Як приготувати рубець яловичий?
Страви з рубця, частіше всього яловичого, зустрічаються у багатьох кухнях світу, взяти, наприклад, ті ж фляки, рецепт яких є на нашому сайті. Готують з субпродукту і ситні густі супи, другі страви ( домашню ковбасу ). До того, як приготувати рубець яловичий, його слід добре очистити і промити, а потім вже приступати до варіння. Вариться тельбух досить довго, тільки в цьому випадку м'ясо стане м'яким і смачним.
Отже, ви вже купили тельбух і тепер ставите питанням: як очистити рубець яловичий? Чистити, шкребти і шкребти його слід ретельно, щоб зняти весь верхній сірий шар, слиз і плівки, потім гарненько промити в проточній воді. Є один невеликий секрет: ви можете посипати рубець сіллю і замочити в холодній воді на день-два, тоді все зайве буде відходити значно легше. Сьогодні, рубець можна купити вже очищений, тоді вам не треба буде витрачати час на довгий і важкий процес, можете відразу приступати до його приготування.
Незважаючи на те, що тельбух відноситься до субпродуктів, рецепти приготування яловичого рубця можуть стати в нагоді і для святкового столу, все залежить від вашого вміння та майстерності. З одним з рецептів ми вас і познайомимо.
Інгредієнти:
рубець - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
часник - 3-4 зубчики;
цибуля - 1 шт.;
сіль, лавровий лист;
гірчиця суха, перець горошком.
Приготування
Ретельно вичищаємо рубець, натираємо сіллю і промиваємо в холодній воді. Морквину (бажано рівну) чистимо і обравниваем, щоб товщина в різних місцях була однаковою. Натираємо з внутрішньої сторони рубець яловичий гірчицею і сіллю, розміщуємо по центру моркву і часточки часнику, звертаємо в тугий рулет, бічні краї підгинаємо всередину і пов'язуємо міцною ниткою в декількох місцях. Пов'язуйте рубець досить туго, тому що при варінні він увариться і стане менше в обсязі. Заливаємо рулет холодною водою і ставимо каструлю на вогонь. Через 10 хвилин після закипання воду зливаємо і так повторюємо ще двічі. Потім знову заливаємо рулет з яловичого рубця водою і ставимо варитися на 4 години. Готовність м'яса визначаємо виделкою - вона повинна легко входити в м'якоть. Якщо рубець став м'яким, то воду солимо, додаємо цибулю, перець, лавровий лист і продовжуємо готувати ще хвилин 15-20. Остуджуємо рубець, не виймаючи з води, потім перекладаємо на блюдо і прибираємо на пару годин в холодильник. Тепер ви можете знімати нитку і нарізати рулет. Подавати його можна як теплим, так і холодним.
З яловичого рубця готуються різні страви, і ми познайомимо вас з одним з них - з додаванням ніжних вершків і овочів.
Інгредієнти:
рубець - 15 кг;
вода - 3 л;
оцет 9% - 9 ст. ложок;
сіль - 3 ст. ложки;
цибуля - 6 шт;
морква - 3 шт.;
перець, лавровий лист;
масло вершкове - 3 ст. ложки;
вершки - 200 мл;
часник - 2-3 зубчики.
Приготування
Вимитий і вже почищену рубець замочуємо в маринаді на 5 годин. Готуємо Маринад з води, оцту і солі. Потім гарненько його промиваємо, заливаємо водою, даємо прокипіти близько 15 хвилин, воду зливаємо, промиваємо рубець (заодно і каструлю вимиваємо). Тепер знову заливаємо водою, додаємо 2 цибулини, 1 моркву, лавровий лист і перець. Ставимо варити. Приготування яловичого рубця посяде 3 - 35 години. Коли тельбух стане м'якою, зливаємо бульйон і остуджуємо рубець. Нарізаємо його соломкою, цибулю і моркву пассtруем на рослинній олії, додаємо рубець, видавлюємо часник, кладемо вершкове масло і продовжуємо готувати 10 хвилин. Потім вливаємо вершки, підсолюємо, якщо треба і тушкуємо ще хвилин 10-15. Як бачите, готувати рубець яловичий досить просто і зовсім не страшно.
Як почистити рубець яловичий?
