Як готувати горохову кашу?
Горохова каша - страва, знайома всім з дитсадівських обідів. Тому кожен раз пробуючи цей гарнір, хвиля ностальгії за дитячим рокам накриває з головою. Назвати кашу з цих нехитрих бобових вишуканим блюдом язик не повертається, але надати коханому яству «породи» можна з допомогою нехитрих добавок у вигляді копченостей, грибів, трав і спецій.
Як зварити смачну горохову кашу і надати коханому гарніру незвичайний смак, ви дізнаєтеся в цій статті.
Інгредієнти:
горох - 250 г;
гриби (будь-які лісові) - 200 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
петрушка - 1 пучок;
сіль, перець - за смаком;
сало - 30 р.
Приготування
Горох промиваємо, заливаємо гарячою водою і залишаємо мінімум на 3-4 години (краще на добу). Сало нарізаємо кубиками і обсмажуємо на сковороді: шкварки вибираємо на окрему тарілку, а на останньому жирі обсмажуємо півкільця цибулі і шматочки грибів.
Вимочений горох закладаємо на дно горщика і заливаємо водою або бульйоном, в співвідношенні 2:1. Ставимо горщик в духовку на 30 хвилин при 200 градусах. Після закінчення часу перевіряємо кашу на готовність, приправляємо і закладаємо зажарку і шкварки, даємо страві настоятися хвилин 15-20 і подаємо до столу, прикрасивши порізаною петрушкою. Під час посту таку страву можна готувати без шкварок, замінивши сало для обжарювання рослинним маслом.
Ситна і ароматна горохова каша - сама по собі представляє велику поживну цінність, а вже в доповненні з м'ясом що і говорити.
Горохова каша з м'ясом, а особливо з беконом - надбання кулінарної скарбниці англійської кухні. Вже хто-хто, а англійці знають толк в хорошій каші.
Інгредієнти:
заморожений горох - 250 г;
курячий бульйон - 1 ст.;
бекон - 100 г;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
борошно - 2 ст. ложки;
вершковий сир - 130 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Бекон довільно нарізаємо і обсмажуємо в казані до початку витоплювання жиру. Як тільки це відбудеться - додайте в казан дрібно нарізану цибулю і продовжуйте обсмажування до тих пір, поки інгредієнти не стануть золотистими.
Далі в казан відправляється масло - як тільки воно розтане, слід зменшити вогонь і почати підсипати муку. Обсмажуємо борошняну суміш 2 хвилини, а потім заливаємо бульйон до тих пір, поки не утвориться густий соус. У готовий соус слід додати вершковий сир, все ретельно перемішати і, нарешті, засипати в казан горох.
Готується горох індивідуально: хочете розсипчасту кашу - тримайте 5-7 хвилин, густу, або навіть пюреподібних - від 10 до 25 хвилин. Все, що залишиться - це заправити готову страву і подавати до столу кашу.
Не любите горохову кашу з м'ясом? Спробуйте варіант з куркою.
Інгредієнти:
куряче філе - 300 г;
горох - 1 ст.;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
томат - 1 шт.;
перець болгарський - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
томатна паста - 2 ст. ложки;
бульйон - 2 ст.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Горох промиваємо і замочуємо в холодній воді на 3-6 годин. У казані на олії обсмажуємо нарізану цибулю і кубики курячого філе. Як тільки м'ясо схопиться - час додавати шматочки перцю і томата і присмачити все тиском зубчиком часнику. Як тільки овочі стануть м'якими, засипаємо рубану зелень, наливаємо бульйон і закладаємо горох. Даємо рідини в казані закипіти, приправляємо блюдо і, накривши його кришкою, залишаємо нудитися на годину-півтора на маленькому вогні (не забуваючи помішувати).
Така горохова каша відмінно готується і в аерогрилі, для цього казан з усіма інгредієнтами поміщають у девайс на 1 годину при 235 градусах і високої швидкості охолодження. Готову страву посипаємо залишилася зеленню і подаємо до столу.
Як зварити смачну горохову кашу і надати коханому гарніру незвичайний смак, ви дізнаєтеся в цій статті.
