Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Цибульні кільця в клярі

Цибульні кільця в клярі

17-03-2015, 16:03
2 676
Цибульні кільця в клярі
Цибульні кільця - типова закуска пабів, яка перекочувала з Англії по всьому світу. Знамениті цибульні кільця припадуть по смаку навіть тим, хто на дух не переносить цибулю. Справа в тому, що якщо кільця добре і правильно прожарити, цибулю перетворюється на ніжну пюреобразную масу, яка втрачає різкий смак і запах, властивий сирому овочу. Так от, уявіть собі цю ніжну цибульну масу в оточенні хрусткого, повітряного, золотистого кляру. Виходить дуже смачно.

Рецепт класичних цибулевих кілець в клярі


Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля (великий) - 1 шт.;

  • рослинне масло - для смаження;

  • борошно - 150 г;

  • розпушувач - 10 г;

  • газована вода - 180 мл;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Ріпчасту цибулю нарізаємо кільцями товщиною близько сантиметра. В каструлю або фритюр наливаємо олію і розігріваємо його. Поки масло гріється, візьмемося за приготування кляра. Для нього спершу слід просіяти борошно з розпушувачем, додати трохи солі і гарненько змішати всі сухі інгредієнти. Після цього до борошні починаємо поступово підливати газовану воду, не перестаючи перемішувати всі інгредієнти. Як тільки тісто стане густим і однорідним - можна приступати до готування.
    Кілька цибулевих кілець надягаємо на віку і занурюємо в суміш, даємо надлишків стекти і кладемо і гаряче масло. Обсмажуємо цибульні кільця до золотистої скоринки, після чого даємо стекти надлишків олії на паперовому рушнику і сервіруємо закуску.

    Рецепт цибулевих кілець в клярі


    Інгредієнти:

  • рослинна олія - 1 л;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • борошно - 1 1/2 ст.;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • яйця - 2 шт.;

  • молоко - 1 ст.;

  • хлібна паніровка - 1 ст.


  • Приготування
    Масло розігріваємо у фритюрі. Ріпчасту цибулю нарізаємо і поділяємо на кільця товщиною близько сантиметра. У мисці з'єднуємо сухі інгредієнти: борошно, розпушувач і сіль. Туди ж додаємо збиті з молоком яйця - кляр для цибулевих кілець готовий. В іншу тарілку насипаємо хлібну панірування.
    Як тільки масло розігріється, кільця цибулі спершу занурюємо в кляр, а потім обвалюємо в панірувальних сухарях . Швидко обсмажуємо закуску в розпеченому маслі до золотистого кольору.

    Рецепт цибулевих кілець з беконом в клярі


    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 3-4 шт.;

  • смужки бекону - 1 упаковка;

  • соус барбекю - 1 ст.;

  • газована вода - 180 мл;

  • борошно - 150 мл;

  • рослинне масло - для смаження.


  • Приготування
    Ріпчасту цибулю нарізаємо кільцями в 1 див. Далі кільця в соус барбекю і даємо стекти залишкам. Навколо кожного цибульного колечка обмотуємо смужки бекону щільним шаром і фіксуємо зубочистками. Готуємо кляр, змішавши борошно з газованою водою. Занурюємо кільця в кляр, даємо надлишків стекти і обсмажуємо все в гарячому рослинному маслі. Подаємо закуску, окропивши лимонним соком, з кетчупом чи солодкою гірчицею.

    Цибульні кільця в пивному клярі


    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля (великий) - 2 шт.;

  • борошно - 1 1/2 ст.;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • паприка - 1 ч. ложка;

  • часник сушений - 1/2 ч. ложки;

  • сушений цибуля - 1/2 ч. ложки;

  • кайенский перець - 1/4 ч. ложки;

  • чорний перець - 1/2 ч. ложки;
    Цибульні кільця в клярі


  • пиво - 1 ст.;

  • рослинне масло - для смаження.


  • Приготування
    Рослинне масло розігріваємо до 180 градусів у фритюрниці. Ріпчасту цибулю нарізаємо кільцями, кожне з яких обвалюємо в половині склянки борошна. Борошно змішати з розпушувачем, паприкою, сушеним цибулею і часником, а також сіллю і обома видами перцю. Тепер, постійно помішуючи суху суміш тонкою цівкою вливаємо пиво, - пивний кляр для цибулевих кілець готовий. Занурюємо в кляр цибульні кільця і обсмажуємо у фритюрі до золотистого кольору. Готові кільця викладаємо на паперові серветки, щоб прибрати зайвий жир.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Крильця в клярі
    Крильця в клярі
    Курячі крильця в клярі - що може смачніше і вишуканішим цієї простої і улюбленої багатьма закуски? Пропонуємо вам декілька цікавих варіантів
    Рецепт цвітної капусти в клярі
    Рецепт цвітної капусти в клярі
    Перевірений часом рецепт цвітної капусти передбачає її обсмажування у фритюрі, у результаті суцвіття виходить дуже ніжним всередині і хрустким,
    Цибульні кільця - рецепт
    Цибульні кільця - рецепт
    Хочете швидко приготувати смачну закуску? Рецепт цибулевих кілець чекає вас вже давно. Дана стаття була написана спеціально для того, щоб ви
    Смажені кальмари в клярі
    Смажені кальмари в клярі
    Вирішили теплим літнім вечірком попити холодненького пива? Що будете робити з закускою? Знову покупні чіпси або сухарі? Скажіть «ні» цим шкідливим
    Помідори в клярі
    Помідори в клярі
    Помідор, обсмажені в клярі, може стати родзинкою вашого столу. Незвичайне і смачне блюдо, що готується легко і просто. А якщо томати обсмажити в