Біле, ніжне м'ясо кролика вважається справжнім делікатесом і, до того ж, дієтичним продуктом. Страви, приготовлені з кролятини, не тільки прикрасять будь святкове застілля, але і підвищать ефективність будь-оздоровчої дієти. М'ясо кролика чудово поєднується з будь-якими соусами.
Саме сьогодні ми з вами розглянемо, як приготувати кролика в сметанному соусі.
Рецепт приготування кролика в сметанному соусі
Інгредієнти: м'ясо кролика - 800 г; сметана 20 % - 200 мл; цибуля ріпчаста - 2 шт.; вода - 2 ст.; пшеничне борошно вищого сорту - 4 ст. ложки; вершкове масло - 100 г; лавровий лист - за смаком; приправа «суміш перців» - 1 ч. ложка; сіль - щіпка. Приготування Отже, для початку беремо тушку кролика і розбираємо на невеликі шматки. Складаємо їх в каструльку, посипаємо сіллю і приправою за смаком. Потім кожен шматочок гарненько обвалюємо в борошні і викладаємо на розігріту і змащену рослинним маслом сковороду з високими бортиками. Обсмажуємо м'ясо з обох боків на середньому вогні до утворення золотистої скоринки. Цим часом на іншій сковороді підсмажити дрібно порізану цибулю і потім додаємо його до шматочках кролика. Тепер наливаємо кип'ячену воду, сметану і перемішуємо. Тушкуємо на слабкому вогні до повної готовності приблизно 45 хвилин. Далі кладемо лавровий лист і протушиваем ще 10 хвилин. Ось і все, кролик під сметанним соусом готовий. Безпосередньо перед подачею на стіл поливаємо наше блюдо залишилися соусом і посипаємо дрібно посіченою зеленню.
Кролик, тушкований в сметанному соусі
Інгредієнти: м'ясо кролика - 1 кг; цибуля ріпчаста - 3 шт.; кубик бульйону - 1 шт.; часник - за смаком; сметана 30 % - 250 мл; бульйон - 300 мл; біле сухе вино - 50 мл; зелень - для прикраси; сіль, чебрець, мелений чорний перець - за смаком. Приготування Як приготувати кролика під соусом? Беремо сковороду, наливаємо трохи олії і ставимо на слабкий вогонь розігріватися. Тушку кролика обробляємо і розбираємо на невеликі шматочки. Викладаємо на сковорідку, обсмажуємо протягом 20 хвилин з обох боків до появи рум'яної скоринки. Поки смажиться м'ясо, ми з вами чистимо цибулю і часник. Цибулину нарізаємо півкільцями, а часник дуже дрібно кришимо. Обсмажене м'ясо приправляємо сіллю і перцем за смаком і акуратно перекладаємо на тарілку. Тепер викладаємо на сковороду підготовлені цибулю, часник і обсмажуємо до золотистого кольору. Потім наливаємо трохи білого сухого вина і повністю випариваем його. Додаємо воду, кубик бульйону і сметану. Все ретельно перемішуємо і чекаємо, поки наша суміш закипить. Пробуємо на сіль і за бажанням додаємо чебрець. Прямо в киплячий соус кладемо обсмажене м'ясо, накриваємо кришкою і тушкуємо на середньому вогні приблизно 40 хвилин до повної готовності.
Кролик в сметано-часниковому соусі
Інгредієнти: м'ясо кролика - 800 г; лайм - 1 шт.; оливкова олія - 2 ст. ложки; базилік, орегано - за смаком; сметана - 200 мл; часник - 1 шт.; сіль, перець; кінза, петрушка. Приготування Спочатку беремо тушку кролика і розбираємо на однакові невеликі шматочки. Окремо в пиалке готуємо маринад для м'яса: для цього змішуємо оливкова олія, сіль, спеції і сік з свіжого лайма. Отриману суміш добре перемішуємо і обмазуємо їй всі шматочки. Тепер беремо форму для випічки, наливаємо трохи масла і викладаємо замариноване м'ясо. Ставимо в духовку і запікаємо протягом 30 хвилин. Цим часом готуємо сметано-часниковий соус. Змішуємо в чаші сіль, оливкову олію, сметану, часник, зелень і збиваємо все блендером до отримання однорідної маси. Поливаємо кролика приготованим соусом і запікаємо в духовці ще 40 хвилин. Приємного апетиту!