М'ясо тілапії містить мінімальну кількість жиру, що особливо приваблює тих, хто стежить за своєю вагою або ж дотримується терапевтичної дієти. Крім того, ця рибка надзвичайно смачна і дуже просто готується. Ми сьогодні розглянемо варіанти приготування філе тілапії в духовці, які залучать вас оригінальністю, а отримані в результаті реалізації рецептів страв порадують божественним смаком.
Як смачно приготувати філе тілапії в духовці – рецепт з сиром
Інгредієнти: філе тілапії – 520 г; сир твердий – 60 г; сік лимонний – 15 мл; часник сушений – за смаком; вершкове селянське масло – 35 г; перець мелений (суміш декількох видів) – 2 щіпки; кухонна велика сіль – за смаком. Приготування Самий простий і смачний рецепт приготування філе тілапії в духовці займе мінімум часу, а результат просто приголомшливий. Для його реалізації викладаємо філе тілапії на промаслений деко або у форму для запікання, приправляємо зверху сіллю, меленої сумішшю перчиком і сушеним часником, а зверху поливаємо сумішшю лимонного соку і розтопленого вершкового масла. Залишилося тільки дочекатися запікання риби в духовці. Для цього прогріваємо пристрій заздалегідь до 205 градусів і відправляємо в нього деко з стравою хвилин на двадцять. Через десять хвилин від початку процесу притрушиваем філе рибки перетертим на тертці сиром. Філе тілапії в духовці з картоплею
Інгредієнти: філе тілапії – 520 г; картопля – 390 г; майонез домашній – 60 г; ріпчаста цибуля – 60 г; молоко – 195 мл; сир твердий – 155 г; соняшникова без аромату олія – 15 мл; суміш запашних сухих трав на свій вибір – за смаком; перець мелений (суміш декількох видів) – 2 щіпки; кухонна велика сіль – за смаком. Приготування Спочатку для приготування тілапії з картоплею, очищаємо картоплю й нарізаємо тонкими слайсами, після чого поливаємо їх олією соняшниковою без аромату, приправляємо сіллю і сухими ароматними травами на вибір. Викладаємо картопляні слайсы в промаслений ємність для запікання, зверху розкладаємо нарізане невеликими шматочками і приправлене сіллю і перцем філе тілапії. При бажанні до картоплі можна також додати трохи нарізаних свіжих томатів. Тепер черга лука. Очищаємо овоч, нарізаємо півкільцями і викладаємо зверху на рибку. Молоко змішуємо з майонезом і натертим сиром, підсолюємо за смаком і виливаємо зверху на тилапию з картоплею і цибулею. Залишилося запекти страву протягом півгодини при температурі 205 градусів. Філе тілапії в духовці у фользі з овочами
Інгредієнти: філе тілапії – 520 г; цибуля ріпчаста 160 г; зубець часниковий – 1 шт.; болгарські перці – 220 г; помідори свіжі – 220 г; сир твердий – 155 г; соняшникова без аромату олія – 15 мл; суміш запашних сухих трав на свій вибір – за смаком; перець мелений (суміш декількох видів) – 2 щіпки; кухонна велика сіль – за смаком. Приготування Приступаючи до приготування філе тілапії, вистилаємо ємність для запікання відрізу фольги і промасливаем його. Рибку споліскуємо, ретельно обсушуємо, приправляємо до смаку сіллю, меленої сумішшю перчиком і ароматними травами, укладаємо в підготовлену ємність з фольгою і залишаємо на кілька хвилин. Готуємо овочі. Солодкий болгарський перець очищаємо і нарізаємо соломкою, томати гуртками, а цибулини півкільцями. Дрібно рубаємо також часниковий зубчик та перетираємо на тертці твердий сир. Зверху на філе тілапії викладаємо шматочки болгарського перцю і помідорів, розподіляємо рівномірно півкільця цибулі і притрушиваем всі часничком. Тепер потрібно прикрити композицію другим листом фольги і зімкнути краю з нижнім листом. Відправляємо страва запікатися в розігріту до 205 градусів духовку. Через тридцять хвилин дістаємо форму, знімаємо верхню фольгу, притрушиваем страва сиром і повертаємо його в духовку ще хвилин на десять.