Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як обробити щуку на філе?

Як обробити щуку на філе?

18-11-2016, 17:21
580
Як обробити щуку на філе?
Ефектний зовнішній вигляд щуки став однією з головних причин того, що її стали сервірувати цілком. Але якщо ви не подаєте «царську рибу» на святковий стіл, то возитися з її очищенням від шкіри і підготовкою фаршу немає потреби, адже у будні можна приготувати і рибне філе.

Як правильно обробити щуку на філе?


Перед тим, як обробити щуку від кісток, необхідно озброїтися не лише гострим ножем, але і парою латексних рукавичок і фартухом разом з ними. Оброблення такий непростий риби, як щука займе чимало часу і сил у новачка, а тому краще вберегти себе від забруднень.
Попатравши рибу, переходите до її очищення від луски. Дрібну щучу луску можна легко видалити за допомогою спеціального ножа або дрібної терки, рухаючись в напрямку від хвоста до голови.
Як обробити щуку на філе?

Голову щуки зрізають також як і голову будь-якої іншої риби: зробивши два надрізи під зябрами і прорубавши хребет. У слід за головою зрізають і плавники.
Як обробити щуку на філе?

Далі переходимо безпосередньо до разделываю м'яса. Рибну м'якоть прорізаємо вздовж хребта аж до реберної дуги, а потім, рухаючись ножем уздовж ребер, відокремлюємо від них м'якоть.
Як обробити щуку на філе?

Озброїтеся пінцетом і приступайте до видалення залишилися в м'якоті кісток. Оскільки щука недарма зветься самої кістлявою з річкових мешканців, такі неодмінно знайдуться. Видаляти залишки кісток з рибного філе можна за допомогою спеціального кулінарного пінцета або, якщо він відсутній, то його побутової альтернативи – пінцета косметичного.
Як обробити щуку на філе?

Пара філе готова, в такому вигляді м'якоть можна ділити на порції і обсмажувати, але якщо ви не знаєте, як обробити щуку на філе без шкіри, то підготовчі процедури триватимуть ще на один крок.
Озброївшись гнучким і тонким ножем зробіть надріз під шкірою з боку хвоста і почніть плавно рухатися до головної частини, притискаючи філе другою рукою і намагаючись вести ножем якомога ближче до шкіри.
Як обробити щуку на філе?

Як обробити щуку на філе?

При належній вправності можна миттєво освоїти те, як швидко обробити щуку на філе, адже всі кроки для відділення філе однакові практично для всіх риб.
У хід можуть йти всі частини щуки: плавники і голову (з попередньо віддаленими очима і зябрами) використовують для приготування наваристих бульйонів філе з шкірою можна варити, запікати і обсмажувати, а відокремлену від шкіри м'якоть – перекрутити на котлети або використовувати для рибних запіканок і суфле.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як почистити оселедець швидко і без кісток?
Як почистити оселедець швидко і без кісток?
Самим нелюбимим і клопіткою справою у приготуванні різноманітних закусок і салатів з солоної оселедця є, звичайно, її оброблення. Далі підкажемо
Рибні котлети з щуки
Рибні котлети з щуки
Блюда з річкової рибки завжди вражають своїм насиченим смаком і неповторним ароматом. Наприклад щуки можна приготувати чудові ніжні котлетки, склад
Як фарширувати щуку?
Як фарширувати щуку?
Кожне свято господинь намагаються придумати щось нове для додання столу краси і вишуканості. Одне з найцікавіших на вигляд і приголомшливих на смак
Запечена щука
Запечена щука
Щука - одна з найсмачніших риб, яку ще називають царською, так як здавна вона була головною прикрасою столу на багатьох святах. І сьогодні ми
Як засолити щуку?
Як засолити щуку?
Щука - смачна і популярна риба на наших столах. Готують її різними способами: смажать, варять, тушкують, запікають. І сьогодні ми розповімо, як її
Хе з щуки
Хе з щуки
Салат хе - в'єтнамське блюдо, яке готується з риби, маринованої в лимонному соку або оцту з додаванням гострих спецій. І зараз ми розповімо, як