Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рис по-в'єтнамськи - рецепт

Рис по-в'єтнамськи - рецепт

18-03-2015, 08:49
1 788
Рис по-в'єтнамськи - рецепт
Сучасна общевьетнамская кухня відрізняється достатньою простотою і, разом з тим, особливою вишуканістю, що виділяє її з кулінарних традицій інших народів регіону. Основним продуктом для жителів В'єтнаму є, звичайно ж, рис, цей продукт - неодмінний компонент будь-якої трапези. Рис подають з різними пряними гострими соусами і овочами.
Розповімо, як приготувати рис з овочами по-в'єтнамськи. В'єтнамський рис, соєвий соус і кунжутне масло, авокадо, лайм, солодкий і гострий перець, кинзу і базилік можна придбати в багатьох магазинах. Якщо хочеться більш глибокого занурення в традиції, інші в'єтнамські традиційні продукти можна знайти в спеціалізованих крамницях і відділах супермаркетів, на азіатських продуктових ринках.

Рис з овочами по-в'єтнамськи


Інгредієнти:

  • рис в'єтнамський довгозерний - близько 300 м;

  • солодкий перець різного кольору - 2 шт.;

  • плід авокадо - 1 шт.;

  • цибуля (краще синій) - 1 шт.;

  • помідори щільні, спілі, червоні - 2-3 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • перець червоний гострий;

  • лайм - 1 шт.;

  • зелень свіжа (кінза базилік);

  • кунжутна олія;

  • соєвий соус.


  • Приготування
    Давайте розберемося, як варити в'єтнамський рис. Рис ретельно промиємо проточною холодною водою і заллємо водою в казанчике або сотейнику. Вода повинна покривати рис на 3-4 пальця. Доводимо до кипіння і варимо на малому вогні протягом 8-12 хвилин. Прикриваємо кришкою так, щоб залишилася зовсім вузька щілина, і зливаємо воду. Можна, звичайно, відкинути рис на сито і навіть промити кип'яченою водою, якщо хочеться.
    Тепер готуємо овочі. Найкраще готувати в воке, але можна і в звичайній сковороді. Разрежем навпіл уздовж плід авокадо, ложкою виймаємо м'якоть і нарізаємо кубиками. Помідори нарізаємо тонкими скибочками. Розігріваємо масло й обсмажуємо протягом 3-5 хвилин на сильному вогні одночасно цибулю, нашатковану чверть кільцями, і перець, нарізаний короткою соломкою.
    Постійно струшуємо сковороду і перемішуємо лопаткою. Додаємо авокадо і помідори. Зменшуємо вогонь до середнього і тушкуємо ще хвилин 5. Додаємо подрібнений часник, червоний гострий перець і рубану зелень. Приправляємо соком лайма і соєвим соусом.
    Подаємо рис з овочами, поливаємо все соусом, що утворився в сковороді, його можна подати окремо. Також окремо можна подати інші
    Рис по-в'єтнамськи - рецепт
    в'єтнамські соуси (вони досить екзотичні, особливо рибний, і можуть сподобатися не всім).
    Треба зауважити, що додавання до овочів фенхелю, цукіні, молодої стручкової квасолі, консервованих паростків бамбука і тамариндовой пасти зробить смак рису по-в'єтнамськи більш цікавим.
    Можна приготувати і смажений рис по-в'єтнамськи. Для цього після відварювання обсмажуємо рис у кунжутній олії (можна з додаванням курячого або свинячого жиру). Овочі готуємо окремо (див. вище). Можна, до речі, з рисом по-в'єтнамськи подавати рибні або м'ясні страви. У південній частині В'єтнаму також широко використовуються морепродукти. З алкоголю можна вибрати якісну рисову горілку, мірін, фруктові вина (краще не в'єтнамські).
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Прості і смачні салати у в'єтнамському стилі
    Прості і смачні салати у в'єтнамському стилі
    Любителям здорового та гострої їжі пропонуємо приготувати незвичайні для нашої кухні салати у в'єтнамському стилі. Вони чудово підійдуть для вечірки
    Салат з креветками і помідорами
    Салат з креветками і помідорами
    Морепродукти чудово поєднуються практично з будь-якими овочами і фруктами. І сьогодні ми пропонуємо вам приготувати чудовий салат з креветками і
    Курка у медовому соусі
    Курка у медовому соусі
    Куряче м'ясо - дуже смачне і корисне, його використовують у приготуванні різноманітних страв. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими рецептами
    Яловичина в соєвому соусі
    Яловичина в соєвому соусі
    Яловичина - смачне і корисне м'ясо, з якого можна створити безліч різноманітних і цікавих страв. І сьогодні ми поговоримо про те, як можна
    Локшина удон - рецепт
    Локшина удон - рецепт
    Удон - це японська товста локшина, яку готують з трьох компонентів: пшеничного борошна, води і солі. Її можна зробити самостійно, або придбати в
    Сальса з манго
    Сальса з манго
    Сальса - мексиканський гострий соус, який популярний у всьому світі. Його основою є помідори і гострий червоний перець, а додавання інших