Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Смажені креветки в соєвому соусі

Смажені креветки в соєвому соусі

28-04-2016, 20:54
693
Смажені креветки в соєвому соусі
Креветки та інші ракоподібні – неймовірно популярне блюдо в азіатській кухні. Їх делікатна, солодкувата м'якоть чудово поєднується з традиційним для китайської та японської кухонь інгредієнтами: пастою з тамаринду, місо, імбиром, часником, соєвим соусом. Про смажені креветки в соєвому соусі ми докладніше поговоримо нижче.

Креветки, смажені з часником і соєвим соусом


Ця класична закуска як не можна краще ілюструє баланс всіх смаків, властивих багатьом азіатським страв, а ще вона чудово підходить до келиху.
Інгредієнти:

  • креветки - 12 шт.;

  • часник - 3 зубки;

  • борошно - 45 г;

  • корінь імбиру - 4 скибочки;

  • гострий перець - за смаком;

  • соєвий соус - 35 мл;

  • мед - 35 мл


  • Приготування
    Змішайте борошно з дрібкою солі і обваляйте в отриманій суміші очищені креветочні хвости. Коли ті практично дійдуть до готовності, перекладіть їх на окрему страву, а самі візьміться за простий соус. Для нього, насамперед, обсмажують разом тонкі пелюстки часнику і імбиру. Любителі гострого, можуть додати до них трохи пекучого перцю. Коли суміш почне пускати інтенсивний аромат, влийте соєвий соус, додайте мед і буквально пару столових ложок води. Коли суміш закипить, покладіть в неї креветочні хвости і варіть їх ще пару хвилин. Смажені креветки в соєвому соусі з медом подають відразу ж, полив залишками соусу зі сковороди.

    Смажені креветки в соєвому соусі – рецепт


    Інгредієнти:

  • великі креветки - 12 шт.;

  • лимонний сік - 10 мл;

  • тертий часник - 1 ч. ложка;

  • тертий імбир - 1/2 ч. ложки;

  • соєвий соус - 25 мл;

  • мірін - 15 мл;

  • щіпка тростинного цукру.


  • Приготування
    Очистіть креветочні хвости і приступите до їх обжарке. Розігрів масло, швидко обсмажте на ньому креветки, а поки хвости підрум'янюються, з'єднайте сік лимона разом з часником і імбиром, соєвим соусом, мирином і цукром. Залийте креветки отриманою сумішшю і збільште вогонь. Тепер дочекайтеся, коли хвости дійдуть до повної готовності, а соус карамелізується.
    Смажені креветки в соєвому соусі

    Креветки, мариновані в соєвому соусі


    Інгредієнти:

  • креветки - 12-15 шт.;

  • паста з тамаринду - 35 г;

  • соєвий соус - 15 мл;

  • цукор - 10 г;

  • вода - 35 мл


  • Приготування
    Перед тим, як посмажити креветки в соєвому соусі, їх необхідно замаринувати. Очистивши креветки від вени, проходить вздовж хвоста, приготуйте простий маринад, розвівши пасту з тамаринду водою, всипати цукор і вливши сою. Змішати креветки з отриманим маринадом і залиште на півгодини. Швидко обсмажте хвости на сильному вогні, поки вони не змінять свій колір.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Креветки - рецепти приготування
    Креветки - рецепти приготування
    Креветки сьогодні доступні всюди, і рецептів з їх участю з'явилася достатня кількість. Далі в статті опишемо незрівнянні способи їх приготування.
    Як смажити креветки?
    Як смажити креветки?
    Страви з креветок завжди виходять неймовірно смачними. Однак і у вигляді самостійної закуски ці морські мешканці користуються особливою популярністю,
    Креветки в часниковому соусі
    Креветки в часниковому соусі
    Відомо чимало рецептів салатів, супів, закусок, які входять креветки в якості інгредієнта, але іноді хочеться з'їсти що-небудь вишукане, не
    Паста з креветками в вершково-часниковому соусі
    Паста з креветками в вершково-часниковому соусі
    Пропонуємо урізноманітнити буденне меню і приготувати на вечерю чудову і неймовірно смачну пасту. Додати вишуканості страви допоможуть креветки, в
    Смажені креветки з часником
    Смажені креветки з часником
    Існує чимало способів приготування креветок. Ми ж з вами поговоримо про те, як посмажити креветки з часником. Комусь таке поєднання на перший погляд
    Фетучіні з креветками
    Фетучіні з креветками
    Італійці використовують фетучіні для приготування різноманітних страв, але особливо смачними вони виходять з креветками. Це блюдо підійде і для