Смачний соус – відмінне доповнення до будь-якої страви. Як приготувати соус до рису, читайте нижче.
Соус для рису – простий рецепт
Інгредієнти: креветки – 300 г; сухе вино біле – 70 мл; густі вершки – 100 мл; чорний мелений перець; пшеничне борошно – 40 г; сіль; оливкова олія – 40 мл Приготування Очищені креветки покласти в сковороду, попередньо прогрів в ній масло, і готуємо, помішуючи, 2 хвилини. Потім вливаємо вершки, вогонь зменшуємо і, не перестаючи помішувати, тушкуємо 5 хвилин. В кінці додаємо борошно і ретельно розмішуємо. Все це підсолюємо, перчимо і тушкуємо хвилини 3.
Рис з соєвим соусом
Інгредієнти: часник – 1 зубчик; пропарений рис – 400 г; соєвий соус класичний – 100 мл; спеції. Приготування Ретельно промиваємо рис. Кладемо його в казан і вливаємо стільки води, щоб рис був покритий 3 див. На невеликому вогні варимо 20 хвилин після закипання. Розігріваємо Сковороду, змащуємо олією, викладаємо рис і кілька хвилин обсмажуємо його. В самому кінці заливаємо соєвим соусом, кладемо подрібнений часник, спеції і тушкуємо хвилин 5.
Соус до рису з часником – рецепт
Інгредієнти: подрібнені волоські горіхи – 5 ст. ложок; гілочки петрушки – 3 шт.; очищена вода – 100 мл; оливкова олія – 90 мл; сіль; часник – 4 зубчики. Приготування Дрібненько рубаємо часник і пасеруємо на оливковій олії близько хвилини. Потім знімаємо сковороду з вогню і даємо маслицу трохи охолонути. Тепер вливаємо воду, знову поміщаємо на плиту і даємо рідини закипіти. Після цього всипаємо волоські горіхи і кладемо подрібнену зелень петрушки. Ще 10 хвилин тушкуємо на малому вогні і підсолюємо за смаком.
Рис з соусом теріякі
Інгредієнти: довгозернистий рис – 1 склянка; пір'я зеленої цибулі – 3 шт.; соус теріякі – 2 ст. ложки; цукор коричневий – 20 г; очищена вода – 2 склянки; часник – 2 зубчики; сіль. Приготування Підсолюємо киплячу воду, додаємо заздалегідь промитий рис і даємо закипіти. Накриваємо каструлю, вогонь робимо менше і варимо близько чверті години. Окремо змішуємо подрібнену цибулю, часник, коричневий цукор і соус теріякі. Отриману суміш проварюємо до розм'якшення лука. Виливаємо соус рис, добре розмішуємо і розкладаємо по тарілках.
Рис в сметанному соусі
Інгредієнти: рис – 1 склянка; пшеничне борошно – 20 г; м'ясний бульйон – 700 мл; морква – 150 г; цибуля – 100 г; сіль; зелень; сметана – 100 г; натуральне вершкове масло – 20 г; рослинне масло. Приготування Рис гарненько миємо. Цибулю дрібненько шаткуємо, а морква пропускаємо через середню терку. Покласти овочі в жаровню, попередньо добре прогрівання в ній масло, і обсмажуємо їх до рум'яності. Тепер закладаємо промитий рис, добре розмішуємо і трохи обсмажуємо. Вливаємо бульйон так, щоб рідина тільки покрила рис, підсолюємо і варимо, помішуючи, на невеликому вогні до випаровування рідини. Потім вливаємо ще бульйон і варимо до готовності рису. На вершковому маслі обсмажуємо до рум'яності борошно. Помішуючи, вливаємо 100 мл бульйону і додаємо сметану. Після загустіння знімаємо соус з вогню, підсолюємо, кладемо спеції і добре розмішуємо. Підготовлений соус поміщаємо в рис і акуратно перемішуємо, додаємо подрібнену зелень, даємо настоятися хвилин 5 а потім викладаємо на блюдо.
Рис в томатному соусі
Інгредієнти: рис – 1 склянка; томати – 400 г; томатний сік – 400 мл; сіль; перець; часник – 3 зубчики; базилік. Приготування Ретельно моєму рис і поміщаємо в каструлю. Зверху вливаємо томатний сік, підсолюємо, даємо закипіти й варимо до готовності на малому вогні. Помідори покласти в окріп на хвилинку, знімаємо з них шкірку і дрібненько нарізаємо м'якоть. Обсмажуємо помідори з подрібненим часником 10 хвилин, іноді помішуючи. Готовий соус підсолюємо, перчимо і притрушиваем подрібненим базиліком. Готовий рис поливаємо томатним соусом і подаємо.