Горохова каша в горщику з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Горох промиваємо, заливаємо гарячою водою і залишаємо мінімум на 3-4 години (краще на добу). Сало нарізаємо кубиками і обсмажуємо на сковороді: шкварки вибираємо на окрему тарілку, а на останньому жирі обсмажуємо півкільця цибулі і шматочки грибів.
Вимочений горох закладаємо на дно горщика і заливаємо водою або бульйоном, в співвідношенні 2:1. Ставимо горщик в духовку на 30 хвилин при 200 градусах. Після закінчення часу перевіряємо кашу на готовність, приправляємо і закладаємо зажарку і шкварки, даємо страві настоятися хвилин 15-20 і подаємо до столу, прикрасивши порізаною петрушкою. Під час посту таку страву можна готувати без шкварок, замінивши сало для обжарювання рослинним маслом.
Рецепт горохової каші з м'ясом
Ситна і ароматна горохова каша - сама по собі представляє велику поживну цінність, а вже в доповненні з м'ясом що і говорити.
Горохова каша з м'ясом, а особливо з беконом - надбання кулінарної скарбниці англійської кухні. Вже хто-хто, а англійці знають толк в хорошій каші.
Інгредієнти:
Приготування
Бекон довільно нарізаємо і обсмажуємо в казані до початку витоплювання жиру. Як тільки це відбудеться - додайте в казан дрібно нарізану цибулю і продовжуйте обсмажування до тих пір, поки інгредієнти не стануть золотистими.
Далі в казан відправляється масло - як тільки воно розтане, слід зменшити вогонь і почати підсипати муку. Обсмажуємо борошняну суміш 2 хвилини, а потім заливаємо бульйон до тих пір, поки не утвориться густий соус. У готовий соус слід додати вершковий сир, все ретельно перемішати і, нарешті, засипати в казан горох.
Готується горох індивідуально: хочете розсипчасту кашу - тримайте 5-7 хвилин, густу, або навіть пюреподібних - від 10 до 25 хвилин. Все, що залишиться - це заправити готову страву і подавати до столу кашу.
Як готувати горохову кашу з куркою?
Не любите горохову кашу з м'ясом? Спробуйте варіант з куркою.
Інгредієнти:
Приготування
Горох промиваємо і замочуємо в холодній воді на 3-6 годин. У казані на олії обсмажуємо нарізану цибулю і кубики курячого філе. Як тільки м'ясо схопиться - час додавати шматочки перцю і томата і присмачити все тиском зубчиком часнику. Як тільки овочі стануть м'якими, засипаємо рубану зелень, наливаємо бульйон і закладаємо горох. Даємо рідини в казані закипіти, приправляємо блюдо і, накривши його кришкою, залишаємо нудитися на годину-півтора на маленькому вогні (не забуваючи помішувати).
Така горохова каша відмінно готується і в аерогрилі, для цього казан з усіма інгредієнтами поміщають у девайс на 1 годину при 235 градусах і високої швидкості охолодження. Готову страву посипаємо залишилася зеленню і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Каша з сочевиці - рецепт
Якщо ви вирішили поліпшити свій раціон і хочете включити в нього бобові, то не забудьте про сочевиці. З неї можна приготувати дуже багато смачних і
Пшоняна каша в духовці
Всі ми знаємо, наскільки корисні каші для правильного харчування дорослих і тим більше дітей. Їх різновидів дуже багато: манна, рисова, ячмінна,
Гречана каша з м'ясом
Всім чудово відомо про користь гречки для нашого харчування. Вона входить до складу багатьох смачних і поживних страв: каші, другі страви. Сьогодні
Рецепт горохової каші в мультиварці
Горохова каша - це джерело корисних речовин, а тому їсти її варто хоча б раз в тиждень. Ви можете готувати її як окрему страву або подавати на
Каша з сочевиці в мультиварці
Каша з сочевиці - смачне і ситне страву, яке може бути як гарніром, так і основною стравою. Готувати її дуже просто, особливо використовуючи
Пшоняна каша в скороварці
Пшоняну кашу можна готувати різними способами: у каструлі, духовці, мультиварці. Вона може бути молочна, з овочами, м'ясом і т. д. І сьогодні ми