Вернуться назад Распечатать

Заливні яйця

Заливні яйця
Якщо звичайне заливне на сервировочном блюді перестало радувати ваше око - спробуйте подати класичну закуску в новому вигляді, наприклад, у формі яєць. Заливні яйця Фаберже - зручна порційна закуска, готувати яку також легко і приємно, як і поїдати. Як зробити апетитне заливне в яйці, ми розповімо в фоторецепте нижче.

Заливне «Яйця Фаберже» - рецепт


Інгредієнти:

  • яйця (шкаралупа) - 10 шт.;

  • курячий бульйон - 2 ст.;

  • желатин - 20 г;

  • болгарський перець - 2 шт.;

  • шинка - 150 г;

  • кукурудза консервована - 100 г;

  • зелень - 1/2 пучка.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати заливні яйця, необхідно зробити для них основу з яєчних скорлупок. Для цього яйце звільняємо від вмісту, підробивши велике отвір з тупого кінця шкаралупи. Робити це можна за допомогою шила, проткнувши безліч отворів по периферії майбутнього отвору, або ножа - злегка постукуючи і відокремлюючи зайві шматочки.
    Заливні яйця

    Порожні шкарлупки спочатку гарненько промиваємо зовні і всередині мильної, або содовою водою, а після обдаємо окропом і висушуємо.
    Поки яйця остаточно підсихають, в холодному бульйоні замочуємо желатин на 1-2 години, а після набухання розчиняємо його, розігрів бульйонну основу на плиті (не доводячи до кипіння!).
    Залишилося нарізати м'ясо і овочі, склад і кількість яких може варіювати згідно вашим перевагам. М'ясо у складі холодцю можна замінити рибою а, за бажанням, додатково страва прикрасить фігурна нарізка інгредієнтів з допомогою спеціальних форм або ножа.
    Заливні яйця

    Тепер змішуємо овочі і м'ясо і наповнюємо цим «салатом» порожні яєчні шкарлупки.
    Заливні яйця

    І останній етап: ставимо яйця в будь-яку форму, що забезпечує їм стійкість, це може бути чарка, кавова чашка, спеціальна підставка, або лоток для яєць, і наповнюємо бульйонно-желатиновою сумішшю за допомогою воронки.
    Заливні яйця

    Тепер залишилося лише дочекатися, поки закуска охолоне в холодильнику, а потім можна очищати яйце від шкаралупи
    Заливні яйця

    і подавати до столу, прикрасивши зеленню, овочами, або просто мінімалістично подавши закуску на білому блюді.
    Заливні яйця


    Заливні яйця - рецепт, який за кілька годин перетворить звичну закуску в екзотичну страву, здатне прикрасити будь бенкетний стіл. Спробуйте скористатися цим рецептом і приготувати не тільки холодець, але і легкий десерт, наповнивши яєчні шкарлупки улюбленим желе з шматочками фруктів. Вдалих вам експериментів і приємного апетиту!