Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Смажений хліб

17-03-2015, 18:49
2 460
Смажений хліб
Якщо ви спізнюєтеся на роботу, або просто шукайте швидкий і недорогий варіант снека на швидку руку, то ця стаття для вас, адже немає нічого простішого, ніж підсмажити на сковороді шматочок хліба в компанії спецій, або того, що є в холодильнику.

Смажений хліб з часником


Інгредієнти:

  • білий хліб;

  • вершкове масло - 5 ст. ложок;

  • оливкова олія - 2 ч. ложки;

  • часник - 3 зубчики;

  • сушений орегано - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • тертий твердий сир - за смаком.


  • Приготування
    Розігріваємо сковороду, або гриль. Хліб нарізаємо скибочками. У невеликій мисці змішуємо м'яке вершкове масло, оливкова олія, часник, пропущений через прес, орегано, сіль і перець. Розподіляємо часникове масло по скибочці хліба і кладемо його на сковороду, або під гриль, як тільки скибочку зарум'яниться - кладемо на нього тертий твердий сир і накриваємо сковороду кришкою. Смажений хліб з сиром з вогню і даємо сиру розплавитися на залишковому теплі.

    Смажений чорний хліб з часником і шпротами


    Інгредієнти:

  • батон;

  • шпроти в олії - 1 банка;

  • часник - 2 зубчики;

  • майонез - 1 упаковка;

  • свіжа зелень;

  • рослинне масло - для смаження;

  • мариновані огірки.


  • Приготування
    Батон нарізаємо шматочками і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору. Кожен грінок натираємо зрізом часнику, для аромату, і змащуємо майонезом. Поверх зажареного хліба кладемо шпроти і кілька тонких скибочок солоного огірка . Прикрашаємо бутерброди зеленню і подаємо до столу.

    Смажений білий хліб з яйцем в молоці


    Хочете десертний варіант знаменитих грінок в яйці? Тоді зупиніть свій вибір на класичних французьких тостах. Ці повітряні шматочки хліба, підрум'янені і подані з маслом і сиропом, настільки смачні, що ви станете готувати їх не тільки на сніданок.
    Інгредієнти:

  • яйця - 4 шт.;

  • молоко - 2/3 ст.;

  • кориця - 2 ч. ложки;

  • білий тостовий хліб - 8 шматків;

  • вершкове масло;

  • кленовий сироп;

  • апельсинова цедра;

  • свіжі фрукти, ягоди - для подачі.


  • Приготування
    Смажений хліб

    У глибокій тарілці збиваємо яйця і молоко з корицею. Додаємо до суміші цедру одного апельсина для аромату.
    Беремо шматочок хліба (бажано, вчорашнього) і мочаємо його в яєчну суміш, даючи частково пройнятися нею. На сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому тости з обох боків до золотистого кольору.
    Під час подачі на тости викладаємо шматочок вершкового масла, поливаємо його кленовим сиропом або медом і подаємо зі свіжими фруктами або ягодами, і чашкою свіжозавареної кави .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Грінки зі шпротами
    Грінки зі шпротами
    Грінки зі шпротами з'явилися на наших столах досить давно і міцно зайняли своє заслужене місце закуски. Існує багато рецептів грінок зі шпротами,
    Рецепт бутербродами зі шпротами
    Рецепт бутербродами зі шпротами
    Бутерброди, здавалося б, така проста і невигадлива закуска. А ось і ні. Вони несуть в собі настільки велика різноманітність смаку, що диву даєшся -
    Гарячі бутерброди зі шпротами
    Гарячі бутерброди зі шпротами
    Гарячі бутерброди зі шпротами - дивно проста і нехитра закуска, яку з легкістю можна приготувати навіть на сніданок. Цікаві рецепти цієї страви ми
    Бутерброди з сиром
    Бутерброди з сиром
    Бутерброди з сиром - це, безсумнівно, класика серед закусок на святковому і щоденному столі. У кожної господині, напевно, є свої варіанти створення
    Бутерброди з огірком
    Бутерброди з огірком
    Бутерброди - відмінна закуска для святкового застілля і фуршету. Приготувати їх можна з використанням самих різних продуктів. І сьогодні ми підкажемо
    Французькі тости
    Французькі тости
    Якщо вас уже не радують прості бутерброди з ковбасою і грінки, то пропонуємо урізноманітнити меню французькими тостами. Приготувати їх легко, краще