Кролик у вершковому соусі

Кролик в сирному соусі
М'яке м'ясо кролика в поєднанні з таким же м'яким і тягучим сиром «Камамбер» - невимовний дме.
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо кролика миємо, обсушуємо й розрізаємо на порційні шматочки. Злегка припудривши кожен шматочок борошном і присипавши сіллю і перцем кролика необхідно обсмажити на сковороді з невеликою кількістю олії, до золотистого кольору.
На киплячій водяній бані розтоплюємо сир, додаємо сметану і заливаємо цю густу суміш в 15 літра яловичого або курячого бульйону. Вершковий бульйон додаємо прямо в сковороду до рум'яним шматочках кролика так, щоб покрити їх, і тушкуємо під кришкою 15 години. Готову страву доповнюємо улюбленими печеними овочами, политими топленим вершковим маслом.
Кролик в вершково-гірчичному соусі
Що може бути приємніше поєднання пікантною гірчиці і густих ніжних вершків? Правильно - нічого. Тому, чому б не скомпонувати разом з настільки чудовим соусом не менш чудове делікатесне м'ясо?
Інгредієнти:
Приготування
У невеликому казанку з товстими стінками обсмажуємо нарізану цибулю, селеру і терту моркву. В окремій сковороді підрум'янюємо заздалегідь нарубані і притрушені борошном шматочки кролика, які після додаємо до засмажки. Солимо і перчимо нашого кролика, закладаємо пару лаврових листів і заливаємо сумішшю вина, вершків і пари ополоників бульйону, додаємо гірчицю і залишаємо тушкуватися на маленькому вогні 3-4 години, періодично підливаючи бульйон.
Коли м'ясо буде готове, його слід оделить від кістки (зробити це буде дуже легко), подрібнити виделкою і скропити соком лимона (2 столових ложок, буде достатньо). Подавати шматочки тушкованого кролика слід з пастою типу феттучині, присипавши петрушкою і полив скопившимся на дні вершково-гірчичним соусом.
Кролик під білим соусом
Розшукуючи рецепт кролика в білому соусі перше, що приходить в голову - це кролик з соусом бешамель. Простий і популярний французький соус годиться практично для будь-якої страви: паста, лазанья, крупи, м'ясо і риба - бешамель здатний відтінити практично будь-який смак, тоді чому б не поекспериментувати, додавши нотку Франції до страви з простого російського «косого» - щоправда, не зайця, а кролика.
Інгредієнти:
Для соусу:
Для кролика:
Приготування
Тушку кролика обмиваємо і розрізаємо на шматочки, як і в попередніх рецептах. Обсипаємо сіллю і перцем, обвалюють в борошні і смажимо без вершкового масла на антипригарній сковороді. Не забуваємо і про картоплю, його слід помити, очистити і нарізати кожен плід на 4-6 дрібних шматків.
Переходимо до приготування соусу: у глибокій сковороді або сотейнику, розтоплюємо вершкове масло, засипаємо борошно і обсмажуємо її до легкої золотавості.

Тепер з'єднуємо нашу страву в будь глибокої товстостінній посуді: на дно укладаємо картоплю, далі кролика, заливаємо бульйон. Тушкуємо близько 1 години, а після додаємо бешамель і тушкуємо ще 1 годину.
Готового кролика у вершковому соусі можна прикрасити зеленню. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти

Кролик, тушкований з овочами
Кролик, тушкований з овочами - це легке дієтичне блюдо, яке сподобається тим, хто стежить за своєю фігурою і не тільки. Пропонуємо вам познайомитися

Тушкований кролик з картоплею
Кролик - смачне дієтичне м'ясо, але в приготуванні воно вимагає особливого підходу. І сьогодні ми розповімо, як тушкувати кролика з картоплею, щоб

Кролик в сметанному соусі
Коли хочеться скуштувати ароматної, апетитного, смачного, ніжного і низькокалорійного страви, то варто придивитися до рецептами кролика під соусом.

Кролик, тушкований у вершках
Кролик - це дієтичний і делікатесний продукт. Якщо вам набридли традиційні страви з м'яса, тоді пропонуємо вам приготувати кролика, тушкованого в

Рецепти з кролика
Страви з кролика хороші тим, що виходять цілком дієтичними практично в будь-якому поєднанні продуктів. Котлети з кролятини можна давати навіть

Кролик в аерогрилі
М'ясо кролика дуже корисно людям всіх віків. З цієї причини готують його досить часто. Урізноманітнити звичні страви хочеться завжди, тому ми