» » Баклажани з яйцем як гриби

Баклажани з яйцем як гриби

Баклажани з яйцем як гриби
В баклажановий сезон у вас з'явиться чудова можливість заощадити на грибних стравах, не розлучаючись зі смаком і текстурою улюблених глив, печериць і лисичок, все завдяки простому рецепту баклажани з яйцем як гриби, про який і піде мова в цьому матеріалі.

Баклажани як гриби з яйцем – рецепт


Зрозуміло, самі баклажани можуть нагадувати гриби лише по своїй текстурі, у той час як відповідний смак забезпечить простий бульйонний кубик. Якщо ви проти синтетичних грибних добавок, то замініть кубик порошком з сушених лісових грибів . Для його приготування досить кинути висушені гриби в кавомолку і гарненько збити.
Інгредієнти:

  • баклажани – 680 г;

  • ріпчаста цибуля – 280 м;

  • яйця – 2 шт.;

  • часник – 1 зубок;

  • грибний бульйонний кубик – 1 шт.;

  • жменя зелені петрушки та кропу;

  • рослинна олія для смаження.


  • Приготування
    Насамперед перевірте баклажани на гіркоту. Якщо овочі гірчать, то щедро посоліть їх і залиште на півгодини, після закінчення відведеного часу змийте сіль, а шматочки обсушіть. Збийте яйця в піну і залийте ними шматочки баклажанів. Залиште заготівлю приблизно на годину. По закінченні часу в посуді не повинно залишитися яйця, баклажани всі вберуть.
    Спасеруйте цибульні шматочки і покладіть до них баклажани. Як тільки шматочки схопляться, додайте пюрированный часник і розкришений бульйонний кубик. Перемішавши, готуйте баклажани як гриби смажені в яйці до готовності, а потім здобріть страву зеленню.

    Баклажани з яйцем і цибулею гриби на сковороді


    Щоб зробити готову страву ще ситніше і соковитіше, багато господинь вважають за краще додавати до баклажанів сметану в самому кінці приготування.
    Інгредієнти:

  • баклажани – 440 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • сметана – 90 г;

  • ріпчаста цибуля – 290 г;

  • грибний бульйонний кубик;

  • сметана – 175 р.


  • Приготування
    Очистити баклажани від шкірки і розділіть на рівні кубики. Змішайте шматочки баклажанів з парою збитих яєць і залиште в сторону на годину. Розтопіть трохи вершкового масла і використовуйте його для пасерування цибулі. Додайте витримані в яйці баклажани і розкришите грибний бульйонний кубик. Після перемішування залиште баклажани дійти до готовності і, знявши страву з вогню, заправте все сметаною. Баклажани під гриби смажені з яйцем можна подавати як гарячими, так і попередньо охолодивши і присмачивши часником із зеленню.

    Баклажани з яйцем, цибулею і майонезом як гриби


    Якщо жирність готового страви турбує вас менше, ніж смак, то можна потомити баклажани в майонезі. Врахуйте, що для даного рецепта краще використовувати саме покупної майонез, в складі якого присутні емульгатори, оскільки домашній продукт відразу ж згорнеться і зробить вигляд страви малоапетитним.
    Інгредієнти:

  • баклажани – 740 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • часник – 2 зубки;

  • майонез – 55 г;

  • цибуля – 180 г;

  • грибний бульйонний кубик – 1 шт.;

  • часник – 2 зубки.


  • Приготування
    Очищені баклажани розділіть на рівні кубики і залийте збитими яйцями. Поки баклажани просочуються яйцями, подрібніть і спасеруйте цибулю. Додайте до нього шматочки баклажанів і часник, відразу ж приправте все раскрошенным бульйонним кубиком. Вже обсмажені баклажани з'єднайте з майонезом і потримайте на вогні ще пару хвилин.
    Подавати таке блюдо можна як теплим, так і після попереднього охолодження, в якості закуски, салату або поверх хлібних тостів. При бажанні страву можна доповнити подрібненою свіжою зеленню.
    Додав: admin | 14-10-2016, 10:57
    Переглядів: 1131