Існує величезна кількість рецептів приготування креветок. Все тому, що ці ракоподібні володіють приємним солодкуватим смаком і ніжним м'ясом, яке зберігає цей смак незалежно від того, чи будете ви смажити або варити на пару. Головне в приготуванні – правильно підібране час і температура, які допоможуть зберегти соковитість і делікатність креветочной м'яса. Про всі тонкощі процесу ми поговоримо нижче.
Королівські креветки – рецепт приготування
Кращий спосіб приготування великих креветок – обжарювання на грилі. З дрібними креветками подібна техніка не спрацює, оскільки вони досить швидко готуються і пересихають. Суміш спецій для даного рецепту залишається дуже мінімалістичною, так як креветочні м'ясо і без того має ідеальним смаком.
Цей же рецепт приготування можна використовувати для салату «Цезар» з креветками.
Інгредієнти: хвости королівських креветок (панцирі) - 14 кг; часникові зубки - 4 шт.; лимонний сік - 65 мл; оливкова олія - 115 мл; свіжий орегано - 1 /4 ст. Приготування Озброївшись гострим ножем розріжте панцир уздовж з боку спинки. Панцир при цьому не знімайте (він буде утримувати весь сік), але обережно розсуньте його пальцями, щоб отримати так звану «відень» – аналог кишечника у ракоподібних, що представляє собою тонку чорну ниточку, що проходить по всій довжині тіла.
Приготуйте простий маринад, змішавши лимонний сік і масло з нарізаним орегано і пюрированными зубками часнику. Змішайте отриманий маринад з креветочним хвостами і залиште не більше ніж на півгодини. Надлишки маринаду просто струсіть, а потім відправте хвости на розігрітий гриль, обсмажуватися за три хвилини з кожного боку. Протягом приготування двічі змастіть хвости маринадом.
Подібний рецепт приготування креветок можна повторити і на сковороді гриль.
Рецепт приготування креветок до пива
Приготуйте креветки до пива в пиві. Цей гострий пивний соус стане фаворитом всіх шанувальників пінного напою.
Інгредієнти: вершкове масло - 65 г; ріпчаста цибуля - 45 г; пиво - 165 мл; томатна паста - 15 г; гострий соус - 45 мл; жменя зелені кінзи; щіпка кайенского перцю; креветки - 540 р. Приготування Використовуйте розтоплене масло для пасерування цибулі, а коли шматочки стануть прозорими, покладіть до них хвости креветок. Через півхвилини влийте пиво, додати гострий соус і томатну пасту, після чого дайте суміші увариться на протязі 3 хвилин, не збавляючи вогонь. В кінці посипте все кайенским перцем і зеленню кінзи.
Креветки, смажені в часниковому соусі – рецепт приготування
Ще один прекрасний варіант до келиху – ці часникові креветки, приготовані з великою кількістю масла. Подавати їх можна просто так, в якості гарячої закуски або попередньо змішавши з пастою або рисом, як основне блюдо.
Інгредієнти: вершкове масло - 115 г; креветки - 730 г; часник - 5 зубків; курячий бульйон - 115 мл; сік лимона; жменя зелені петрушки. Приготування Очистивши креветки, швидко обсмажте їх на розтопленому маслі приблизно пару-трійку хвилин, поки колір не зміниться на рожевий. Додайте розтерті в пасту зубки часнику і обсмажуйте всі ще хвилину. Після, на сковороду влийте курячий бульйон і лимонний сік. Коли рідини в сковороді дійдуть до кипіння, залиште все ще на пару хвилин
увариться в обсязі приблизно наполовину. Додайте масло і зелень петрушки.
Фунчоза з креветками – рецепт приготування
Інгредієнти: локшина - 110 г; креветки - 115 г; часникові зубки - 3 шт.; корінь імбиру з великий палець; соєвий соус - 45 мл; кунжутна олія - 5 мл Приготування Відваріть локшину дотримуючись інструкції. Окремо швидко обсмажте імбир і часник, влийте сою і масло і змішайте локшину з вмістом сковороди.