Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Картопля, фарширована грибами

Картопля, фарширована грибами

17-03-2015, 16:51
1 285
Картопля, фарширована грибами
Пропонуємо вашій увазі кілька оригінальних рецептів картоплі, фарширований грибами. Блюдо виходить чудово смачним і просто тане в роті.

Картопля, фарширована фаршем і грибами


Інгредієнти:

  • фарш - 400 г;

  • гриби - 200 г;

  • цибулина - 2 шт.;

  • помідор - 2 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • томатна паста - 1 ст. ложка;

  • часник - 4 зубчики;

  • сушена м'ята, мелений перець, лавровий лист - за смаком.


  • Приготування
    Лук очищаємо і ріжемо дрібними кубиками разом з обробленими грибами. Часник чистимо, подрібнюємо. У м'ясний фарш додаємо підготовлені овочі, суху м'яту, підсолюємо, приправляємо спеціями і гарненько перемішуємо.
    Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо холодною водою, акуратно зрізаємо шапочки і вирізаємо середину. Трохи підсолюємо картопля всередині, викладаємо фарш і переходимо до приготування підливи. Моркву очищаємо і тремо на крупній терочке. Помідор шаткуємо невеликими шматочками. Тепер серцевинки картоплі розподіляємо рівномірно поверх фаршированої картоплі . Зверху кладемо моркву, розламуємо лавровий листочок, викладаємо помідори, часничок, цибулька і томатну пасту. Все це зверху додаємо сіль і приправляємо трохи перчиком.
    У чашу мультиварки наливаємо трохи води, викладаємо картоплю, закриваємо кришку і виставляємо режим «Гасіння» на 15 години і готуємо до звукового сигналу.

    Картопля, фарширована грибами у фользі


    Інгредієнти:

  • картопля - 6 шт.;

  • вершки густі - 200 мл;

  • свіжі гриби - 300 г;

  • бекон - 150 г;

  • масло вершкове - 150 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • сир - 100 г;

  • олія рослинна;

  • спеції;

  • зелень.


  • Приготування
    Бекон і очищений часник подрібнюємо, викладаємо на сковороду і обсмажуємо на рослинному маслечко. Гриби обробляємо, промиваємо і теж дрібно шаткуємо скибочками. Викладаємо їх до бекону і пасеруємо близько 3 хвилин, помішуючи. Далі вливаємо вершки, солимо, перчимо масу і прогріваємо протягом 1 хвилини. Картопля промиваємо, обсушуємо і загортаємо у фольгу. Викладаємо заготовки на деко і запікаємо до готовності при 180 градусах. Після чого розгортаємо і ставимо на кожній картоплі невеликий надріз. Кладемо всередину приготовлену начинку, перекладаємо картоплю на блюдо, посипаємо тертим сиром і свіжою зеленню.

    Картопля, фарширована грибами в духовці


    Інгредієнти:

  • картопля - 6 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • сметана - 4 ст. ложки;

  • гриби - 150 г;

  • кріп - 05 пучка;

  • спеції.


  • Для заправки:

  • соєвий соус - 2 ст. ложки;

  • вершки - 200 мл;

  • зелень.


  • Приготування
    Картопля промиваємо, кладемо в каструлю з водою і ставимо на повільний вогонь варитися. А цим часом робимо поки начинку: цибулю
    Картопля, фарширована грибами
    чистимо, шаткуємо кубиками і висипаємо його на розігрітій з рослинним маслом сковороду. Гриби обробляємо, нарізаємо скибочками і додаємо до цибулі. Пасеруємо овочі до рум'яного кольору, помішуючи, щоб вони не підгоріли. Потім посипаємо начинку сіллю, перчимо, заправляємо мускатним горіхом і ретельно перемішуємо.
    Тим часом вже готова наша картопелька. Воду зливаємо, картопля остуджуємо, акуратно зрізаємо кришечки і обережно, не поспішаючи, чайною ложечкою, виймаємо серцевину. М'якоть подрібнюємо ножем, додаємо до неї нашу начинку, кладемо трохи сметани і перемішуємо. Наповнюємо овочеві кошики цієї густою сумішшю і відставляємо їх поки в сторону.
    Потім ми робимо з вами заправку. Для цього наливаємо в миску вершки, додаємо до них соєвого соусу і трохи подрібненої зелені. Все розмішуємо і поливаємо фарширований картопля. Потім ставимо деко з стравою в духовку і запікаємо приблизно 30 хвилин при 180 градусах.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тушкована картопля з грибами
    Тушкована картопля з грибами
    Тушковану картоплю з грибами можна подавати і в якості самостійного блюда, і у вигляді гарніру до м'яса. Страва вийде ситним, ароматним і смачним.
    Курка з грибами і картоплею
    Курка з грибами і картоплею
    Курка з грибами і картоплею - чудове блюдо як для повсякденного, так і святкового столу. Приготувати його досить просто. І сьогодні ми поділимося з
    Фарширована картопля
    Фарширована картопля
    Картопля - універсальний продукт, з якого можна зробити безліч цікавих і оригінальних страв. І сьогодні ми детально розберемося, як його смачно
    Фаршировані кальмари - рецепти з грибами
    Фаршировані кальмари - рецепти з грибами
    Кальмари фаршировані грибами - оригінальне і просте у приготуванні блюдо, яке неодмінно прикрасить святковий або фуршетний стіл. Давайте розглянемо
    Картопля, фарширована фаршем
    Картопля, фарширована фаршем
    Картопля, фарширована фаршем - прекрасна закуска до святкового столу. Таке блюдо добре подавати на фуршетах або банкетах, а також в якості гарніру на
    Картопля з м'ясом у мультиварці
    Картопля з м'ясом у мультиварці
    Картопля з м'ясом - це класичне блюдо, яке приготувати досить просто, особливо якщо у вас під рукою є кухонні помічниця - мультиварка. Давайте