Кролик в сметанному соусі
Біле, ніжне м'ясо кролика вважається справжнім делікатесом і, до того ж, дієтичним продуктом. Страви, приготовлені з кролятини, не тільки прикрасять будь святкове застілля, але і підвищать ефективність будь-оздоровчої дієти. М'ясо кролика чудово поєднується з будь-якими соусами.
Саме сьогодні ми з вами розглянемо, як приготувати кролика в сметанному соусі.
Інгредієнти:
м'ясо кролика - 800 г;
сметана 20 % - 200 мл;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
вода - 2 ст.;
пшеничне борошно вищого сорту - 4 ст. ложки;
вершкове масло - 100 г;
лавровий лист - за смаком;
приправа «суміш перців» - 1 ч. ложка;
сіль - щіпка.
Приготування
Отже, для початку беремо тушку кролика і розбираємо на невеликі шматки. Складаємо їх в каструльку, посипаємо сіллю і приправою за смаком. Потім кожен шматочок гарненько обвалюємо в борошні і викладаємо на розігріту і змащену рослинним маслом сковороду з високими бортиками. Обсмажуємо м'ясо з обох боків на середньому вогні до утворення золотистої скоринки. Цим часом на іншій сковороді підсмажити дрібно порізану цибулю і потім додаємо його до шматочках кролика. Тепер наливаємо кип'ячену воду, сметану і перемішуємо. Тушкуємо на слабкому вогні до повної готовності приблизно 45 хвилин. Далі кладемо лавровий лист і протушиваем ще 10 хвилин. Ось і все, кролик під сметанним соусом готовий. Безпосередньо перед подачею на стіл поливаємо наше блюдо залишилися соусом і посипаємо дрібно посіченою зеленню.
Інгредієнти:
м'ясо кролика - 1 кг;
цибуля ріпчаста - 3 шт.;
кубик бульйону - 1 шт.;
часник - за смаком;
сметана 30 % - 250 мл;
бульйон - 300 мл;
біле сухе вино - 50 мл;
зелень - для прикраси;
сіль, чебрець, мелений чорний перець - за смаком.
Приготування
Як приготувати кролика під соусом? Беремо сковороду, наливаємо трохи олії і ставимо на слабкий вогонь розігріватися. Тушку кролика обробляємо і розбираємо на невеликі шматочки. Викладаємо на сковорідку, обсмажуємо протягом 20 хвилин з обох боків до появи рум'яної скоринки. Поки смажиться м'ясо, ми з вами чистимо цибулю і часник. Цибулину нарізаємо півкільцями, а часник дуже дрібно кришимо. Обсмажене м'ясо приправляємо сіллю і перцем за смаком і акуратно перекладаємо на тарілку. Тепер викладаємо на сковороду підготовлені цибулю, часник і обсмажуємо до золотистого кольору. Потім наливаємо трохи білого сухого вина і повністю випариваем його. Додаємо воду, кубик бульйону і сметану. Все ретельно перемішуємо і чекаємо, поки наша суміш закипить. Пробуємо на сіль і за бажанням додаємо чебрець. Прямо в киплячий соус кладемо обсмажене м'ясо, накриваємо кришкою і тушкуємо на середньому вогні приблизно 40 хвилин до повної готовності.
Інгредієнти:
м'ясо кролика - 800 г;
лайм - 1 шт.;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
базилік, орегано - за смаком;
сметана - 200 мл;
часник - 1 шт.;
сіль, перець;
кінза, петрушка.
Приготування
Спочатку беремо тушку кролика і розбираємо на однакові невеликі шматочки. Окремо в пиалке готуємо маринад для м'яса: для цього змішуємо оливкова олія, сіль, спеції і сік з свіжого лайма. Отриману суміш добре перемішуємо і обмазуємо їй всі шматочки. Тепер беремо форму для випічки, наливаємо трохи масла і викладаємо замариноване м'ясо. Ставимо в духовку і запікаємо протягом 30 хвилин. Цим часом готуємо сметано-часниковий соус. Змішуємо в чаші сіль, оливкову олію, сметану, часник, зелень і збиваємо все блендером до отримання однорідної маси. Поливаємо кролика приготованим соусом і запікаємо в духовці ще 40 хвилин. Приємного апетиту!
