Рис з овочами в мультиварці
Погодьтеся, що просто відварити рис на вечерю дуже просто і банально. Набагато цікавіше приготувати на гарнір рис з овочами в мультиварці. Причому овочі можна використовувати абсолютно будь-які. До речі кажучи, приготований таким чином рис з овочами виходить не тільки смачним, але і корисним. Адже в цій крупі міститься багато клітковини, а завдяки додаванню овочів можна отримати великий «заряд енергії». Як же готувати рис з овочами в мультиварці? Зараз дізнаєтеся.
Дієтичний і корисний гарнір з заморожених овочів і рису припаде до душі не тільки тим, хто хоче схуднути, але і всім, хто просто любить смачно поїсти. Такий гарнір добре поєднується з рибою, куркою і м'ясом. Простими словами гарнір з рису із замороженими овочами - смачне, збалансоване і ситне блюдо.
Інгредієнти:
рис - 05 склянки;
заморожена овочева суміш - 200 г;
цибуля - 1 шт.;
соєвий соус;
рослинна олія;
чорний мелений перець.
Приготування
Рис відварюємо до готовності в злегка підсоленій воді, перевищує обсяг рису рівно в 2 рази, на режимі «Рис/Гречка». Цибулю чистимо, нарізаємо дрібними кубиками і обсмажуємо в мультиварці на олії 3 хвилини. Додаємо до нього заморожену овочеву суміш, накриваємо кришкою і тушкуємо приблизно 10 хвилин в режимі «Гасіння». Додаємо до овочів рис, перемішуємо, перчимо, заправляємо соєвим соусом, готуємо на середньої потужності ще 5 хвилин і тушкований рис з овочами можна подавати до столу.
Коли ми чуємо фразу рис з овочами і грибами в мультиварці, то чомусь відразу уявляємо собі щось кашоподібна, схоже на плов, тільки не з м'ясом, а з грибами. Однак, якщо це блюдо приготувати строго за цим рецептом, то у вас вийде чудовий, розсипчастий гарнір з рису з овочами. Отже, приступимо.
Інгредієнти:
рис - 1 склянка;
мариновані гриби - 100 г;
перець болгарський - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
кабачок - 1/3 шт.;
помідор - 2 шт.;
рослинна олія;
сіль, спеції, зелень - за смаком.
Приготування
Спочатку відварюємо рис в підсоленій воді. Для цього гарненько промиваємо його і кладемо в чашу мультиварки. Заливаємо двома склянками води і виставляємо режим «Рис/Гречка». Включаємо і чекаємо, поки рис звариться. Мультиварка буде працювати до тих пір, поки не википить вся вода, а потім вимикається. Коли рис буде готовий, дістаємо його і починаємо готувати овочі. Для цього всі продукти крім зелені чистимо і ріжемо кубиками, викладаємо в чашу мультиварки і обсмажуємо в режимі «Смаження» 10 хвилин. Коли овочі будуть готові, викладаємо до них зварений рис, консервовані гриби і обережно перемішуємо, щоб не вийшла каша. Виставляємо на мультиварці програму «Розігрів» на 5-10 хвилин. Ось і все, розсипчастий рис з овочами і грибами в мультиварці готовий! Перед подачею на стіл, можете прикрасити страву гілочкою петрушки.
Рис з овочами на швидку руку
Інгредієнти:
рис - 1 склянка;
перець солодкий - 1 шт.;
морква -1 шт;
консервований горошок або кукурудза - за смаком;
вода - 3 ст.;
рослинна олія;
зелень, сіль, перець - за смаком.
Приготування
Моркву чистимо і тремо на крупній тертці. Солодкий перець розрізаємо навпіл, очищаємо від насіння і нарізаємо соломкою. Рис добре промиваємо в холодній воді. У чашу мультиварки наливаємо олію і кладемо всі інгредієнти, крім зелені. Солимо і перчимо за смаком. Заливаємо кип'яченою водою, накриваємо кришкою і ставимо на режим «Рис/Гречка». Страва готується приблизно 30-40 хвилин в залежності від моделі мультиварки.
