Фляки: рецепт

Секрет популярності
Традиція готувати суп фляки широко поширена в Польщі завдяки поживності і приємному, яскравого смаку цього супу з досить простих і недорогих інгредієнтів. Фляки часто їдять на ранок після вчорашнього застілля - насичений і гострий гарячий бульйон серйозно сприяє полегшенню похмілля і відновленню сил. Оскільки в рубцях міститься велика кількість колагену, суп фляки також вельми корисний і для спеціального дієтичного харчування в період відновлення після травми (розтягнення, вивихи, переломи). Крім того, колаген допомагає збереженню молодості шкіри, тому фляки люблять і польські пані.
Як готувати фляки?
Це блюдо готують довго (зазвичай не менше 4-5 годин). Технологія обумовлена тривалою підготовкою рубців (ретельне очищення з використанням кухонної солі, багаторазове відварювання з заміною води, проміжні промивання). Подають фляки по-польськи в гарячому вигляді в глибоких тарілках або керамічних мисках.
Інгредієнти:
Приготування:
Можна купити очищений рубець. Якщо рубець неочищений, слід ретельно поскоблить ножем, кілька разів промити теплою водою і рясно посипати сіллю. Поскоблить жорсткою щіткою, 2-3 рази промити холодною водою, потім прокип'ятити, злити воду і ще 2-3 рази промити холодною водою. Одночасно з цими маніпуляціями в окремій каструлі зваримо кістковий бульйон, отольем половину і в бульйоні, що залишився будемо варити підготовлений рубець протягом мінімум 4-х годин. Хвилин за 15-20 до готовності рубця закладемо в бульйон половину підготовлених овочів. Наріжемо залишилися овочі соломкою і спассеруем в глибокій сковороді на розтопленому жирі (олії). Додамо борошно і підрум'янимо до світло-золотистого кольору. Розведемо невеликою кількістю холодного бульйону і прокип'ятимо протягом декількох хвилин. Готовий рубець охладим, не виймаючи з бульйону, потім виймемо і відкинемо на друшляк. Наріжемо рубець короткими тонкими смужками, додамо його до вмісту сковороди, присолим і приправимо сухими спеціями. При необхідності додати ще бульйону. Повинен вийти густий суп, який розіллємося по суповим мисках і можна подавати до столу. Окремо подамо тертий сир, червоний і чорний мелений перець і майоран. Можна подати чарочку гіркої настоянки в якості аперитиву.
Майже фляки

Рекомендуємо добрі рецепти

Суп з кролика
Всім відомо, що кролятина - дуже корисне, дієтичне м'ясо, так що супом з кролика ви зможете нагодувати і маленької дитини, і голодного чоловіка.

Як приготувати рубець яловичий?
Рубець яловичий - це дуже корисний субпродукт, який, однак, з'являється на наших столах нечасто. Чому? Просто дуже небагато господині уміють його

Журек - рецепт
Польський суп журек не є експрес стравою на кожен день, проте для знайомства з національною культурою годиться в першу чергу. Оригінальним рецептом

Суп мінестроне
Суп мінестроне - класичне італійське перше блюдо. Воно представляє із себе густий овочевий суп. Овочі беруться ті, що є - адже в Італії вони

Куліш: рецепт
Куліш - страва білоруської та української кухні, воно було прекрасне і козаками за свою простоту і ситність. По суті, куліш - це дуже густа юшка з

Як приготувати хаш?
На Кавказі люблять хаш - це такий наваристий м'ясної суп. Вважається, що він є їжею справжніх чоловіків. Готувати даної страва не так вже й складно.