Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як тушити капусту на сковороді?

Як тушити капусту на сковороді?

18-03-2015, 08:52
922
Як тушити капусту на сковороді?
Цілком звична тушкована капуста може стати справжнім делікатесом, якщо проявити трохи ентузіазму в її приготуванні. Більше того, сьогодні ми познайомимося з різними видами обробки хрусткого овоча, тому проявити свої кулінарні здібності стане куди простіше.

Цвітна капуста, тушкована на сковороді


Інгредієнти:

  • цвітна капуста -600 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • бекон - 5 смужечок;

  • рослинна олія - 1 ст. л.;

  • сіль і перець - за смаком.


  • Приготування
    Очищаємо капусту, промиваємо і нарізуємо. Бекон змочують холодною водою і підсушуємо паперовим рушником. Потім сало подрібнюємо і нарізаємо соломкою. У розігріту і змащену олією сковороду кладемо бекон і обсмажуємо з обох боків на середньому вогні до утворення апетитною скоринки. Після того, як з'явиться рум'янець, виймаємо м'ясні шматочки і покласти в окрему миску. Настав час змінити середній на повільний вогонь і тушкувати капусту в просоченої беконом сковороді.
    Періодично помішуючи тушкуємо інгредієнт протягом 15-20 хвилин, підлив трохи води. Посипаємо спеціями і тушкуємо ще 15 хвилин. Коли капуста набуде прозорий колір, додаємо запашні копченості і ретельно перемішуємо обидві складові. Потім очищаємо часник, дрібно нарізаємо або пропускаємо його через чоснокодавку і змішати з готовим блюдом. Через 10 хвилин тушкована капуста на сковороді готова.
    Говорячи про овочевих гарнірах, не можна не поділитися рецептом приготування кольорової капусти на сковороді. Це блюдо нітрохи не поступається першому за смаковими якостями, так як багато новими інгредієнтами.

    Цвітна капуста на сковороді з сиром і прянощами


    Інгредієнти:

  • кольорова капуста - 1 кг;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • олія рослинна - 2 ст. л.;

  • сир - 250 г;

  • помідори - 300 г;

  • сушений кріп - 2 ч. л.;

  • сіль, перець і спеції - за смаком.


  • Приготування
    Цвітну капусту очищаємо і поміщаємо в холодну, злегка підсолену воду на 15 хвилин. Розігріваємо сковорідку і змащуємо її рослинним маслом. Потім очищаємо цибулини, дрібно нашинковуваєм і відправляємо на обсмажування до прозорості. Виймаємо капусту промиваємо, нашинковуваєм і змішуємо з цибулею. Присмачую інгредієнти парою чайних ложок солі, перчимо та ретельно перемішуємо.
    Потім заливаємо в сковорідку один стакан води, накриваємо кришкою. Після того, як відбулося закипання, тушкуємо гарнір ще протягом 25 хвилин. Далі додаємо промиті й поросяти, ягняти помідори і кріп. В кінці приготування натираємо сир твердих сортів на тертці і додаємо в загальну страву. Останнім кроком стане випікання тушкованої капусти на сковороді в розігрітій до 200 градусів духовці.
    А тепер настав час дізнатися, як здивувати домашніх новими смаковими нотками, або одним словом, як посмажити капусту на сковороді. Цей спосіб приготування доведеться як ніколи, до речі, тим, хто любить смачно поїсти і нагодувати близьких, але не має досить часу для клопоту на кухні. На відміну від капусти тушкованої в сковороді смажена володіє ще більшою пікантністю і практично не відрізняється по калорійності.
    Смажена капуста з ковбасою
    Інгредієнти:

  • капуста - 1 кг;

  • морква - 2 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • ковбаса копчена (сосиски) - 400 г;

  • Як тушити капусту на сковороді?

  • рослинна олія - 1 ст. л.;

  • сіль і перець - за смаком.


  • Приготування
    Капусту очищаємо, шаткуємо і кладемо на розігріту і змащену олією сковорідку приблизно на 20 хвилин. Потім очищаємо інші овочі, дрібно нарізаємо і відправляємо смажитися разом з капустою, додаємо спеції. Ковбасу або сосиски нарізаємо кружальцями і окремо обсмажуємо. Після чого змішуємо всі інгредієнти і подаємо до столу швидкий і смачний обід для всієї родини.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тушкована капуста з сосискою
    Тушкована капуста з сосискою
    Додати пікантності звичайної тушкованої капусти допоможе класичний німецький спосіб її приготування з додаванням сосисок. Ароматна капуста з
    Рецепт тушкованої капусти з м'ясом
    Рецепт тушкованої капусти з м'ясом
    Тушкована капуста з м'ясом - це смачне і корисне блюдо, яке можна готувати цілий рік. Можна тушкувати як свіжу, так і квашену або навіть кольорову
    Тушкована капуста зі свининою
    Тушкована капуста зі свининою
    Тушкована капуста зі свининою - знайоме і смачне блюдо з дитинства. Чудово підходить для ситного обіду або вечері, і головне її приготувати досить
    Тушкована кольорова капуста з овочами
    Тушкована кольорова капуста з овочами
    Цвітна капуста - смачний і корисний овоч. Вона використовується для приготування різних страв. У нашій статті ми пропонуємо кілька цікавих рецептів
    Начинка з капусти
    Начинка з капусти
    Капустяна начинка - відмінний і корисний варіант для фарширування млинців, вареників, пирогів. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька оригінальних, і в
    Тушкована капуста на зиму
    Тушкована капуста на зиму
    Капуста - це корисний продукт, який у кулінарії застосовується досить широко. Її варять, тушкують, використовують у створенні супів і салатів, а