Якщо ви спізнюєтеся на роботу, або просто шукайте швидкий і недорогий варіант снека на швидку руку, то ця стаття для вас, адже немає нічого простішого, ніж підсмажити на сковороді шматочок хліба в компанії спецій, або того, що є в холодильнику.
Смажений хліб з часником
Інгредієнти: білий хліб; вершкове масло - 5 ст. ложок; оливкова олія - 2 ч. ложки; часник - 3 зубчики; сушений орегано - 1 ч. ложка; сіль, перець - за смаком; тертий твердий сир - за смаком. Приготування Розігріваємо сковороду, або гриль. Хліб нарізаємо скибочками. У невеликій мисці змішуємо м'яке вершкове масло, оливкова олія, часник, пропущений через прес, орегано, сіль і перець. Розподіляємо часникове масло по скибочці хліба і кладемо його на сковороду, або під гриль, як тільки скибочку зарум'яниться - кладемо на нього тертий твердий сир і накриваємо сковороду кришкою. Смажений хліб з сиром з вогню і даємо сиру розплавитися на залишковому теплі.
Смажений чорний хліб з часником і шпротами
Інгредієнти: батон; шпроти в олії - 1 банка; часник - 2 зубчики; майонез - 1 упаковка; свіжа зелень; рослинне масло - для смаження; мариновані огірки. Приготування Батон нарізаємо шматочками і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору. Кожен грінок натираємо зрізом часнику, для аромату, і змащуємо майонезом. Поверх зажареного хліба кладемо шпроти і кілька тонких скибочок солоного огірка . Прикрашаємо бутерброди зеленню і подаємо до столу.
Смажений білий хліб з яйцем в молоці
Хочете десертний варіант знаменитих грінок в яйці? Тоді зупиніть свій вибір на класичних французьких тостах. Ці повітряні шматочки хліба, підрум'янені і подані з маслом і сиропом, настільки смачні, що ви станете готувати їх не тільки на сніданок.
Інгредієнти: яйця - 4 шт.; молоко - 2/3 ст.; кориця - 2 ч. ложки; білий тостовий хліб - 8 шматків; вершкове масло; кленовий сироп; апельсинова цедра; свіжі фрукти, ягоди - для подачі. Приготування У глибокій тарілці збиваємо яйця і молоко з корицею. Додаємо до суміші цедру одного апельсина для аромату.
Беремо шматочок хліба (бажано, вчорашнього) і мочаємо його в яєчну суміш, даючи частково пройнятися нею. На сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому тости з обох боків до золотистого кольору.
Під час подачі на тости викладаємо шматочок вершкового масла, поливаємо його кленовим сиропом або медом і подаємо зі свіжими фруктами або ягодами, і чашкою свіжозавареної кави .