Саме сьогодні ми з вами розглянемо, як приготувати кролика в сметанному соусі.
Рецепт приготування кролика в сметанному соусі
Інгредієнти:
Приготування
Отже, для початку беремо тушку кролика і розбираємо на невеликі шматки. Складаємо їх в каструльку, посипаємо сіллю і приправою за смаком. Потім кожен шматочок гарненько обвалюємо в борошні і викладаємо на розігріту і змащену рослинним маслом сковороду з високими бортиками. Обсмажуємо м'ясо з обох боків на середньому вогні до утворення золотистої скоринки. Цим часом на іншій сковороді підсмажити дрібно порізану цибулю і потім додаємо його до шматочках кролика. Тепер наливаємо кип'ячену воду, сметану і перемішуємо. Тушкуємо на слабкому вогні до повної готовності приблизно 45 хвилин. Далі кладемо лавровий лист і протушиваем ще 10 хвилин. Ось і все, кролик під сметанним соусом готовий. Безпосередньо перед подачею на стіл поливаємо наше блюдо залишилися соусом і посипаємо дрібно посіченою зеленню.
Кролик, тушкований в сметанному соусі
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати кролика під соусом? Беремо сковороду, наливаємо трохи олії і ставимо на слабкий вогонь розігріватися. Тушку кролика обробляємо і розбираємо на невеликі шматочки. Викладаємо на сковорідку, обсмажуємо протягом 20 хвилин з обох боків до появи рум'яної скоринки. Поки смажиться м'ясо, ми з вами чистимо цибулю і часник. Цибулину нарізаємо півкільцями, а часник дуже дрібно кришимо. Обсмажене м'ясо приправляємо сіллю і перцем за смаком і акуратно перекладаємо на тарілку. Тепер викладаємо на сковороду підготовлені цибулю, часник і обсмажуємо до золотистого кольору. Потім наливаємо трохи білого сухого вина і повністю випариваем його. Додаємо воду, кубик бульйону і сметану. Все ретельно перемішуємо і чекаємо, поки наша суміш закипить. Пробуємо на сіль і за бажанням додаємо чебрець. Прямо в киплячий соус кладемо обсмажене м'ясо, накриваємо кришкою і тушкуємо на середньому вогні приблизно 40 хвилин до повної готовності.
Кролик в сметано-часниковому соусі
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку беремо тушку кролика і розбираємо на однакові невеликі шматочки. Окремо в пиалке готуємо маринад для м'яса: для цього змішуємо оливкова олія, сіль, спеції і сік з свіжого лайма. Отриману суміш добре перемішуємо і обмазуємо їй всі шматочки. Тепер беремо форму для випічки, наливаємо трохи масла і викладаємо замариноване м'ясо. Ставимо в духовку і запікаємо протягом 30 хвилин. Цим часом готуємо сметано-часниковий соус. Змішуємо в чаші сіль, оливкову олію, сметану, часник, зелень і збиваємо все блендером до отримання однорідної маси. Поливаємо кролика приготованим соусом і запікаємо в духовці ще 40 хвилин. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушкований кролик з картоплею
Кролик - смачне дієтичне м'ясо, але в приготуванні воно вимагає особливого підходу. І сьогодні ми розповімо, як тушкувати кролика з картоплею, щоб
Кролик з картоплею
М'ясо кролика при правильному приготуванні виходить дуже соковитим і дуже смачним. І сьогодні ми детально розповімо, як зробити кролика з картоплею.
Кролик в пиві
Любите готувати м'ясо кролика? Шукайте спосіб зробити смачне і низькокалорійне блюдо? Вважайте ви на правильному шляху. Кролик в пиві - і смачно, і
Кролик, тушкований у вершках
Кролик - це дієтичний і делікатесний продукт. Якщо вам набридли традиційні страви з м'яса, тоді пропонуємо вам приготувати кролика, тушкованого в
Кролик в аерогрилі
М'ясо кролика дуже корисно людям всіх віків. З цієї причини готують його досить часто. Урізноманітнити звичні страви хочеться завжди, тому ми
Страви з кролика в мультиварці
Страви з кролика по праву вважаються дієтичними, а тому їсти їх можна всім членам сім'ї - навіть самим маленьким. З цієї причини ми вирішили