Цибульні кільця - типова закуска пабів, яка перекочувала з Англії по всьому світу. Знамениті цибульні кільця припадуть по смаку навіть тим, хто на дух не переносить цибулю. Справа в тому, що якщо кільця добре і правильно прожарити, цибулю перетворюється на ніжну пюреобразную масу, яка втрачає різкий смак і запах, властивий сирому овочу. Так от, уявіть собі цю ніжну цибульну масу в оточенні хрусткого, повітряного, золотистого кляру. Виходить дуже смачно.
Рецепт класичних цибулевих кілець в клярі
Інгредієнти: ріпчаста цибуля (великий) - 1 шт.; рослинне масло - для смаження; борошно - 150 г; розпушувач - 10 г; газована вода - 180 мл; сіль - за смаком. Приготування Ріпчасту цибулю нарізаємо кільцями товщиною близько сантиметра. В каструлю або фритюр наливаємо олію і розігріваємо його. Поки масло гріється, візьмемося за приготування кляра. Для нього спершу слід просіяти борошно з розпушувачем, додати трохи солі і гарненько змішати всі сухі інгредієнти. Після цього до борошні починаємо поступово підливати газовану воду, не перестаючи перемішувати всі інгредієнти. Як тільки тісто стане густим і однорідним - можна приступати до готування.
Кілька цибулевих кілець надягаємо на віку і занурюємо в суміш, даємо надлишків стекти і кладемо і гаряче масло. Обсмажуємо цибульні кільця до золотистої скоринки, після чого даємо стекти надлишків олії на паперовому рушнику і сервіруємо закуску.
Рецепт цибулевих кілець в клярі
Інгредієнти: рослинна олія - 1 л; ріпчаста цибуля - 1 шт.; борошно - 1 1/2 ст.; розпушувач - 1 ч. ложка; сіль - 1 ч. ложка; яйця - 2 шт.; молоко - 1 ст.; хлібна паніровка - 1 ст. Приготування Масло розігріваємо у фритюрі. Ріпчасту цибулю нарізаємо і поділяємо на кільця товщиною близько сантиметра. У мисці з'єднуємо сухі інгредієнти: борошно, розпушувач і сіль. Туди ж додаємо збиті з молоком яйця - кляр для цибулевих кілець готовий. В іншу тарілку насипаємо хлібну панірування.
Як тільки масло розігріється, кільця цибулі спершу занурюємо в кляр, а потім обвалюємо в панірувальних сухарях . Швидко обсмажуємо закуску в розпеченому маслі до золотистого кольору.
Рецепт цибулевих кілець з беконом в клярі
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 3-4 шт.; смужки бекону - 1 упаковка; соус барбекю - 1 ст.; газована вода - 180 мл; борошно - 150 мл; рослинне масло - для смаження. Приготування Ріпчасту цибулю нарізаємо кільцями в 1 див. Далі кільця в соус барбекю і даємо стекти залишкам. Навколо кожного цибульного колечка обмотуємо смужки бекону щільним шаром і фіксуємо зубочистками. Готуємо кляр, змішавши борошно з газованою водою. Занурюємо кільця в кляр, даємо надлишків стекти і обсмажуємо все в гарячому рослинному маслі. Подаємо закуску, окропивши лимонним соком, з кетчупом чи солодкою гірчицею.
Цибульні кільця в пивному клярі
Інгредієнти: ріпчаста цибуля (великий) - 2 шт.; борошно - 1 1/2 ст.; розпушувач - 1 ч. ложка; паприка - 1 ч. ложка; часник сушений - 1/2 ч. ложки; сушений цибуля - 1/2 ч. ложки; кайенский перець - 1/4 ч. ложки; чорний перець - 1/2 ч. ложки; пиво - 1 ст.; рослинне масло - для смаження. Приготування Рослинне масло розігріваємо до 180 градусів у фритюрниці. Ріпчасту цибулю нарізаємо кільцями, кожне з яких обвалюємо в половині склянки борошна. Борошно змішати з розпушувачем, паприкою, сушеним цибулею і часником, а також сіллю і обома видами перцю. Тепер, постійно помішуючи суху суміш тонкою цівкою вливаємо пиво, - пивний кляр для цибулевих кілець готовий. Занурюємо в кляр цибульні кільця і обсмажуємо у фритюрі до золотистого кольору. Готові кільця викладаємо на паперові серветки, щоб прибрати зайвий жир.