Тушковані овочі з рисом
Порадувати близьких смачним і корисним вечерею стало ще простіше з рецептом тушкованого рису з овочами. На приготування ви витратите мінімум часу, отримаєте масу задоволення від результату і, безсумнівно, кулінарне визнання. Ситний гарнір припаде до смаку будь-якому гостю, адже калорійність рису тушкованої з овочами становить всього 250 калорій. Також напевно вас порадує той факт, що ніяку посуд крім сковороди вам не доведеться використовувати. Все швидко й невигадливо просто!
Інгредієнти:
рис - 250 г;
вода - 350 мл;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
перець солодкий - 1 шт.;
помідор - 2 шт.;
масло рослинне - 3 ст. л.;
сіль і спеції - за смаком.
Приготування
Рис промиваємо в холодній воді. Промиваємо всі овочі. Лук очищаємо і нарізаємо півкільцями, моркву натираємо на крупній тертці або нарізаємо соломкою. Перець очистити від серцевини і насіння, нарізаємо середніми скибочками. Помідори у свою чергу нарізаємо кубиками.
Сковороду змащуємо рослинним маслом і ставимо розігріватися на середньому вогні. В першу чергу відправляємо готуватися моркву, потім через 3 хвилини перець і помідори. Тушкуємо інгредієнти до тих пір, поки вони не стануть м'якими. Перекладаємо овочі в окремий посуд.
Далі в сковороду виливаємо решту олії і промитий рис . Смажимо його до прозорості, періодично помішуючи, заливаємо водою і накриваємо кришкою. Готуємо рис протягом 20-25 хвилин. При необхідності можна підлити трохи води. Як тільки рис став м'яким - присмачую його улюбленими спеціями, також добре підійде приправа для плову.
Потім додаємо овочі, тушкуємо все інгредієнти ще близько 5 хвилин. В кінцевому підсумку даємо страві трохи настоятися і просочитися соком. Цей гарнір чудово підійде до будь-яких м'ясних страв. Також при бажанні можна тушкувати овочі з грибами .
Класичний рецепт рису з тушкованими овочами
Інгредієнти:
Приготування
Рис промиваємо в холодній воді. Промиваємо всі овочі. Лук очищаємо і нарізаємо півкільцями, моркву натираємо на крупній тертці або нарізаємо соломкою. Перець очистити від серцевини і насіння, нарізаємо середніми скибочками. Помідори у свою чергу нарізаємо кубиками.
Сковороду змащуємо рослинним маслом і ставимо розігріватися на середньому вогні. В першу чергу відправляємо готуватися моркву, потім через 3 хвилини перець і помідори. Тушкуємо інгредієнти до тих пір, поки вони не стануть м'якими. Перекладаємо овочі в окремий посуд.
Далі в сковороду виливаємо решту олії і промитий рис . Смажимо його до прозорості, періодично помішуючи, заливаємо водою і накриваємо кришкою. Готуємо рис протягом 20-25 хвилин. При необхідності можна підлити трохи води. Як тільки рис став м'яким - присмачую його улюбленими спеціями, також добре підійде приправа для плову.
Потім додаємо овочі, тушкуємо все інгредієнти ще близько 5 хвилин. В кінцевому підсумку даємо страві трохи настоятися і просочитися соком. Цей гарнір чудово підійде до будь-яких м'ясних страв. Також при бажанні можна тушкувати овочі з грибами .
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати рис з овочами?
Коли набридають звичайні гарніри зразок картоплі в різних видах, макаронів, гречки, то варто згадати про рисі. Його можна приготувати по-різному.
Плов з грибами
Плов - чудове і ситне блюдо. Рецептів його створення на сьогоднішній існує досить багато - це і плов зі свининою, яловичиною, овочевий, солодкий. І
Овочевий плов
Овочевий плов - це ще один різновид популярного і дуже смачного блюда. Звичайно, рецепт зовсім не схожий на традиційний, але смак від цього гірше не
Овочі, тушковані з фаршем
Овочі, тушковані з фаршем - це смачне і корисне блюдо. Воно прекрасно підійде для швидкого приготування і ситного обіду для всієї родини. Ну що ж,
Бігус зі свіжої капусти
Бігус зі свіжої капусти - відмінний варіант легкого обіду. Його готують з рубаного м'яса і капусти. За своєю консистенції страва нагадує густі щі.
Рис з овочами в мультиварці
Готувати в мультиварці дуже просто. Взяти, приміром, рис - варити на плиті його дуже складно, оскільки він то розварюється і стає схожий на кашу, то