Пропонуємо вашій увазі кілька оригінальних рецептів картоплі, фарширований грибами. Блюдо виходить чудово смачним і просто тане в роті.
Картопля, фарширована фаршем і грибами
Інгредієнти: фарш - 400 г; гриби - 200 г; цибулина - 2 шт.; помідор - 2 шт.; морква - 2 шт.; томатна паста - 1 ст. ложка; часник - 4 зубчики; сушена м'ята, мелений перець, лавровий лист - за смаком. Приготування Лук очищаємо і ріжемо дрібними кубиками разом з обробленими грибами. Часник чистимо, подрібнюємо. У м'ясний фарш додаємо підготовлені овочі, суху м'яту, підсолюємо, приправляємо спеціями і гарненько перемішуємо.
Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо холодною водою, акуратно зрізаємо шапочки і вирізаємо середину. Трохи підсолюємо картопля всередині, викладаємо фарш і переходимо до приготування підливи. Моркву очищаємо і тремо на крупній терочке. Помідор шаткуємо невеликими шматочками. Тепер серцевинки картоплі розподіляємо рівномірно поверх фаршированої картоплі . Зверху кладемо моркву, розламуємо лавровий листочок, викладаємо помідори, часничок, цибулька і томатну пасту. Все це зверху додаємо сіль і приправляємо трохи перчиком.
У чашу мультиварки наливаємо трохи води, викладаємо картоплю, закриваємо кришку і виставляємо режим «Гасіння» на 15 години і готуємо до звукового сигналу.
Картопля, фарширована грибами у фользі
Інгредієнти: картопля - 6 шт.; вершки густі - 200 мл; свіжі гриби - 300 г; бекон - 150 г; масло вершкове - 150 г; часник - 2 зубчики; сир - 100 г; олія рослинна; спеції; зелень. Приготування Бекон і очищений часник подрібнюємо, викладаємо на сковороду і обсмажуємо на рослинному маслечко. Гриби обробляємо, промиваємо і теж дрібно шаткуємо скибочками. Викладаємо їх до бекону і пасеруємо близько 3 хвилин, помішуючи. Далі вливаємо вершки, солимо, перчимо масу і прогріваємо протягом 1 хвилини. Картопля промиваємо, обсушуємо і загортаємо у фольгу. Викладаємо заготовки на деко і запікаємо до готовності при 180 градусах. Після чого розгортаємо і ставимо на кожній картоплі невеликий надріз. Кладемо всередину приготовлену начинку, перекладаємо картоплю на блюдо, посипаємо тертим сиром і свіжою зеленню.
Картопля, фарширована грибами в духовці
Інгредієнти: картопля - 6 шт.; цибулина - 1 шт.; сметана - 4 ст. ложки; гриби - 150 г; кріп - 05 пучка; спеції. Для заправки:
соєвий соус - 2 ст. ложки; вершки - 200 мл; зелень. Приготування Картопля промиваємо, кладемо в каструлю з водою і ставимо на повільний вогонь варитися. А цим часом робимо поки начинку: цибулю
чистимо, шаткуємо кубиками і висипаємо його на розігрітій з рослинним маслом сковороду. Гриби обробляємо, нарізаємо скибочками і додаємо до цибулі. Пасеруємо овочі до рум'яного кольору, помішуючи, щоб вони не підгоріли. Потім посипаємо начинку сіллю, перчимо, заправляємо мускатним горіхом і ретельно перемішуємо.
Тим часом вже готова наша картопелька. Воду зливаємо, картопля остуджуємо, акуратно зрізаємо кришечки і обережно, не поспішаючи, чайною ложечкою, виймаємо серцевину. М'якоть подрібнюємо ножем, додаємо до неї нашу начинку, кладемо трохи сметани і перемішуємо. Наповнюємо овочеві кошики цієї густою сумішшю і відставляємо їх поки в сторону.
Потім ми робимо з вами заправку. Для цього наливаємо в миску вершки, додаємо до них соєвого соусу і трохи подрібненої зелені. Все розмішуємо і поливаємо фарширований картопля. Потім ставимо деко з стравою в духовку і запікаємо приблизно 30 хвилин при 180 градусах.