Якщо ви любите креветки, вам неодмінно сподобаються запропоновані нижче рецепти. Соєвий соус вдало підкреслює ніжний смак молюсків і робить їх просто неймовірно смачними.
Як посмажити креветки в соєвому соусі з часником?
Інгредієнти: креветки тигрові – 10-12 шт.; великий часниковий зубець – 1 шт.; соус соєвий – 45 мл; соняшникова без аромату або оливкове масло – 45 мл; сік лимонний і свіжозмелену чорний перець – за смаком. Приготування
Тигрові креветки попередньо при необхідності розморожуємо, очищаємо і позбавляє від спинний кишки. Розігріваємо в сковороді олію оливкова або соняшникова без аромату, викладаємо в нього роздавлений попередньо очищений часниковий зубчик, а через секунд десять викладаємо в посудину і підготовлені креветки. Смажимо молюсків до почервоніння, після чого вливаємо соус соєвий, прогріваємо страву ще пару хвилин і знімаємо з вогню. Перед подачею за смаком присмачую креветки лимонним соком, перцем, а якщо солоності соєвого соусу недостатньо, то і підсолюємо їх небагато. Рецепт смажених креветок в медово-соєвому соусі
Інгредієнти: креветки (свіжі або заморожені) – 520 г; великі часникові зубці – 3-4 шт.; соус соєвий – 85 мл; мед рідкий – 70 г; соняшникова без аромату або оливкове масло – 45 мл; орегано сушений і базилік – за смаком. Приготування Креветки при необхідності розморожуємо і очищаємо. Для маринаду змішуємо в піалі соєвий соус і рідкий квітковий мед, додаємо орегано і базилік сушений і перемішуємо. Заливаємо підготовленим соєво-медовим маринадом очищені креветки, перемішуємо і залишаємо в холодильнику на годину-дві промаринуватися. Часник крупно шаткуємо й обсмажуємо в прогрітому на сковороді олії. Рум'яні часникові скибочки виймаємо з сковороди шумівкою, а в часникове масло викладаємо промариновані креветки. Обсмажуємо молюсків до зміни кольору, після чого прогріваємо ще хвилину і знімаємо з плити. Креветки з соєвим соусом і імбиром
Інгредієнти: креветки (свіжі або заморожені) – 520 г; великі часникові зубці – 1-2 шт.; соус соєвий – 85 мл; імбирний корінь перетертий – 1 ч. ложка; соняшникова без аромату або оливкове масло – 45 мл; цибуля зелена – за смаком. Приготування Для реалізації даного рецепту спочатку трохи обсмажуємо в сковороді на соняшниковій або оливковій маслечко нарубаний часник і перетертий імбир. Додаємо очищені креветки і смажимо все разом кілька хвилин. Після зміни креветками кольору додаємо в сковороду соєвий соус, обсмажуємо страву ще дві-три хвилини і знімаємо з плити. Перед подачею притрушиваем креветки нарубаним зеленою цибулею.