Заливні яйця

Заливне «Яйця Фаберже» - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати заливні яйця, необхідно зробити для них основу з яєчних скорлупок. Для цього яйце звільняємо від вмісту, підробивши велике отвір з тупого кінця шкаралупи. Робити це можна за допомогою шила, проткнувши безліч отворів по периферії майбутнього отвору, або ножа - злегка постукуючи і відокремлюючи зайві шматочки.
Порожні шкарлупки спочатку гарненько промиваємо зовні і всередині мильної, або содовою водою, а після обдаємо окропом і висушуємо.
Поки яйця остаточно підсихають, в холодному бульйоні замочуємо желатин на 1-2 години, а після набухання розчиняємо його, розігрів бульйонну основу на плиті (не доводячи до кипіння!).
Залишилося нарізати м'ясо і овочі, склад і кількість яких може варіювати згідно вашим перевагам. М'ясо у складі холодцю можна замінити рибою а, за бажанням, додатково страва прикрасить фігурна нарізка інгредієнтів з допомогою спеціальних форм або ножа.
Тепер змішуємо овочі і м'ясо і наповнюємо цим «салатом» порожні яєчні шкарлупки.
І останній етап: ставимо яйця в будь-яку форму, що забезпечує їм стійкість, це може бути чарка, кавова чашка, спеціальна підставка, або лоток для яєць, і наповнюємо бульйонно-желатиновою сумішшю за допомогою воронки.
Тепер залишилося лише дочекатися, поки закуска охолоне в холодильнику, а потім можна очищати яйце від шкаралупи
і подавати до столу, прикрасивши зеленню, овочами, або просто мінімалістично подавши закуску на білому блюді.
Заливні яйця - рецепт, який за кілька годин перетворить звичну закуску в екзотичну страву, здатне прикрасити будь бенкетний стіл. Спробуйте скористатися цим рецептом і приготувати не тільки холодець, але і легкий десерт, наповнивши яєчні шкарлупки улюбленим желе з шматочками фруктів. Вдалих вам експериментів і приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти

Холодець із судака - рецепт
Холодець із судака - відмінне блюдо для святкового столу. Воно стане не тільки знатної закускою, але і оригінальною прикрасою. Адже зовнішній вигляд

Заливне з коропа
Заливне - це холодна закуска, що нагадує холодець, знайома нам ще з радянських часів. Її готують з м'яса, так і з риби. І зараз ми поділимося з вами

Заливне з креветками
Традиційно готують холодець з м'яса або риби для святкового столу. Але, а ми сьогодні розповімо, як приготувати вишукану заливне з креветками. Вийде

Рулети з желатином
Рулети з желатином - це просте холодець з м'яса, риби і т. д., тільки має форму рулетиків. Давайте розглянемо декілька цікавих рецептів цієї закуски,

Як приготувати холодець з курки?
Заливне з курки - відмінна закуска до святкового столу. Хочете здивувати гостей настільки смачним і ніжним стравою? Тоді читайте ці рецепти заливного

Рибний паштет
Якщо ви хочете приготувати незвичайні бутерброди до сніданку, обіднього перекусу або святкового столу, то вам точно знадобляться рецепти рибного