» » Філе тілапії в духовці

Філе тілапії в духовці

Філе тілапії в духовці
М'ясо тілапії містить мінімальну кількість жиру, що особливо приваблює тих, хто стежить за своєю вагою або ж дотримується терапевтичної дієти. Крім того, ця рибка надзвичайно смачна і дуже просто готується. Ми сьогодні розглянемо варіанти приготування філе тілапії в духовці, які залучать вас оригінальністю, а отримані в результаті реалізації рецептів страв порадують божественним смаком.

Як смачно приготувати філе тілапії в духовці – рецепт з сиром


Інгредієнти:

  • філе тілапії – 520 г;

  • сир твердий – 60 г;

  • сік лимонний – 15 мл;

  • часник сушений – за смаком;

  • вершкове селянське масло – 35 г;

  • перець мелений (суміш декількох видів) – 2 щіпки;

  • кухонна велика сіль – за смаком.


  • Приготування

  • Самий простий і смачний рецепт приготування філе тілапії в духовці займе мінімум часу, а результат просто приголомшливий. Для його реалізації викладаємо філе тілапії на промаслений деко або у форму для запікання, приправляємо зверху сіллю, меленої сумішшю перчиком і сушеним часником, а зверху поливаємо сумішшю лимонного соку і розтопленого вершкового масла.

  • Залишилося тільки дочекатися запікання риби в духовці. Для цього прогріваємо пристрій заздалегідь до 205 градусів і відправляємо в нього деко з стравою хвилин на двадцять.

  • Через десять хвилин від початку процесу притрушиваем філе рибки перетертим на тертці сиром.


  • Філе тілапії в духовці з картоплею


    Інгредієнти:

  • філе тілапії – 520 г;

  • картопля – 390 г;

  • майонез домашній – 60 г;

  • ріпчаста цибуля – 60 г;

  • молоко – 195 мл;

  • сир твердий – 155 г;

  • соняшникова без аромату олія – 15 мл;

  • суміш запашних сухих трав на свій вибір – за смаком;

  • перець мелений (суміш декількох видів) – 2 щіпки;

  • кухонна велика сіль – за смаком.


  • Приготування

  • Спочатку для приготування тілапії з картоплею, очищаємо картоплю й нарізаємо тонкими слайсами, після чого поливаємо їх олією соняшниковою без аромату, приправляємо сіллю і сухими ароматними травами на вибір.

  • Викладаємо картопляні слайсы в промаслений ємність для запікання, зверху розкладаємо нарізане невеликими шматочками і приправлене сіллю і перцем філе тілапії. При бажанні до картоплі можна також додати трохи нарізаних свіжих томатів.

  • Тепер черга лука. Очищаємо овоч, нарізаємо півкільцями і викладаємо зверху на рибку.

  • Молоко змішуємо з майонезом і натертим сиром, підсолюємо за смаком і виливаємо зверху на тилапию з картоплею і цибулею.

  • Залишилося запекти страву протягом півгодини при температурі 205 градусів.


  • Філе тілапії в духовці у фользі з овочами


    Інгредієнти:

  • філе тілапії – 520 г;

  • цибуля ріпчаста 160 г;

  • зубець часниковий – 1 шт.;

  • болгарські перці – 220 г;

  • помідори свіжі – 220 г;

  • сир твердий – 155 г;

  • соняшникова без аромату олія – 15 мл;

  • суміш запашних сухих трав на свій вибір – за смаком;

  • перець мелений (суміш декількох видів) – 2 щіпки;

  • кухонна велика сіль – за смаком.


  • Приготування

  • Приступаючи до приготування філе тілапії, вистилаємо ємність для запікання відрізу фольги і промасливаем його.

  • Рибку споліскуємо, ретельно обсушуємо, приправляємо до смаку сіллю, меленої сумішшю перчиком і ароматними травами, укладаємо в підготовлену ємність з фольгою і залишаємо на кілька хвилин.

  • Готуємо овочі. Солодкий болгарський перець очищаємо і нарізаємо соломкою, томати гуртками, а цибулини півкільцями. Дрібно рубаємо також часниковий зубчик та перетираємо на тертці твердий сир.

  • Зверху на філе тілапії викладаємо шматочки болгарського перцю і помідорів, розподіляємо рівномірно півкільця цибулі і притрушиваем всі часничком.

  • Тепер потрібно прикрити композицію другим листом фольги і зімкнути краю з нижнім листом.

  • Відправляємо страва запікатися в розігріту до 205 градусів духовку.

  • Через тридцять хвилин дістаємо форму, знімаємо верхню фольгу, притрушиваем страва сиром і повертаємо його в духовку ще хвилин на десять.
    Додав: admin | 18-11-2016, 17:23
    Переглядів: 44