Вернуться назад Распечатать

Креветки в соєвому соусі

Креветки в соєвому соусі
Якщо ви любите креветки, вам неодмінно сподобаються запропоновані нижче рецепти. Соєвий соус вдало підкреслює ніжний смак молюсків і робить їх просто неймовірно смачними.

Як посмажити креветки в соєвому соусі з часником?


Інгредієнти:

  • креветки тигрові – 10-12 шт.;

  • великий часниковий зубець – 1 шт.;

  • соус соєвий – 45 мл;

  • соняшникова без аромату або оливкове масло – 45 мл;

  • сік лимонний і свіжозмелену чорний перець – за смаком.


  • Приготування

  • Тигрові креветки попередньо при необхідності розморожуємо, очищаємо і позбавляє від спинний кишки.

  • Розігріваємо в сковороді олію оливкова або соняшникова без аромату, викладаємо в нього роздавлений попередньо очищений часниковий зубчик, а через секунд десять викладаємо в посудину і підготовлені креветки.

  • Смажимо молюсків до почервоніння, після чого вливаємо соус соєвий, прогріваємо страву ще пару хвилин і знімаємо з вогню.

  • Перед подачею за смаком присмачую креветки лимонним соком, перцем, а якщо солоності соєвого соусу недостатньо, то і підсолюємо їх небагато.


  • Рецепт смажених креветок в медово-соєвому соусі


    Інгредієнти:

  • креветки (свіжі або заморожені) – 520 г;

  • великі часникові зубці – 3-4 шт.;

  • соус соєвий – 85 мл;

  • мед рідкий – 70 г;

  • соняшникова без аромату або оливкове масло – 45 мл;

  • орегано сушений і базилік – за смаком.


  • Приготування

  • Креветки при необхідності розморожуємо і очищаємо.

  • Для маринаду змішуємо в піалі соєвий соус і рідкий квітковий мед, додаємо орегано і базилік сушений і перемішуємо.

  • Заливаємо підготовленим соєво-медовим маринадом очищені креветки, перемішуємо і залишаємо в холодильнику на годину-дві промаринуватися.

  • Часник крупно шаткуємо й обсмажуємо в прогрітому на сковороді олії.

  • Рум'яні часникові скибочки виймаємо з сковороди шумівкою, а в часникове масло викладаємо промариновані креветки.

  • Обсмажуємо молюсків до зміни кольору, після чого прогріваємо ще хвилину і знімаємо з плити.


  • Креветки з соєвим соусом і імбиром


    Інгредієнти:

  • креветки (свіжі або заморожені) – 520 г;

  • великі часникові зубці – 1-2 шт.;

  • соус соєвий – 85 мл;

  • імбирний корінь перетертий – 1 ч. ложка;

  • соняшникова без аромату або оливкове масло – 45 мл;

  • цибуля зелена – за смаком.


  • Приготування

  • Для реалізації даного рецепту спочатку трохи обсмажуємо в сковороді на соняшниковій або оливковій маслечко нарубаний часник і перетертий імбир.

  • Додаємо очищені креветки і смажимо все разом кілька хвилин.

  • Після зміни креветками кольору додаємо в сковороду соєвий соус, обсмажуємо страву ще дві-три хвилини і знімаємо з плити.

  • Перед подачею притрушиваем креветки нарубаним зеленою цибулею.