Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Овочеві голубці

Овочеві голубці

18-03-2015, 08:36
1 604
Овочеві голубці
Голубці - традиційна страва української кухні, улюблене народам багатьох країн світу. Пропонуємо вам приготувати смачні і низькокалорійні овочеві голубці, які неодмінно оцінять по достоїнству.

Овочеві квашені голубці


Інгредієнти:

  • цибулина - 3 шт.;

  • морква - 3 шт.;

  • селера - 250 г;

  • масло рослинне - 4 ст. ложки;

  • капуста білокачанна - 1 шт.;

  • часник - 4 зубчик;

  • спеції.


  • Приготування
    Зараз розповімо, як приготувати овочеві голубці. Цибулю очищаємо від лушпиння, потім промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками. Моркву і селеру теж чистимо, але шаткуємо вже тонкою соломкою. Потім пасеруємо підготовлені овочі на рослинному маслечко до м'якості.
    Цим часом знімаємо з капусти кілька листя, рубаємо їх тонкою соломкою і змішуємо з овочевою обсмаженням, заздалегідь додавши подрібнений часник і посоливши все за смаком. Частину качана укладаємо у велику ємність, заливаємо крутим окропом, ставимо на невеликий вогонь і варимо протягом 5 хвилин. Потім капусту трохи охолоджуємо, розбираємо на листя, зрізаємо товсті частини стебел і укладаємо на кожен листочок по одній столовій ложці овочевої начинки.
    Після цього формуємо голубці у вигляді щільних конвертиків і вкладаємо їх шарами в емальований посуд, посипаючи сіллю, червоним меленим гострим перчиком і горошинами чорного перцю. Далі встановлюємо зверху гніт і витримуємо добу при кімнатній температурі, а потім переставляємо в холодильник. Приблизно через 4-5 днів голубці з овочевою начинкою будуть готові.

    Рецепт овочевих голубців


    Інгредієнти:

  • капуста - 1 кг;

  • відварений рис - 200 г;

  • цибулина - 2 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • свіжі печериці - 200 г;

  • спеції, лавровий листочок.


  • Приготування
    Печериці промиваємо, обробляємо і нарізаємо скибочками. Очищену цибулину дрібно шаткуємо, а моркву тремо на тертці. Тепер у сковорідці розігріваємо рослинне масло, викладаємо цибулька, обсмажуємо його до прозорості. Потім додаємо моркву, тушкуємо кілька хвилин, після чого гриби висипаємо до них. Готуємо ще пару хвилин, солимо, приправляємо спеціями, перемішуємо і знімаємо з плити.
    Готову овочеву обжарку з'єднуємо з відварним рисом . Тепер беремо трохи фаршу, кладемо на капустяний лист і загортаємо конвертиком. Голубці складаємо в гусятницю, заливаємо бульйоном, ставимо на вогонь і тушкуємо приблизно 30 хвилин. Коли капустяне листя стануть м'якими, перекладаємо овочеві голубці з грибами на блюдо і пригощаємо усіх бажаючих!

    Овочеві голубці по-корейськи


    Інгредієнти:

  • капуста - 1 качан;

  • цибулина - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • часник - 1 шт.;

  • лавровий лист - 3 шт.


  • Для маринаду:

  • вода - 2 ст.;

  • цукор - 05 склянки;

  • олія - 05 склянки;

  • оцет - 05 ст.;

  • сіль - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Листя капусти відокремлюємо від кочережки, кладемо в миску і заливаємо окропом. Залишаємо до охолодження, щоб вони стали м'якими. Моркву чистимо, промиваємо і натираємо на тертку. Цибулю дрібненько шаткуємо й тушкуємо з морквою до м'якості в невеликій кількості рослинного масла. Часник чистимо, подрібнюємо за допомогою чесночници і змішуємо з овочевою обсмаженням. Додаємо сіль і перчик і
    Овочеві голубці
    гарненько перемішуємо. Остиглі капустяне листя фаршируємо приготовленої начинкою, звертаємо кожен листочок щільним конвертиком.
    Для приготування маринаду наливаємо в каструлю воду, всипаємо цукор, сіль і додаємо рослинне масло. Все перемішуємо, нагріваємо до кипіння, вливаємо оцет і доводимо до кипіння. На дно каструлі кладемо кілька лаврових листочків. Потім щільно укладаємо підготовлені голубці, заливаємо киплячим маринадом і зверху встановлюємо прес. Витримуємо при кімнатній температурі, а потім ставимо ще на 1 добу в холодильник. Після закінчення часу мариновані овочеві голубці готові!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Голубці з курячим фаршем - рецепт
    Голубці з курячим фаршем - рецепт
    Голубці - страва ситне і, безсумнівно, смачне. Їх готують і з м'ясною начинкою, і з овочевою - тоді виходять вегетаріанські. У цій статті ми вам
    Пісні голубці з грибами
    Пісні голубці з грибами
    Якщо ви сидите на дієті або просто стежите за своєю фігурою, то вам припадуть до смаку апетитні голубці з грибами. Це блюдо легко готується і швидко
    Вегетаріанські голубці
    Вегетаріанські голубці
    Голубці з картоплею або рисом з овочами також мають право на існування, адже традиційному українському страви зовсім не обов'язково рясніти м'ясним
    Голубці в мікрохвильовці
    Голубці в мікрохвильовці
    У мікрохвильовій печі можна приготувати абсолютно все що завгодно, від відварених яєць до повітряного бісквіта. У цій статті ми розповімо, як
    Як приготувати голубці в мультиварці?
    Як приготувати голубці в мультиварці?
    З сучасною технікою готувати стало значно легше. Взяти, наприклад, голубці. Процес приготування займає багато часу, а якщо скористатися мультиварка,
    Голубці в скороварці
    Голубці в скороварці
    Страви в скороварці виходять соковитими і дуже смачними, так і процес приготування не займає багато часу. Зараз ми вам розповімо, як приготувати