Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Креветки в соєвому соусі

Креветки в соєвому соусі

18-11-2016, 17:22
991
Креветки в соєвому соусі
Якщо ви любите креветки, вам неодмінно сподобаються запропоновані нижче рецепти. Соєвий соус вдало підкреслює ніжний смак молюсків і робить їх просто неймовірно смачними.

Як посмажити креветки в соєвому соусі з часником?


Інгредієнти:

  • креветки тигрові – 10-12 шт.;

  • великий часниковий зубець – 1 шт.;

  • соус соєвий – 45 мл;

  • соняшникова без аромату або оливкове масло – 45 мл;

  • сік лимонний і свіжозмелену чорний перець – за смаком.


  • Приготування

  • Тигрові креветки попередньо при необхідності розморожуємо, очищаємо і позбавляє від спинний кишки.

  • Розігріваємо в сковороді олію оливкова або соняшникова без аромату, викладаємо в нього роздавлений попередньо очищений часниковий зубчик, а через секунд десять викладаємо в посудину і підготовлені креветки.

  • Смажимо молюсків до почервоніння, після чого вливаємо соус соєвий, прогріваємо страву ще пару хвилин і знімаємо з вогню.

  • Перед подачею за смаком присмачую креветки лимонним соком, перцем, а якщо солоності соєвого соусу недостатньо, то і підсолюємо їх небагато.


  • Рецепт смажених креветок в медово-соєвому соусі


    Інгредієнти:

  • креветки (свіжі або заморожені) – 520 г;

  • великі часникові зубці – 3-4 шт.;

  • соус соєвий – 85 мл;

  • мед рідкий – 70 г;

  • соняшникова без аромату або оливкове масло – 45 мл;

  • орегано сушений і базилік – за смаком.


  • Приготування

  • Креветки при необхідності розморожуємо і очищаємо.

  • Для маринаду змішуємо в піалі соєвий соус і рідкий квітковий мед, додаємо орегано і базилік сушений і перемішуємо.

  • Заливаємо підготовленим соєво-медовим маринадом очищені креветки, перемішуємо і залишаємо в холодильнику на годину-дві промаринуватися.

  • Часник крупно шаткуємо й обсмажуємо в прогрітому на сковороді олії.

  • Рум'яні часникові скибочки виймаємо з сковороди шумівкою, а в часникове масло викладаємо промариновані креветки.

  • Обсмажуємо молюсків до зміни кольору, після чого прогріваємо ще хвилину і знімаємо з плити.


  • Креветки з соєвим соусом і імбиром


    Інгредієнти:

  • креветки (свіжі або заморожені) – 520 г;

  • великі часникові зубці – 1-2 шт.;

  • соус соєвий – 85 мл;

  • імбирний корінь перетертий – 1 ч. ложка;

  • соняшникова без аромату або оливкове масло – 45 мл;

  • цибуля зелена – за смаком.


  • Приготування

  • Для реалізації даного рецепту спочатку трохи обсмажуємо в сковороді на соняшниковій або оливковій маслечко нарубаний часник і перетертий імбир.

  • Додаємо очищені креветки і смажимо все разом кілька хвилин.

  • Після зміни креветками кольору додаємо в сковороду соєвий соус, обсмажуємо страву ще дві-три хвилини і знімаємо з плити.

  • Перед подачею притрушиваем креветки нарубаним зеленою цибулею.
  • Рекомендуємо добрі рецепти
    Смажені креветки з часником і соєвим соусом
    Смажені креветки з часником і соєвим соусом
    Смажені креветки – традиційне азіатське блюдо, яке знаходить місце на столі в якості закуски або в якості оригінального інгредієнта в салаті, або
    Як посмажити креветки на сковороді?
    Як посмажити креветки на сковороді?
    З маси варіацій приготування креветок ми зібрали способи їх смаження на сковороді. Далі розповімо, як правильно смажити ракоподібних, доповнивши
    Смажені креветки в соєвому соусі
    Смажені креветки в соєвому соусі
    Креветки - улюблений делікатес більшості любителів морепродуктів. Все тому, що вони сьогодні доступні всюди і ціна досить прийнятна. А ще ракоподібні
    Як варити свіжі креветки?
    Як варити свіжі креветки?
    Якщо ви стали володарем свіжих морепродуктів і зовсім не знаєте, як їх приготувати, то ця стаття вам точно сподобається. Ми вам розповімо, як
    Смажені креветки з часником
    Смажені креветки з часником
    Існує чимало способів приготування креветок. Ми ж з вами поговоримо про те, як посмажити креветки з часником. Комусь таке поєднання на перший погляд
    Креветки під соусом
    Креветки під соусом
    Креветки під соусом можуть подаватися як самостійне блюдо, або стати прекрасним доповненням до картоплі або пасти. Така своєрідна закуска готуватися