Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Кролик у вершковому соусі

Кролик у вершковому соусі

19-03-2015, 14:29
1 224
Кролик у вершковому соусі
Дієтичного м'яса кролика немає рівних ні по засвоюваності, ні за смаковими якостями, однак у невисокою калорійністю є і свої мінуси, адже під час готування часто і без того суховатое м'ясо, пересихає ще більше. Тут на виручку приходять жирні вершкові і масляні соуси. Страви з кролятини, тушковані з таким апетитним доповненням, припадуть до смаку навіть самим вишукувальним гурманам.

Кролик в сирному соусі


М'яке м'ясо кролика в поєднанні з таким же м'яким і тягучим сиром «Камамбер» - невимовний дме.
Інгредієнти:

  • кролик - 1 кг;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • сир «Камамбер» - 400 р;

  • сметана - 300 г;

  • бульйон - 1 л;

  • вино сухе біле - 1/2 ст.;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    М'ясо кролика миємо, обсушуємо й розрізаємо на порційні шматочки. Злегка припудривши кожен шматочок борошном і присипавши сіллю і перцем кролика необхідно обсмажити на сковороді з невеликою кількістю олії, до золотистого кольору.
    На киплячій водяній бані розтоплюємо сир, додаємо сметану і заливаємо цю густу суміш в 15 літра яловичого або курячого бульйону. Вершковий бульйон додаємо прямо в сковороду до рум'яним шматочках кролика так, щоб покрити їх, і тушкуємо під кришкою 15 години. Готову страву доповнюємо улюбленими печеними овочами, политими топленим вершковим маслом.

    Кролик в вершково-гірчичному соусі


    Що може бути приємніше поєднання пікантною гірчиці і густих ніжних вершків? Правильно - нічого. Тому, чому б не скомпонувати разом з настільки чудовим соусом не менш чудове делікатесне м'ясо?
    Інгредієнти:

  • кролик - 1 кг;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • селера - 1 стебло;

  • петрушка - 1/2 пучка;

  • вино біле сухе - 250 мл;

  • курячий бульйон - 250 мл;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • жирні вершки - 150 мл;

  • діжонська гірчиця - 1 ст. ложка;

  • лимон - 1 шт.;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    У невеликому казанку з товстими стінками обсмажуємо нарізану цибулю, селеру і терту моркву. В окремій сковороді підрум'янюємо заздалегідь нарубані і притрушені борошном шматочки кролика, які після додаємо до засмажки. Солимо і перчимо нашого кролика, закладаємо пару лаврових листів і заливаємо сумішшю вина, вершків і пари ополоників бульйону, додаємо гірчицю і залишаємо тушкуватися на маленькому вогні 3-4 години, періодично підливаючи бульйон.
    Коли м'ясо буде готове, його слід оделить від кістки (зробити це буде дуже легко), подрібнити виделкою і скропити соком лимона (2 столових ложок, буде достатньо). Подавати шматочки тушкованого кролика слід з пастою типу феттучині, присипавши петрушкою і полив скопившимся на дні вершково-гірчичним соусом.

    Кролик під білим соусом


    Розшукуючи рецепт кролика в білому соусі перше, що приходить в голову - це кролик з соусом бешамель. Простий і популярний французький соус годиться практично для будь-якої страви: паста, лазанья, крупи, м'ясо і риба - бешамель здатний відтінити практично будь-який смак, тоді чому б не поекспериментувати, додавши нотку Франції до страви з простого російського «косого» - щоправда, не зайця, а кролика.
    Інгредієнти:
    Для соусу:

  • молоко - 500 мл;

  • масло - 50 г;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • сир «Пармезан» - 70 г;

  • мускатний горіх - щіпка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Для кролика:

  • тушка кролика - 1 кг;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • бульйон яловичий - 250 мл;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • розмарин - 1 гілочка;

  • картопля - 500 р.


  • Приготування
    Тушку кролика обмиваємо і розрізаємо на шматочки, як і в попередніх рецептах. Обсипаємо сіллю і перцем, обвалюють в борошні і смажимо без вершкового масла на антипригарній сковороді. Не забуваємо і про картоплю, його слід помити, очистити і нарізати кожен плід на 4-6 дрібних шматків.
    Переходимо до приготування соусу: у глибокій сковороді або сотейнику, розтоплюємо вершкове масло, засипаємо борошно і обсмажуємо її до легкої золотавості.
    Кролик у вершковому соусі
    Тепер можна підливати молоко, не забуваючи при цьому постійно помішувати яка утворюється масу до тих пір, поки всі грудочки борошна не розчинятися повністю. Приправляємо вийшов соус і залишаємо його побурлить під кришкою хвилин 10 періодично помішуючи. В останню хвилину приготування засипаємо тертий «Пармезан».
    Тепер з'єднуємо нашу страву в будь глибокої товстостінній посуді: на дно укладаємо картоплю, далі кролика, заливаємо бульйон. Тушкуємо близько 1 години, а після додаємо бешамель і тушкуємо ще 1 годину.
    Готового кролика у вершковому соусі можна прикрасити зеленню. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кролик, тушкований з овочами
    Кролик, тушкований з овочами
    Кролик, тушкований з овочами - це легке дієтичне блюдо, яке сподобається тим, хто стежить за своєю фігурою і не тільки. Пропонуємо вам познайомитися
    Тушкований кролик з картоплею
    Тушкований кролик з картоплею
    Кролик - смачне дієтичне м'ясо, але в приготуванні воно вимагає особливого підходу. І сьогодні ми розповімо, як тушкувати кролика з картоплею, щоб
    Кролик в сметанному соусі
    Кролик в сметанному соусі
    Коли хочеться скуштувати ароматної, апетитного, смачного, ніжного і низькокалорійного страви, то варто придивитися до рецептами кролика під соусом.
    Кролик, тушкований у вершках
    Кролик, тушкований у вершках
    Кролик - це дієтичний і делікатесний продукт. Якщо вам набридли традиційні страви з м'яса, тоді пропонуємо вам приготувати кролика, тушкованого в
    Рецепти з кролика
    Рецепти з кролика
    Страви з кролика хороші тим, що виходять цілком дієтичними практично в будь-якому поєднанні продуктів. Котлети з кролятини можна давати навіть
    Кролик в аерогрилі
    Кролик в аерогрилі
    М'ясо кролика дуже корисно людям всіх віків. З цієї причини готують його досить часто. Урізноманітнити звичні страви хочеться завжди, тому ми