В баклажановий сезон у вас з'явиться чудова можливість заощадити на грибних стравах, не розлучаючись зі смаком і текстурою улюблених глив, печериць і лисичок, все завдяки простому рецепту баклажани з яйцем як гриби, про який і піде мова в цьому матеріалі.
Баклажани як гриби з яйцем – рецепт
Зрозуміло, самі баклажани можуть нагадувати гриби лише по своїй текстурі, у той час як відповідний смак забезпечить простий бульйонний кубик. Якщо ви проти синтетичних грибних добавок, то замініть кубик порошком з сушених лісових грибів . Для його приготування досить кинути висушені гриби в кавомолку і гарненько збити.
Інгредієнти: баклажани – 680 г; ріпчаста цибуля – 280 м; яйця – 2 шт.; часник – 1 зубок; грибний бульйонний кубик – 1 шт.; жменя зелені петрушки та кропу; рослинна олія для смаження. Приготування Насамперед перевірте баклажани на гіркоту. Якщо овочі гірчать, то щедро посоліть їх і залиште на півгодини, після закінчення відведеного часу змийте сіль, а шматочки обсушіть. Збийте яйця в піну і залийте ними шматочки баклажанів. Залиште заготівлю приблизно на годину. По закінченні часу в посуді не повинно залишитися яйця, баклажани всі вберуть.
Спасеруйте цибульні шматочки і покладіть до них баклажани. Як тільки шматочки схопляться, додайте пюрированный часник і розкришений бульйонний кубик. Перемішавши, готуйте баклажани як гриби смажені в яйці до готовності, а потім здобріть страву зеленню.
Баклажани з яйцем і цибулею гриби на сковороді
Щоб зробити готову страву ще ситніше і соковитіше, багато господинь вважають за краще додавати до баклажанів сметану в самому кінці приготування.
Інгредієнти: баклажани – 440 г; яйця – 2 шт.; сметана – 90 г; ріпчаста цибуля – 290 г; грибний бульйонний кубик; сметана – 175 р. Приготування Очистити баклажани від шкірки і розділіть на рівні кубики. Змішайте шматочки баклажанів з парою збитих яєць і залиште в сторону на годину. Розтопіть трохи вершкового масла і використовуйте його для пасерування цибулі. Додайте витримані в яйці баклажани і розкришите грибний бульйонний кубик. Після перемішування залиште баклажани дійти до готовності і, знявши страву з вогню, заправте все сметаною. Баклажани під гриби смажені з яйцем можна подавати як гарячими, так і попередньо охолодивши і присмачивши часником із зеленню.
Баклажани з яйцем, цибулею і майонезом як гриби
Якщо жирність готового страви турбує вас менше, ніж смак, то можна потомити баклажани в майонезі. Врахуйте, що для даного рецепта краще використовувати саме покупної майонез, в складі якого присутні емульгатори, оскільки домашній продукт відразу ж згорнеться і зробить вигляд страви малоапетитним.
Інгредієнти: баклажани – 740 г; яйця – 2 шт.; часник – 2 зубки; майонез – 55 г; цибуля – 180 г; грибний бульйонний кубик – 1 шт.; часник – 2 зубки. Приготування Очищені баклажани розділіть на рівні кубики і залийте збитими яйцями. Поки баклажани просочуються яйцями, подрібніть і спасеруйте цибулю. Додайте до нього шматочки баклажанів і часник, відразу ж приправте все раскрошенным бульйонним кубиком. Вже обсмажені баклажани з'єднайте з майонезом і потримайте на вогні ще пару хвилин.
Подавати таке блюдо можна як теплим, так і після попереднього охолодження, в якості закуски, салату або поверх хлібних тостів. При бажанні страву можна доповнити подрібненою свіжою зеленню.