Отже, ви вже купили тельбух і тепер ставите питанням: як очистити рубець яловичий? Чистити, шкребти і шкребти його слід ретельно, щоб зняти весь верхній сірий шар, слиз і плівки, потім гарненько промити в проточній воді. Є один невеликий секрет: ви можете посипати рубець сіллю і замочити в холодній воді на день-два, тоді все зайве буде відходити значно легше. Сьогодні, рубець можна купити вже очищений, тоді вам не треба буде витрачати час на довгий і важкий процес, можете відразу приступати до його приготування.
Рулет з рубця яловичого
Незважаючи на те, що тельбух відноситься до субпродуктів, рецепти приготування яловичого рубця можуть стати в нагоді і для святкового столу, все залежить від вашого вміння та майстерності. З одним з рецептів ми вас і познайомимо.
Інгредієнти:
Приготування
Ретельно вичищаємо рубець, натираємо сіллю і промиваємо в холодній воді. Морквину (бажано рівну) чистимо і обравниваем, щоб товщина в різних місцях була однаковою. Натираємо з внутрішньої сторони рубець яловичий гірчицею і сіллю, розміщуємо по центру моркву і часточки часнику, звертаємо в тугий рулет, бічні краї підгинаємо всередину і пов'язуємо міцною ниткою в декількох місцях. Пов'язуйте рубець досить туго, тому що при варінні він увариться і стане менше в обсязі. Заливаємо рулет холодною водою і ставимо каструлю на вогонь. Через 10 хвилин після закипання воду зливаємо і так повторюємо ще двічі. Потім знову заливаємо рулет з яловичого рубця водою і ставимо варитися на 4 години. Готовність м'яса визначаємо виделкою - вона повинна легко входити в м'якоть. Якщо рубець став м'яким, то воду солимо, додаємо цибулю, перець, лавровий лист і продовжуємо готувати ще хвилин 15-20. Остуджуємо рубець, не виймаючи з води, потім перекладаємо на блюдо і прибираємо на пару годин в холодильник. Тепер ви можете знімати нитку і нарізати рулет. Подавати його можна як теплим, так і холодним.
Рубець яловичий з вершками і овочами
З яловичого рубця готуються різні страви, і ми познайомимо вас з одним з них - з додаванням ніжних вершків і овочів.
Інгредієнти:
Приготування
Вимитий і вже почищену рубець замочуємо в маринаді на 5 годин. Готуємо Маринад з води, оцту і солі. Потім гарненько його промиваємо, заливаємо водою, даємо прокипіти близько 15 хвилин, воду зливаємо, промиваємо рубець (заодно і каструлю вимиваємо). Тепер знову заливаємо водою, додаємо 2 цибулини, 1 моркву, лавровий лист і перець. Ставимо варити. Приготування яловичого рубця посяде 3 - 35 години. Коли тельбух стане м'якою, зливаємо бульйон і остуджуємо рубець. Нарізаємо його соломкою, цибулю і моркву пассtруем на рослинній олії, додаємо рубець, видавлюємо часник, кладемо вершкове масло і продовжуємо готувати 10 хвилин. Потім вливаємо вершки, підсолюємо, якщо треба і тушкуємо ще хвилин 10-15. Як бачите, готувати рубець яловичий досить просто і зовсім не страшно.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рулет з сала
Такий легендарний продукт, як сало, можна вживати не тільки в банальній нарізці. З нього можна приготувати смачний рулет, відмінну альтернативу
Страви з яловичого серця
Яловиче серце - смачний і корисний субпродукт, з якого можна приготувати безліч цікавих страв. У нашій статті ми розглянемо кілька оригінальних і
Скільки варити яловичий язик?
Яловичий язик - дуже корисний продукт, який має широке застосування в кулінарії. Скільки варити яловичий язик? Це часто задається питання при покупці
Фляки: рецепт
Фляки - одне з найпопулярніших перших страв польської кухні, це суп із рубців (тельбуха). Такий суп не тільки має дуже оригінальний смак, але і
Тортілья з язиком
Тортилья - смачна мексиканська корж з кукурудзяного борошна, дуже схожа на вірменський лаваш, і тому загортати в неї можна все, що завгодно. І
Як приготувати хаш?
На Кавказі люблять хаш - це такий наваристий м'ясної суп. Вважається, що він є їжею справжніх чоловіків. Готувати даної страва не так вже й складно.