Овочеві голубці
Голубці - традиційна страва української кухні, улюблене народам багатьох країн світу. Пропонуємо вам приготувати смачні і низькокалорійні овочеві голубці, які неодмінно оцінять по достоїнству.
Інгредієнти:
цибулина - 3 шт.;
морква - 3 шт.;
селера - 250 г;
масло рослинне - 4 ст. ложки;
капуста білокачанна - 1 шт.;
часник - 4 зубчик;
спеції.
Приготування
Зараз розповімо, як приготувати овочеві голубці. Цибулю очищаємо від лушпиння, потім промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками. Моркву і селеру теж чистимо, але шаткуємо вже тонкою соломкою. Потім пасеруємо підготовлені овочі на рослинному маслечко до м'якості.
Цим часом знімаємо з капусти кілька листя, рубаємо їх тонкою соломкою і змішуємо з овочевою обсмаженням, заздалегідь додавши подрібнений часник і посоливши все за смаком. Частину качана укладаємо у велику ємність, заливаємо крутим окропом, ставимо на невеликий вогонь і варимо протягом 5 хвилин. Потім капусту трохи охолоджуємо, розбираємо на листя, зрізаємо товсті частини стебел і укладаємо на кожен листочок по одній столовій ложці овочевої начинки.
Після цього формуємо голубці у вигляді щільних конвертиків і вкладаємо їх шарами в емальований посуд, посипаючи сіллю, червоним меленим гострим перчиком і горошинами чорного перцю. Далі встановлюємо зверху гніт і витримуємо добу при кімнатній температурі, а потім переставляємо в холодильник. Приблизно через 4-5 днів голубці з овочевою начинкою будуть готові.
Інгредієнти:
капуста - 1 кг;
відварений рис - 200 г;
цибулина - 2 шт.;
морква - 2 шт.;
свіжі печериці - 200 г;
спеції, лавровий листочок.
Приготування
Печериці промиваємо, обробляємо і нарізаємо скибочками. Очищену цибулину дрібно шаткуємо, а моркву тремо на тертці. Тепер у сковорідці розігріваємо рослинне масло, викладаємо цибулька, обсмажуємо його до прозорості. Потім додаємо моркву, тушкуємо кілька хвилин, після чого гриби висипаємо до них. Готуємо ще пару хвилин, солимо, приправляємо спеціями, перемішуємо і знімаємо з плити.
Готову овочеву обжарку з'єднуємо з відварним рисом . Тепер беремо трохи фаршу, кладемо на капустяний лист і загортаємо конвертиком. Голубці складаємо в гусятницю, заливаємо бульйоном, ставимо на вогонь і тушкуємо приблизно 30 хвилин. Коли капустяне листя стануть м'якими, перекладаємо овочеві голубці з грибами на блюдо і пригощаємо усіх бажаючих!
Інгредієнти:
капуста - 1 качан;
цибулина - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
часник - 1 шт.;
лавровий лист - 3 шт.
Для маринаду:
вода - 2 ст.;
цукор - 05 склянки;
олія - 05 склянки;
оцет - 05 ст.;
сіль - 1 ст. ложка.
Приготування
Листя капусти відокремлюємо від кочережки, кладемо в миску і заливаємо окропом. Залишаємо до охолодження, щоб вони стали м'якими. Моркву чистимо, промиваємо і натираємо на тертку. Цибулю дрібненько шаткуємо й тушкуємо з морквою до м'якості в невеликій кількості рослинного масла. Часник чистимо, подрібнюємо за допомогою чесночници і змішуємо з овочевою обсмаженням. Додаємо сіль і перчик і гарненько перемішуємо. Остиглі капустяне листя фаршируємо приготовленої начинкою, звертаємо кожен листочок щільним конвертиком.
Для приготування маринаду наливаємо в каструлю воду, всипаємо цукор, сіль і додаємо рослинне масло. Все перемішуємо, нагріваємо до кипіння, вливаємо оцет і доводимо до кипіння. На дно каструлі кладемо кілька лаврових листочків. Потім щільно укладаємо підготовлені голубці, заливаємо киплячим маринадом і зверху встановлюємо прес. Витримуємо при кімнатній температурі, а потім ставимо ще на 1 добу в холодильник. Після закінчення часу мариновані овочеві голубці готові!
