Якщо звичайне заливне на сервировочном блюді перестало радувати ваше око - спробуйте подати класичну закуску в новому вигляді, наприклад, у формі яєць. Заливні яйця Фаберже - зручна порційна закуска, готувати яку також легко і приємно, як і поїдати. Як зробити апетитне заливне в яйці, ми розповімо в фоторецепте нижче.
Заливне «Яйця Фаберже» - рецепт
Інгредієнти: яйця (шкаралупа) - 10 шт.; курячий бульйон - 2 ст.; желатин - 20 г; болгарський перець - 2 шт.; шинка - 150 г; кукурудза консервована - 100 г; зелень - 1/2 пучка. Приготування Перед тим, як приготувати заливні яйця, необхідно зробити для них основу з яєчних скорлупок. Для цього яйце звільняємо від вмісту, підробивши велике отвір з тупого кінця шкаралупи. Робити це можна за допомогою шила, проткнувши безліч отворів по периферії майбутнього отвору, або ножа - злегка постукуючи і відокремлюючи зайві шматочки.
Порожні шкарлупки спочатку гарненько промиваємо зовні і всередині мильної, або содовою водою, а після обдаємо окропом і висушуємо.
Поки яйця остаточно підсихають, в холодному бульйоні замочуємо желатин на 1-2 години, а після набухання розчиняємо його, розігрів бульйонну основу на плиті (не доводячи до кипіння!).
Залишилося нарізати м'ясо і овочі, склад і кількість яких може варіювати згідно вашим перевагам. М'ясо у складі холодцю можна замінити рибою а, за бажанням, додатково страва прикрасить фігурна нарізка інгредієнтів з допомогою спеціальних форм або ножа.
Тепер змішуємо овочі і м'ясо і наповнюємо цим «салатом» порожні яєчні шкарлупки.
І останній етап: ставимо яйця в будь-яку форму, що забезпечує їм стійкість, це може бути чарка, кавова чашка, спеціальна підставка, або лоток для яєць, і наповнюємо бульйонно-желатиновою сумішшю за допомогою воронки.
Тепер залишилося лише дочекатися, поки закуска охолоне в холодильнику, а потім можна очищати яйце від шкаралупи
і подавати до столу, прикрасивши зеленню, овочами, або просто мінімалістично подавши закуску на білому блюді.
Заливні яйця - рецепт, який за кілька годин перетворить звичну закуску в екзотичну страву, здатне прикрасити будь бенкетний стіл. Спробуйте скористатися цим рецептом і приготувати не тільки холодець, але і легкий десерт, наповнивши яєчні шкарлупки улюбленим желе з шматочками фруктів. Вдалих вам експериментів і приємного апетиту!