Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Шашлик на сковороді

Шашлик на сковороді

19-03-2015, 11:18
3 777
Шашлик на сковороді
Іноді у людей зовсім немає часу або можливості виїхати на природу й приготувати там ароматний і смачний шашлик. В такому випадком, гарна господиня може порадувати своїх домашніх смачним м'ясним блюдом. Замість шампурів можна взяти спеціальні дерев'яні шпажки. Шашлик, приготований на сковороді, виходить деколи навіть смачніше, ніж класичний, на вугіллі.

Шашлик зі свинини на сковороді


Інгредієнти:

  • м'якоть свинини - 300 г;

  • цибулина - 05 шт.;

  • кетчуп - 50 мл;

  • зелень кропу - за бажанням;

  • оцет - 2 краплі;

  • картопляний крохмаль - 3 ст. ложки;

  • свіжі овочі - для подачі;

  • спеції до м'яса - за смаком.


  • Приготування
    Давайте розберемося, як приготувати шашлик на сковороді. Спочатку давайте гарненько замаринуем м'ясо: свинину промиваємо, обсушуємо, ріжемо невеликими шматочками, приблизно грам за 45 і складаємо в миску. Потім додаємо половину тонко нашаткованої очищеної цибулини, рубану зелень кропу, кладемо трохи кетчупу, кілька крапель оцту, сіль і спеції за смаком. Все добре перемішуємо і залишаємо м'ясо маринуватися спочатку на 15 години при кімнатній температурі, а потім години на 3 в холодильнику. Після того як м'ясо ретельно добре просочилося, акуратно виймаємо його, відокремлюємо від цибулі.
    У тарілку насипаємо трохи картопляного крохмалю і обвалюємо в ньому замариновані свинячі шматочки. У сковороду наливаємо рослинне масло, ставимо на плиту, розігріваємо як слід, і обсмажуємо на ньому м'ясні шматочки. Поки готується наш шашлик, можете зробити до нього будь-буряковий гарнірчик. Як тільки м'ясо покриється апетитною коричневою скоринкою, знімаємо його з вогню, викладаємо в глибоку миску і поливаємо зверху маслом, в якому смажилося м'ясо. Подаємо страву з овочами і зеленню. Такий шашлик можна приготувати точно також і з курячого м'яса.

    Рецепт шашлику на сковороді


    Інгредієнти:

  • баранина - 1 кг;

  • вершкове масло - 80 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • гранатовий сік - 100 мл;

  • зерна граната - для прикраси;

  • спеції - за смаком;

  • свіжа зелень.


  • Приготування
    Розглянемо ще один варіант, як посмажити шашлик на сковороді. Отже, беремо жирне м'ясо, промиваємо, обсушуємо, видаляємо прожилки і нарізаємо на невеликі порційні шматочки вагою приблизно по 50-60 р. На сковороді розтоплюємо шматок вершкового масла і потім викладаємо м'ясо. Посипаємо його сіллю, чорним меленим перцем, спеціями за смаком і обсмажуємо до готовності, періодично помішуючи його. Потім кладемо в готове м'ясо очищену від лушпиння і дрібно нашатковану цибулину. Все перемішуємо і смажимо 5 хвилин на середньому вогні при відкритій кришці. Далі наливаємо в сковороду 100 мл гранатового соку , перемішуємо його з м'ясом і вимикаємо вогонь. Накриваємо блюдо кришкою і залишаємо постояти хвилин 30. Після цього акуратно перекладаємо готовий шашлик зі сковороди на красиве блюдо, посипаємо зернами граната свіжої подрібненої зеленню і подаємо до столу гарячим.

    Шашлик з курки на сковороді


    Інгредієнти:

  • куряча грудка - 2 шт.;

  • рослинне масло - для смаження;

  • майонез - за смаком;

  • спеції.


  • Шашлик на сковороді
    Приготування
    Тушку курки гарненько промиваємо, обсушуємо і акуратно відокремлюємо м'ясо від кісток. Потім куряче м'ясо нарізати гострим ножем однаковими невеликими шматочками і складаємо в глибоку миску. Посипаємо чорним меленим перцем і сіллю за смаком. Додаємо майонез і добре перемішуємо. Залишаємо курку приблизно на 2 години маринуватися, після чого насаджуємо шматочки на спеціальні дерев'яні шпажки для смаження шашлику і викладаємо на розігріту сковороду. Смажимо м'ясо з усіх боків, періодично підливаючи олію. Ось і все, шашлик з курки на сковороді на шпажках готовий!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шашлик з осетрини
    Шашлик з осетрини
    Любите шашлик? А знаєте, що смачний шашлик можна приготувати не тільки м'яса, але й риби. І сьогодні ми поговоримо про варіант створення цього
    Шашлик з печериць
    Шашлик з печериць
    Шашлик - як багато смаку в цьому слові. Шашлик буває різний, частіше всього з м'яса, однак не варто зациклюватися на цьому інгредієнті. У доповнення
    Шашлик в майонезі
    Шашлик в майонезі
    Шашлик - це дуже смачне блюдо для свята або пікніка. Маринують його найрізноманітнішими способами. Сьогоднішня наша стаття присвячена тому, як
    Шашлик в гранатовому соку
    Шашлик в гранатовому соку
    Шашлик - улюблене багатьма блюдо для пікніка та свята. Різновидів маринаду для нього дуже багато: його готують і в томатному соку, і в майонезі, і з
    Шашлик з печінки
    Шашлик з печінки
    Печінка - чудовий і корисний продукт, а шашлик з неї виходить незвичайно смачним, ніжним і соковитим, при чому, не важливо, яка це печінка куряча,
    Шашлик зі свинини з лимоном
    Шашлик зі свинини з лимоном
    Жоден виїзд на природу або на дачу, звичайно ж, не обходиться без шашлика. І в сьогоднішній статті ми поділимося цікавими рецептами приготування