Голубці - традиційна страва української кухні, улюблене народам багатьох країн світу. Пропонуємо вам приготувати смачні і низькокалорійні овочеві голубці, які неодмінно оцінять по достоїнству.
Овочеві квашені голубці
Інгредієнти: цибулина - 3 шт.; морква - 3 шт.; селера - 250 г; масло рослинне - 4 ст. ложки; капуста білокачанна - 1 шт.; часник - 4 зубчик; спеції. Приготування Зараз розповімо, як приготувати овочеві голубці. Цибулю очищаємо від лушпиння, потім промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками. Моркву і селеру теж чистимо, але шаткуємо вже тонкою соломкою. Потім пасеруємо підготовлені овочі на рослинному маслечко до м'якості.
Цим часом знімаємо з капусти кілька листя, рубаємо їх тонкою соломкою і змішуємо з овочевою обсмаженням, заздалегідь додавши подрібнений часник і посоливши все за смаком. Частину качана укладаємо у велику ємність, заливаємо крутим окропом, ставимо на невеликий вогонь і варимо протягом 5 хвилин. Потім капусту трохи охолоджуємо, розбираємо на листя, зрізаємо товсті частини стебел і укладаємо на кожен листочок по одній столовій ложці овочевої начинки.
Після цього формуємо голубці у вигляді щільних конвертиків і вкладаємо їх шарами в емальований посуд, посипаючи сіллю, червоним меленим гострим перчиком і горошинами чорного перцю. Далі встановлюємо зверху гніт і витримуємо добу при кімнатній температурі, а потім переставляємо в холодильник. Приблизно через 4-5 днів голубці з овочевою начинкою будуть готові.
Рецепт овочевих голубців
Інгредієнти: капуста - 1 кг; відварений рис - 200 г; цибулина - 2 шт.; морква - 2 шт.; свіжі печериці - 200 г; спеції, лавровий листочок. Приготування Печериці промиваємо, обробляємо і нарізаємо скибочками. Очищену цибулину дрібно шаткуємо, а моркву тремо на тертці. Тепер у сковорідці розігріваємо рослинне масло, викладаємо цибулька, обсмажуємо його до прозорості. Потім додаємо моркву, тушкуємо кілька хвилин, після чого гриби висипаємо до них. Готуємо ще пару хвилин, солимо, приправляємо спеціями, перемішуємо і знімаємо з плити.
Готову овочеву обжарку з'єднуємо з відварним рисом . Тепер беремо трохи фаршу, кладемо на капустяний лист і загортаємо конвертиком. Голубці складаємо в гусятницю, заливаємо бульйоном, ставимо на вогонь і тушкуємо приблизно 30 хвилин. Коли капустяне листя стануть м'якими, перекладаємо овочеві голубці з грибами на блюдо і пригощаємо усіх бажаючих!
Овочеві голубці по-корейськи
Інгредієнти: капуста - 1 качан; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; часник - 1 шт.; лавровий лист - 3 шт. Для маринаду:
вода - 2 ст.; цукор - 05 склянки; олія - 05 склянки; оцет - 05 ст.; сіль - 1 ст. ложка. Приготування Листя капусти відокремлюємо від кочережки, кладемо в миску і заливаємо окропом. Залишаємо до охолодження, щоб вони стали м'якими. Моркву чистимо, промиваємо і натираємо на тертку. Цибулю дрібненько шаткуємо й тушкуємо з морквою до м'якості в невеликій кількості рослинного масла. Часник чистимо, подрібнюємо за допомогою чесночници і змішуємо з овочевою обсмаженням. Додаємо сіль і перчик і
гарненько перемішуємо. Остиглі капустяне листя фаршируємо приготовленої начинкою, звертаємо кожен листочок щільним конвертиком.
Для приготування маринаду наливаємо в каструлю воду, всипаємо цукор, сіль і додаємо рослинне масло. Все перемішуємо, нагріваємо до кипіння, вливаємо оцет і доводимо до кипіння. На дно каструлі кладемо кілька лаврових листочків. Потім щільно укладаємо підготовлені голубці, заливаємо киплячим маринадом і зверху встановлюємо прес. Витримуємо при кімнатній температурі, а потім ставимо ще на 1 добу в холодильник. Після закінчення часу мариновані овочеві голубці готові!