Овочеві квашені голубці
Інгредієнти:
Приготування
Зараз розповімо, як приготувати овочеві голубці. Цибулю очищаємо від лушпиння, потім промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками. Моркву і селеру теж чистимо, але шаткуємо вже тонкою соломкою. Потім пасеруємо підготовлені овочі на рослинному маслечко до м'якості.
Цим часом знімаємо з капусти кілька листя, рубаємо їх тонкою соломкою і змішуємо з овочевою обсмаженням, заздалегідь додавши подрібнений часник і посоливши все за смаком. Частину качана укладаємо у велику ємність, заливаємо крутим окропом, ставимо на невеликий вогонь і варимо протягом 5 хвилин. Потім капусту трохи охолоджуємо, розбираємо на листя, зрізаємо товсті частини стебел і укладаємо на кожен листочок по одній столовій ложці овочевої начинки.
Після цього формуємо голубці у вигляді щільних конвертиків і вкладаємо їх шарами в емальований посуд, посипаючи сіллю, червоним меленим гострим перчиком і горошинами чорного перцю. Далі встановлюємо зверху гніт і витримуємо добу при кімнатній температурі, а потім переставляємо в холодильник. Приблизно через 4-5 днів голубці з овочевою начинкою будуть готові.
Рецепт овочевих голубців
Інгредієнти:
Приготування
Печериці промиваємо, обробляємо і нарізаємо скибочками. Очищену цибулину дрібно шаткуємо, а моркву тремо на тертці. Тепер у сковорідці розігріваємо рослинне масло, викладаємо цибулька, обсмажуємо його до прозорості. Потім додаємо моркву, тушкуємо кілька хвилин, після чого гриби висипаємо до них. Готуємо ще пару хвилин, солимо, приправляємо спеціями, перемішуємо і знімаємо з плити.
Готову овочеву обжарку з'єднуємо з відварним рисом . Тепер беремо трохи фаршу, кладемо на капустяний лист і загортаємо конвертиком. Голубці складаємо в гусятницю, заливаємо бульйоном, ставимо на вогонь і тушкуємо приблизно 30 хвилин. Коли капустяне листя стануть м'якими, перекладаємо овочеві голубці з грибами на блюдо і пригощаємо усіх бажаючих!
Овочеві голубці по-корейськи
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Листя капусти відокремлюємо від кочережки, кладемо в миску і заливаємо окропом. Залишаємо до охолодження, щоб вони стали м'якими. Моркву чистимо, промиваємо і натираємо на тертку. Цибулю дрібненько шаткуємо й тушкуємо з морквою до м'якості в невеликій кількості рослинного масла. Часник чистимо, подрібнюємо за допомогою чесночници і змішуємо з овочевою обсмаженням. Додаємо сіль і перчик і гарненько перемішуємо. Остиглі капустяне листя фаршируємо приготовленої начинкою, звертаємо кожен листочок щільним конвертиком.
Для приготування маринаду наливаємо в каструлю воду, всипаємо цукор, сіль і додаємо рослинне масло. Все перемішуємо, нагріваємо до кипіння, вливаємо оцет і доводимо до кипіння. На дно каструлі кладемо кілька лаврових листочків. Потім щільно укладаємо підготовлені голубці, заливаємо киплячим маринадом і зверху встановлюємо прес. Витримуємо при кімнатній температурі, а потім ставимо ще на 1 добу в холодильник. Після закінчення часу мариновані овочеві голубці готові!
Рекомендуємо добрі рецепти
Голубці з курячим фаршем - рецепт
Голубці - страва ситне і, безсумнівно, смачне. Їх готують і з м'ясною начинкою, і з овочевою - тоді виходять вегетаріанські. У цій статті ми вам
Пісні голубці з грибами
Якщо ви сидите на дієті або просто стежите за своєю фігурою, то вам припадуть до смаку апетитні голубці з грибами. Це блюдо легко готується і швидко
Вегетаріанські голубці
Голубці з картоплею або рисом з овочами також мають право на існування, адже традиційному українському страви зовсім не обов'язково рясніти м'ясним
Голубці в мікрохвильовці
У мікрохвильовій печі можна приготувати абсолютно все що завгодно, від відварених яєць до повітряного бісквіта. У цій статті ми розповімо, як
Як приготувати голубці в мультиварці?
З сучасною технікою готувати стало значно легше. Взяти, наприклад, голубці. Процес приготування займає багато часу, а якщо скористатися мультиварка,
Голубці в скороварці
Страви в скороварці виходять соковитими і дуже смачними, так і процес приготування не займає багато часу. Зараз ми вам розповімо, як приготувати