Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Оладки з гарбуза

Оладки з гарбуза

17-03-2015, 15:25
686
Оладки з гарбуза
Гарбуз - корисний недорогий продукт, багатий вітамінами і мінералами. Гарбузовий плід довго зберігається, легко готується і ідеально підходить для дитячого і дієтичного харчування. Якщо ви хочете урізноманітнити свій раціон спробуйте приготувати оладки з цього унікального овоча. Як зробити оладки з гарбуза, які припадуть до смаку всім, ми розповімо в цій статті.

Як приготувати оладки з гарбуза?


Інгредієнти:

  • гарбуз - 400 г;

  • яйце - 2 шт.;

  • борошно - 075 склянки;

  • кефір - 05 склянки;

  • цукор - 3-4 ст. ложки;

  • сіль, олія рослинна.


  • Приготування
    Щоб приготувати оладки з гарбуза, натираємо її на тертці, попередньо очистивши від насіння і шкірки. Натерту масу ставимо в мікрохвильову піч на 5 хвилин на середню потужність, а поки збиваємо яйця з кефіром, сіллю і цукром, додаємо борошно і ретельно вимішуємо. Теплу гарбузову масу змішати з тістом і збиваємо все міксером. На розігріту сковороду з рослинним маслом акуратно викладаємо наше тісто і ложкою формуємо з нього оладки. Смажимо з обох боків до золотистого кольору.
    Якщо ви хочете приготувати дієтичні оладки з гарбуза - замініть пшеничне борошно вівсяної, її легко можна зробити самому перемолу вівсянку в блендері. Готове тісто розкласти у форми, і випікайте оладки з гарбуза в духовці при 180 градусах до золотистого кольору.
    Такий рецепт гарбузового оладок надзвичайно корисний, а якщо оладки полити сметаною і подати до ароматного чаю - то вийде удвічі смачніше.

    Ніжні оладки з вареної гарбуза


    Інгредієнти:

  • гарбуз - 450 г;

  • вода - 1/2 склянки;

  • борошно - 150 г;

  • манка - 15 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • цукор - 25 г;

  • сіль.


  • Приготування
    Гарбуз чистимо і натираємо, заливаємо водою і тушкуємо під кришкою 10-15 хвилин, до м'якості. Відокремлюємо жовток від білка: жовтки розтираємо з цукром, а білок збиваємо до піни з сіллю. У остиглу гарбузову масу висипаємо суміш борошна і манки, розтертий жовток і добре взбваем міксером (чим ретельніше ви зіб'єте, тим менше буде відчуватися смак гарбуза), потім в тісто акуратно вмішуємо білкову піну.
    Смажимо наші оладки на сковороді з рослинним маслом. Подаємо з корицею і цукром, медом або сметаною.

    Оладки з гарбуза без яєць


    Якщо ви з якоїсь причини не вживаєте яйця, то ось смачний рецепт вегетаріанських оладок, в якому яйця замінюються лляними насінням!
    Інгредієнти:

  • гарбуз - 600 г;

  • лляне насіння - 2 ст. ложки;

  • вода - 6 ст. ложок;

  • борошно - 2 склянки;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • сироватка - 1/2 склянки;

  • масло вершкове (розтоплене) - 2 ст. ложки;

  • суміш спецій (кориця, гвоздика, запашний перець) - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Готуємо гарбузове пюре за попереднім рецептом. Поки гарбуз гаситься, лляні насіння подрібнюємо в кавомолці, заливаємо водою і гріємо на плиті, поки маса не стане в'язкою.
    Змішуємо сухі інгредієнти і до них додаємо яйцезаменитель (масу з насінням льону), масло, гарбузове пюре і сироватку. Підсмажуємо наші оладки і подаємо зі згущеним молоком або варенням.

    Оладки з гарбуза з сиром


    Несолодкі оладки з гарбуза являють собою ідеальний рецепт до сніданку, а з піджареною беконом і чашкою свіжої кави - просто захоплення!
    Інгредієнти:

  • гарбуз - 500 г;

  • яйце - 2 шт.;

  • молоко - 100 мл;

  • борошно - 120 г;

  • сир твердих сортів - 100 г;

  • цибуля ріпчаста - 100 г;

  • куркума - 3 ч. ложки;

  • сіль - 1/2 ч. ложки;

  • олія оливкова.


  • Приготування
    Гарбуз очищаємо, ріжемо на шматочки і
    Оладки з гарбуза
    відправляємо в духовку запікатися до м'якості, попередньо змастивши оливковою олією і накривши фольгою. Готову м'якоть пюрируем з допомогою блендера і змішуємо з молоком, яйцями, сіллю і куркумою.
    Просіваємо в тісто борошно, її кількість залежить від водянистості гарбуза, в результаті ми повинні отримати консистенцію жирної сметани. На останньому етапі додаємо в наші майбутні оладки подрібнену цибулю і тертий сир.
    Смажте оладки в невеликій кількості олії до готовності, а після прикрасьте смаженим беконом, зеленню і сметаною.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Сирні оладки - рецепт
    Сирні оладки - рецепт
    Сирні оладки - відмінне ласощі для сніданку. Воно буде корисно і дітям, і дорослим. Приготувати такі оладки досить просто, адже всі інгредієнти є в
    Медові оладки
    Медові оладки
    Медові оладки - чудовий сніданок, який не тільки наситить всю родину, але й підніме настрій. Приготувати медові оладки дуже просто, та й часу цей
    Оладки з бананом на кефірі
    Оладки з бананом на кефірі
    Зробити звичне ласощі оладки різноманітним допомагають різні фруктові добавки. І сьогодні ми пропонуємо приготувати їх з бананом на кефірі. Такі
    Оладки з картоплі
    Оладки з картоплі
    Оладки з картоплі - чудове блюдо для розвантажувальних або пісних днів. Така страва неодмінно різноманітить ваш раціон. Давайте розберемося, як