» » Креветки - рецепти приготування

Креветки - рецепти приготування

Креветки - рецепти приготування
Існує величезна кількість рецептів приготування креветок. Все тому, що ці ракоподібні володіють приємним солодкуватим смаком і ніжним м'ясом, яке зберігає цей смак незалежно від того, чи будете ви смажити або варити на пару. Головне в приготуванні – правильно підібране час і температура, які допоможуть зберегти соковитість і делікатність креветочной м'яса. Про всі тонкощі процесу ми поговоримо нижче.

Королівські креветки – рецепт приготування


Кращий спосіб приготування великих креветок – обжарювання на грилі. З дрібними креветками подібна техніка не спрацює, оскільки вони досить швидко готуються і пересихають. Суміш спецій для даного рецепту залишається дуже мінімалістичною, так як креветочні м'ясо і без того має ідеальним смаком.
Цей же рецепт приготування можна використовувати для салату «Цезар» з креветками.
Інгредієнти:

  • хвости королівських креветок (панцирі) - 14 кг;

  • часникові зубки - 4 шт.;

  • лимонний сік - 65 мл;

  • оливкова олія - 115 мл;

  • свіжий орегано - 1 /4 ст.


  • Приготування
    Озброївшись гострим ножем розріжте панцир уздовж з боку спинки. Панцир при цьому не знімайте (він буде утримувати весь сік), але обережно розсуньте його пальцями, щоб отримати так звану «відень» – аналог кишечника у ракоподібних, що представляє собою тонку чорну ниточку, що проходить по всій довжині тіла.
    Приготуйте простий маринад, змішавши лимонний сік і масло з нарізаним орегано і пюрированными зубками часнику. Змішайте отриманий маринад з креветочним хвостами і залиште не більше ніж на півгодини. Надлишки маринаду просто струсіть, а потім відправте хвости на розігрітий гриль, обсмажуватися за три хвилини з кожного боку. Протягом приготування двічі змастіть хвости маринадом.
    Подібний рецепт приготування креветок можна повторити і на сковороді гриль.

    Рецепт приготування креветок до пива


    Приготуйте креветки до пива в пиві. Цей гострий пивний соус стане фаворитом всіх шанувальників пінного напою.
    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 65 г;

  • ріпчаста цибуля - 45 г;

  • пиво - 165 мл;

  • томатна паста - 15 г;

  • гострий соус - 45 мл;

  • жменя зелені кінзи;

  • щіпка кайенского перцю;

  • креветки - 540 р.


  • Приготування
    Використовуйте розтоплене масло для пасерування цибулі, а коли шматочки стануть прозорими, покладіть до них хвости креветок. Через півхвилини влийте пиво, додати гострий соус і томатну пасту, після чого дайте суміші увариться на протязі 3 хвилин, не збавляючи вогонь. В кінці посипте все кайенским перцем і зеленню кінзи.

    Креветки, смажені в часниковому соусі – рецепт приготування


    Ще один прекрасний варіант до келиху – ці часникові креветки, приготовані з великою кількістю масла. Подавати їх можна просто так, в якості гарячої закуски або попередньо змішавши з пастою або рисом, як основне блюдо.
    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 115 г;

  • креветки - 730 г;

  • часник - 5 зубків;

  • курячий бульйон - 115 мл;

  • сік лимона;

  • жменя зелені петрушки.


  • Приготування
    Очистивши креветки, швидко обсмажте їх на розтопленому маслі приблизно пару-трійку хвилин, поки колір не зміниться на рожевий. Додайте розтерті в пасту зубки часнику і обсмажуйте всі ще хвилину. Після, на сковороду влийте курячий бульйон і лимонний сік. Коли рідини в сковороді дійдуть до кипіння, залиште все ще на пару хвилин
    Креветки - рецепти приготування
    увариться в обсязі приблизно наполовину. Додайте масло і зелень петрушки.

    Фунчоза з креветками – рецепт приготування


    Інгредієнти:

  • локшина - 110 г;

  • креветки - 115 г;

  • часникові зубки - 3 шт.;

  • корінь імбиру з великий палець;

  • соєвий соус - 45 мл;

  • кунжутна олія - 5 мл


  • Приготування
    Відваріть локшину дотримуючись інструкції. Окремо швидко обсмажте імбир і часник, влийте сою і масло і змішайте локшину з вмістом сковороди.
    Додав: admin | 28-04-2016, 21:00
    Переглядів: 353