Гарбуз - корисний недорогий продукт, багатий вітамінами і мінералами. Гарбузовий плід довго зберігається, легко готується і ідеально підходить для дитячого і дієтичного харчування. Якщо ви хочете урізноманітнити свій раціон спробуйте приготувати оладки з цього унікального овоча. Як зробити оладки з гарбуза, які припадуть до смаку всім, ми розповімо в цій статті.
Як приготувати оладки з гарбуза?
Інгредієнти: гарбуз - 400 г; яйце - 2 шт.; борошно - 075 склянки; кефір - 05 склянки; цукор - 3-4 ст. ложки; сіль, олія рослинна. Приготування Щоб приготувати оладки з гарбуза, натираємо її на тертці, попередньо очистивши від насіння і шкірки. Натерту масу ставимо в мікрохвильову піч на 5 хвилин на середню потужність, а поки збиваємо яйця з кефіром, сіллю і цукром, додаємо борошно і ретельно вимішуємо. Теплу гарбузову масу змішати з тістом і збиваємо все міксером. На розігріту сковороду з рослинним маслом акуратно викладаємо наше тісто і ложкою формуємо з нього оладки. Смажимо з обох боків до золотистого кольору.
Якщо ви хочете приготувати дієтичні оладки з гарбуза - замініть пшеничне борошно вівсяної, її легко можна зробити самому перемолу вівсянку в блендері. Готове тісто розкласти у форми, і випікайте оладки з гарбуза в духовці при 180 градусах до золотистого кольору.
Такий рецепт гарбузового оладок надзвичайно корисний, а якщо оладки полити сметаною і подати до ароматного чаю - то вийде удвічі смачніше.
Ніжні оладки з вареної гарбуза
Інгредієнти: гарбуз - 450 г; вода - 1/2 склянки; борошно - 150 г; манка - 15 г; яйце - 1 шт.; цукор - 25 г; сіль. Приготування Гарбуз чистимо і натираємо, заливаємо водою і тушкуємо під кришкою 10-15 хвилин, до м'якості. Відокремлюємо жовток від білка: жовтки розтираємо з цукром, а білок збиваємо до піни з сіллю. У остиглу гарбузову масу висипаємо суміш борошна і манки, розтертий жовток і добре взбваем міксером (чим ретельніше ви зіб'єте, тим менше буде відчуватися смак гарбуза), потім в тісто акуратно вмішуємо білкову піну.
Смажимо наші оладки на сковороді з рослинним маслом. Подаємо з корицею і цукром, медом або сметаною.
Оладки з гарбуза без яєць
Якщо ви з якоїсь причини не вживаєте яйця, то ось смачний рецепт вегетаріанських оладок, в якому яйця замінюються лляними насінням!
Інгредієнти: гарбуз - 600 г; лляне насіння - 2 ст. ложки; вода - 6 ст. ложок; борошно - 2 склянки; розпушувач - 1 ч. ложка; сироватка - 1/2 склянки; масло вершкове (розтоплене) - 2 ст. ложки; суміш спецій (кориця, гвоздика, запашний перець) - 1 ч. ложка. Приготування Готуємо гарбузове пюре за попереднім рецептом. Поки гарбуз гаситься, лляні насіння подрібнюємо в кавомолці, заливаємо водою і гріємо на плиті, поки маса не стане в'язкою.
Змішуємо сухі інгредієнти і до них додаємо яйцезаменитель (масу з насінням льону), масло, гарбузове пюре і сироватку. Підсмажуємо наші оладки і подаємо зі згущеним молоком або варенням.
Оладки з гарбуза з сиром
Несолодкі оладки з гарбуза являють собою ідеальний рецепт до сніданку, а з піджареною беконом і чашкою свіжої кави - просто захоплення!
Інгредієнти: гарбуз - 500 г; яйце - 2 шт.; молоко - 100 мл; борошно - 120 г; сир твердих сортів - 100 г; цибуля ріпчаста - 100 г; куркума - 3 ч. ложки; сіль - 1/2 ч. ложки; олія оливкова. Приготування Гарбуз очищаємо, ріжемо на шматочки і
відправляємо в духовку запікатися до м'якості, попередньо змастивши оливковою олією і накривши фольгою. Готову м'якоть пюрируем з допомогою блендера і змішуємо з молоком, яйцями, сіллю і куркумою.
Просіваємо в тісто борошно, її кількість залежить від водянистості гарбуза, в результаті ми повинні отримати консистенцію жирної сметани. На останньому етапі додаємо в наші майбутні оладки подрібнену цибулю і тертий сир.
Смажте оладки в невеликій кількості олії до готовності, а після прикрасьте смаженим беконом, зеленню і сметаною.