Соус до рису

Соус до рису
Смачний соус – відмінне доповнення до будь-якої страви. Як приготувати соус до рису, читайте нижче.
Соус для рису – простий рецепт
Інгредієнти:

  • креветки – 300 г;

  • сухе вино біле – 70 мл;

  • густі вершки – 100 мл;

  • чорний мелений перець;

  • пшеничне борошно – 40 г;

  • сіль;

  • оливкова олія – 40 мл


  • Приготування
    Очищені креветки покласти в сковороду, попередньо прогрів в ній масло, і готуємо, помішуючи, 2 хвилини. Потім вливаємо вершки, вогонь зменшуємо і, не перестаючи помішувати, тушкуємо 5 хвилин. В кінці додаємо борошно і ретельно розмішуємо. Все це підсолюємо, перчимо і тушкуємо хвилини 3.
    Рис з соєвим соусом
    Інгредієнти:

  • часник – 1 зубчик;

  • пропарений рис – 400 г;

  • соєвий соус класичний – 100 мл;

  • спеції.


  • Приготування
    Ретельно промиваємо рис. Кладемо його в казан і вливаємо стільки води, щоб рис був покритий 3 див. На невеликому вогні варимо 20 хвилин після закипання. Розігріваємо Сковороду, змащуємо олією, викладаємо рис і кілька хвилин обсмажуємо його. В самому кінці заливаємо соєвим соусом, кладемо подрібнений часник, спеції і тушкуємо хвилин 5.
    Соус до рису з часником – рецепт
    Інгредієнти:

  • подрібнені волоські горіхи – 5 ст. ложок;

  • гілочки петрушки – 3 шт.;

  • очищена вода – 100 мл;

  • оливкова олія – 90 мл;

  • сіль;

  • часник – 4 зубчики.


  • Приготування
    Дрібненько рубаємо часник і пасеруємо на оливковій олії близько хвилини. Потім знімаємо сковороду з вогню і даємо маслицу трохи охолонути. Тепер вливаємо воду, знову поміщаємо на плиту і даємо рідини закипіти. Після цього всипаємо волоські горіхи і кладемо подрібнену зелень петрушки. Ще 10 хвилин тушкуємо на малому вогні і підсолюємо за смаком.
    Рис з соусом теріякі
    Інгредієнти:

  • довгозернистий рис – 1 склянка;

  • пір'я зеленої цибулі – 3 шт.;

  • соус теріякі – 2 ст. ложки;

  • цукор коричневий – 20 г;

  • очищена вода – 2 склянки;

  • часник – 2 зубчики;

  • сіль.


  • Приготування
    Підсолюємо киплячу воду, додаємо заздалегідь промитий рис і даємо закипіти. Накриваємо каструлю, вогонь робимо менше і варимо близько чверті години. Окремо змішуємо подрібнену цибулю, часник, коричневий цукор і соус теріякі. Отриману суміш проварюємо до розм'якшення лука. Виливаємо соус рис, добре розмішуємо і розкладаємо по тарілках.
    Рис в сметанному соусі
    Інгредієнти:

  • рис – 1 склянка;

  • пшеничне борошно – 20 г;

  • м'ясний бульйон – 700 мл;

  • морква – 150 г;

  • цибуля – 100 г;

  • сіль;

  • зелень;

  • сметана – 100 г;

  • натуральне вершкове масло – 20 г;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Рис гарненько миємо. Цибулю дрібненько шаткуємо, а морква пропускаємо через середню терку. Покласти овочі в жаровню, попередньо добре прогрівання в ній масло, і обсмажуємо їх до рум'яності. Тепер закладаємо промитий рис, добре розмішуємо і трохи обсмажуємо. Вливаємо бульйон так, щоб рідина тільки покрила рис, підсолюємо і варимо, помішуючи, на невеликому вогні до випаровування рідини. Потім вливаємо ще бульйон і варимо до готовності рису. На вершковому маслі обсмажуємо до рум'яності борошно. Помішуючи, вливаємо 100 мл бульйону і додаємо сметану. Після загустіння знімаємо соус з вогню, підсолюємо, кладемо спеції і добре розмішуємо. Підготовлений соус поміщаємо в рис і акуратно перемішуємо, додаємо подрібнену зелень, даємо настоятися хвилин 5 а потім викладаємо на блюдо.
    Рис в томатному соусі
    Інгредієнти:

  • рис – 1 склянка;

  • томати – 400 г;

  • томатний сік – 400 мл;

  • сіль;

  • перець;

  • часник – 3 зубчики;

  • базилік.


  • Приготування
    Ретельно моєму рис і поміщаємо в каструлю. Зверху вливаємо томатний сік, підсолюємо, даємо закипіти й варимо до готовності на малому вогні. Помідори покласти в окріп на хвилинку, знімаємо з них шкірку і дрібненько нарізаємо м'якоть. Обсмажуємо помідори з подрібненим часником 10 хвилин, іноді помішуючи. Готовий соус підсолюємо, перчимо і притрушиваем подрібненим базиліком. Готовий рис поливаємо томатним соусом і подаємо.
    Додав: admin | 18-11-2016, 17:54
    Переглядів: 227