Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Картопля з грибами на сковорідці

Картопля з грибами на сковорідці

18-03-2015, 08:37
1 214
Картопля з грибами на сковорідці
Гриби завжди вважаються делікатесом не тільки на святковому столі, але і за простим сімейним обідом. А ось від смаженої картопельки з грибами, приготовленої на сковороді, ще ніхто не залишався байдужим. Це не тільки приголомшливо смачне, але і корисне блюдо, багатий необхідними мінеральними речовинами і білками.

Картопля з грибами на сковорідці


Інгредієнти:

  • свіжі гриби (опеньки) - 400 г;

  • картопля - 1 кг;

  • цибулина - 2 шт.;

  • лимонний сік - 1 ч. ложка;

  • спеції;

  • зелень - за бажанням.


  • Приготування
    Якщо ви вирішили приготувати страву з свіжих грибів, то спочатку їх треба зварити. Для цього опеньки гарненько промиваємо і відварюємо 15 години в підсоленій воді. Потім ретельно промиваємо і залишаємо стікати. Чистимо цибулину, шаткуємо тонкими півкільцями і підсмажити до м'якості на розігрітому рослинному маслечко.
    Після цього додаємо до обжарке гриби і підсолюємо за смаком. Інтенсивно перемішуємо овочі і готуємо всі до утворення невеликої скоринки на невеликому вогні і повного випаровування рідини. Коли вони будуть готові, перекладаємо гриби з цибулею на окрему тарілочку і накриваємо зверху блюдцем. Вогонь вимикаємо, а залишився після смаження масло не виливаємо.
    Картопля очищаємо від шкірки, промиваємо, обсушуємо й нарізаємо тонкими смужками або брусочками. Після нарізування знову ретельно промиваємо його проточною водою, щоб позбутися від зайвого крохмалю.
    У сковороду, де смажилися грибочки з цибулею, доливаємо масло, ставимо на вогонь і розігріваємо. Як тільки масло почне злегка кипіти, викладаємо нарізану картоплю і смажимо на досить великому вогні, не накриваючи сковороду кришкою. Як тільки з'явиться золотава скоринка, зменшуємо вогонь до середнього і ретельно перемішуємо картопля дерев'яною лопаткою.
    Коли картопелька майже дожарится, викладаємо в неї гриби з цибулею, збризкуємо все лимонним соком, підсолюємо, додаємо за смаком спеції і гарненько перемішуємо. Готуємо страву ще 5 хвилин, не змінюючи вогонь. Для додання більш насиченого смаку додаємо в картоплю кілька горошин чорного перчика і один лавровий листок.

    Картопля з грибами на сковорідці зі сметаною


    Інгредієнти:

  • гриби - 300 г;

  • сметана - 100 мл;

  • картопля - 5 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • олія - для смаження;

  • спеції.


  • Приготування
    Сковорідку добре розігріваємо, наливаємо рослинне масло і викладаємо порізану брусочками або скибочками картопля. Хвилин через 10 додаємо до нього оброблені і подрібнені гриби, підсолюємо за смаком і готуємо хвилин 15 періодично помішуючи, на середньому вогні. В самому кінці поливаємо страву сметаною, ретельно перемішуємо, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо хвилин 5. Перед подачею на стіл прикрашаємо картоплю з грибами свіжою зеленню.

    Картопля з грибами і м'ясом на сковороді


    Інгредієнти:

  • свинина - 300 г;

  • гриби свіжі - 300 г;

  • картопля - 6 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • приправи, сіль;

  • рослинне масло.


  • Картопля з грибами на сковорідці
    Приготування
    Отже, сковороду добре розігріваємо, рясно поливаємо маслом і ріжемо м'ясо. Потім обсмажуємо його на сильному вогні хвилин 5 після чого посипаємо спеціями і приправами за смаком. Гриби обробляємо, подрібнюємо пластинами і викладаємо до м'яса. Тепер накриваємо сковороду кришкою, зменшуємо вогонь і накриваємо кришкою.
    Цим часом беремо картоплю чистимо її, промиваємо та нарізаємо соломкою. Коли м'ясо дотушится до своєї готовності, додаємо картоплю, підсолюємо страву за смаком і кладемо дрібно порубаний лук. Все ретельно перемішуємо і доводимо нашу страву до повної готовності.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Суп-пюре з грибами
    Суп-пюре з грибами
    Як же приємно на обід налити тарілочку ароматного гарячого грибного супу. Таке блюдо припаде до смаку і дорослим і дітям. У нашій статті ми зібрали
    Суп з білих грибів
    Суп з білих грибів
    Гриби - це корисний і смачний продукт. Різновидів їх дуже багато: печериці, опеньки, лисички, грузді, гливи і т. д. А сьогодні ми вам підкажемо
    Тушкована картопля з грибами
    Тушкована картопля з грибами
    Тушковану картоплю з грибами можна подавати і в якості самостійного блюда, і у вигляді гарніру до м'яса. Страва вийде ситним, ароматним і смачним.
    Смажена картопля з грибами - рецепт
    Смажена картопля з грибами - рецепт
    Смажена картопля з грибами - неймовірно смачне блюдо, особливо якщо готувати його з білими грибами. Ну а якщо такого делікатесу під рукою немає, то
    Смажені гливи
    Смажені гливи
    Страви, приготовлені з грибами, відрізняються приголомшливою ніжністю, оригінальністю і соковитістю. І сьогодні ми розповімо, як смачно посмажити
    Білі гриби з картоплею
    Білі гриби з картоплею
    З грибів можна приготувати безліч цікавих і смачних страв. І сьогодні мова піде про білих грибах. Давайте згасимо і посмажимо їх з картоплею. Вийде