Рис із замороженими овочами
Дієтичний і корисний гарнір з заморожених овочів і рису припаде до душі не тільки тим, хто хоче схуднути, але і всім, хто просто любить смачно поїсти. Такий гарнір добре поєднується з рибою, куркою і м'ясом. Простими словами гарнір з рису із замороженими овочами - смачне, збалансоване і ситне блюдо.
Інгредієнти:
Приготування
Рис відварюємо до готовності в злегка підсоленій воді, перевищує обсяг рису рівно в 2 рази, на режимі «Рис/Гречка». Цибулю чистимо, нарізаємо дрібними кубиками і обсмажуємо в мультиварці на олії 3 хвилини. Додаємо до нього заморожену овочеву суміш, накриваємо кришкою і тушкуємо приблизно 10 хвилин в режимі «Гасіння». Додаємо до овочів рис, перемішуємо, перчимо, заправляємо соєвим соусом, готуємо на середньої потужності ще 5 хвилин і тушкований рис з овочами можна подавати до столу.
Рис з овочами і грибами
Коли ми чуємо фразу рис з овочами і грибами в мультиварці, то чомусь відразу уявляємо собі щось кашоподібна, схоже на плов, тільки не з м'ясом, а з грибами. Однак, якщо це блюдо приготувати строго за цим рецептом, то у вас вийде чудовий, розсипчастий гарнір з рису з овочами. Отже, приступимо.
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку відварюємо рис в підсоленій воді. Для цього гарненько промиваємо його і кладемо в чашу мультиварки. Заливаємо двома склянками води і виставляємо режим «Рис/Гречка». Включаємо і чекаємо, поки рис звариться. Мультиварка буде працювати до тих пір, поки не википить вся вода, а потім вимикається. Коли рис буде готовий, дістаємо його і починаємо готувати овочі. Для цього всі продукти крім зелені чистимо і ріжемо кубиками, викладаємо в чашу мультиварки і обсмажуємо в режимі «Смаження» 10 хвилин. Коли овочі будуть готові, викладаємо до них зварений рис, консервовані гриби і обережно перемішуємо, щоб не вийшла каша. Виставляємо на мультиварці програму «Розігрів» на 5-10 хвилин. Ось і все, розсипчастий рис з овочами і грибами в мультиварці готовий! Перед подачею на стіл, можете прикрасити страву гілочкою петрушки.
Рис з овочами на швидку руку
Інгредієнти:
Приготування
Моркву чистимо і тремо на крупній тертці. Солодкий перець розрізаємо навпіл, очищаємо від насіння і нарізаємо соломкою. Рис добре промиваємо в холодній воді. У чашу мультиварки наливаємо олію і кладемо всі інгредієнти, крім зелені. Солимо і перчимо за смаком. Заливаємо кип'яченою водою, накриваємо кришкою і ставимо на режим «Рис/Гречка». Страва готується приблизно 30-40 хвилин в залежності від моделі мультиварки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сочевиця з овочами
Сочевиця, безумовно, корисна і поживна сама по собі, але в компанії овочів вона стає ще смачніше й пахучіше. Рецепти сочевиці з овочами ми розглянемо
Як приготувати гречку в мультиварці?
Гречка в мультиварці - відмінне рішення для тих господинь, у яких багато справ. Її можна просто зварити, згасити з грибами або м'ясом. Загалом,
Гречка з куркою в мультиварці
Якщо ви прибігли з роботи і треба швиденько приготувати вечерю, а сил немає, то пропонуємо вам скористатися вашої кухонної помічницею мультиварка і
Гарнір в мультиварці
Мультиварка вже давно стала незамінною помічницею на будь-якій кухні. І сьогодні мова піде про гарнірах в цьому чудовому девайсі. У нашій статті ми
Сочевиця в мультиварці
Сочевиця - корисна крупа, багата багатьма вітамінами. З неї можна готувати безліч страв: котлети, супи, каші, другі страви. І сьогодні ми розповімо,
М'ясо з овочами в мультиварці
Сучасна кухонна техніка значно спрощує процес приготування їжі, особливо для зайнятих людей. І сьогодні ми розповімо, як просто і легко зробити м'ясо