Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тушковані овочі з рисом

Тушковані овочі з рисом

18-03-2015, 08:59
1 706
Тушковані овочі з рисом
Порадувати близьких смачним і корисним вечерею стало ще простіше з рецептом тушкованого рису з овочами. На приготування ви витратите мінімум часу, отримаєте масу задоволення від результату і, безсумнівно, кулінарне визнання. Ситний гарнір припаде до смаку будь-якому гостю, адже калорійність рису тушкованої з овочами становить всього 250 калорій. Також напевно вас порадує той факт, що ніяку посуд крім сковороди вам не доведеться використовувати. Все швидко й невигадливо просто!

Класичний рецепт рису з тушкованими овочами


Інгредієнти:

  • рис - 250 г;

  • вода - 350 мл;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • перець солодкий - 1 шт.;

  • помідор - 2 шт.;

  • масло рослинне - 3 ст. л.;

  • сіль і спеції - за смаком.


  • Приготування
    Рис промиваємо в холодній воді. Промиваємо всі овочі. Лук очищаємо і нарізаємо півкільцями, моркву натираємо на крупній тертці або нарізаємо соломкою. Перець очистити від серцевини і насіння, нарізаємо середніми скибочками. Помідори у свою чергу нарізаємо кубиками.
    Сковороду змащуємо рослинним маслом і ставимо розігріватися на середньому вогні. В першу чергу відправляємо готуватися моркву, потім через 3 хвилини перець і помідори. Тушкуємо інгредієнти до тих пір, поки вони не стануть м'якими. Перекладаємо овочі в окремий посуд.
    Тушковані овочі з рисом
    Далі в сковороду виливаємо решту олії і промитий рис . Смажимо його до прозорості, періодично помішуючи, заливаємо водою і накриваємо кришкою. Готуємо рис протягом 20-25 хвилин. При необхідності можна підлити трохи води. Як тільки рис став м'яким - присмачую його улюбленими спеціями, також добре підійде приправа для плову.
    Потім додаємо овочі, тушкуємо все інгредієнти ще близько 5 хвилин. В кінцевому підсумку даємо страві трохи настоятися і просочитися соком. Цей гарнір чудово підійде до будь-яких м'ясних страв. Також при бажанні можна тушкувати овочі з грибами .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати рис з овочами?
    Як приготувати рис з овочами?
    Коли набридають звичайні гарніри зразок картоплі в різних видах, макаронів, гречки, то варто згадати про рисі. Його можна приготувати по-різному.
    Плов з грибами
    Плов з грибами
    Плов - чудове і ситне блюдо. Рецептів його створення на сьогоднішній існує досить багато - це і плов зі свининою, яловичиною, овочевий, солодкий. І
    Овочевий плов
    Овочевий плов
    Овочевий плов - це ще один різновид популярного і дуже смачного блюда. Звичайно, рецепт зовсім не схожий на традиційний, але смак від цього гірше не
    Овочі, тушковані з фаршем
    Овочі, тушковані з фаршем
    Овочі, тушковані з фаршем - це смачне і корисне блюдо. Воно прекрасно підійде для швидкого приготування і ситного обіду для всієї родини. Ну що ж,
    Бігус зі свіжої капусти
    Бігус зі свіжої капусти
    Бігус зі свіжої капусти - відмінний варіант легкого обіду. Його готують з рубаного м'яса і капусти. За своєю консистенції страва нагадує густі щі.
    Рис з овочами в мультиварці
    Рис з овочами в мультиварці
    Готувати в мультиварці дуже просто. Взяти, приміром, рис - варити на плиті його дуже складно, оскільки він то розварюється і стає схожий на кашу, то