Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Хліб в мультиварці - прості і смачні рецепти

Хліб в мультиварці - прості і смачні рецепти

21-09-2016, 12:27
389
Хліб в мультиварці - прості і смачні рецепти
Будь хліб можна приготувати самостійно в домашніх умовах. Сьогодні ми розповімо вам, як створити випічку з житнього борошна, використовуючи мультиварку.

Найпростіший рецепт смачного хліба в мультиварці


Інгредієнти:

  • житнє борошно – 470 г;

  • пшеничне борошно – 90 г;

  • молоко незбиране – 320 мл;

  • вода – 95 мл;

  • цукровий пісок – 10 г;

  • кам'яна сіль – 25 г;

  • дріжджі сухі – 10 г;

  • олія соняшникова або будь-яке інше для змазування рук і мультикастрюли.


  • Приготування
    Приступаючи до приготування тіста для хліба, спочатку підготуємо всі сухі компоненти. Борошно, як житнє, так і пшеничну, необхідно просіяти і змішати в мисці, додавши при цьому сухі дріжджі, цукровий пісок і кам'яну сіль. Окремо в ковшике з'єднуємо молоко незбиране і очищену воду і суміш трохи прогріваємо до приємної руці теплоти. Тепер вливаємо рідку основу до сухих компонентів і виробляємо заміс. Спочатку змішуємо масу ложкою, а потім викладаємо її на припыленный борошном стіл і оформляємо тісто, домагаючись пружною та щільною його текстури. Щоб не довелося додавати зайву муку, тим самим перевантажуючи тісто, змащуємо час від часу долоні рослинним маслом без запаху.
    Маємо оформлений борошняний ком в мисці під рушником і даємо йому підійти протягом п'ятдесяти хвилин. Тепер обминаємо його, надаємо відповідну форму і викладаємо тепер уже в промаслений мультикастрюлю. Після того як заготівля збільшиться в об'ємі вдвічі, включаємо пристрій в режимі «Випічка» і готуємо хліб протягом години. Хвилин через сорок виріб необхідно перевернути на іншу сторону.

    Бездріжджовий житній хліб в мультиварці – простий рецепт на ізюмні заквасці


    Інгредієнти:
    Для ізюмні закваски:

  • житнє борошно – 155 г;

  • вода тепла – 115 мл;

  • цукровий пісок – 25 г;

  • родзинки – 1 жменя;


  • Для тіста:

  • изюмная закваска – 125 г;

  • житнє борошно – 340 г;

  • вода – 245 мл;

  • цукровий пісок – 30 г;

  • кам'яна сіль – 10 г;

  • коріандр або кмин – за смаком;

  • олія соняшникова або будь-яке інше для змазування тіста і мультикастрюли.


  • Приготування
    Для ізюмні закваски заливаємо нарізаний немитий родзинки тепленькою водичкою, додаємо цукровий пісок і борошно житнє, гарненько розмішуємо і маємо заготовку в теплі на один-два дні.
    По готовності закваски, яку можна визначити за яскраво вираженим кисловатому запаху і пінної шапці, приступаємо до приготування хліба. Для цього сто грам житнього борошна змішуємо з тепленькою водою і закваскою і розташовуємо в теплі (ідеально в теплій духовці) на п'ятнадцять годин. По закінченні часу додаємо до опарі решту просіяне борошно, сіль, цукор і прянощі за смаком, вимішуємо і перекладаємо тісто в промаслений форму мультиварки. Промазуємо поверхню тіста маслом і залишаємо в теплі ще годин на шість. Після цього встановлюємо ємність в пристрій, вибираємо програму «Випічка» і готуємо хліб протягом години, хвилин через сорок перевернувши виріб на інший бік.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Квас на житній заквасці без дріжджів
    Квас на житній заквасці без дріжджів
    Чудово смачним і тонізуючим виходить квас, приготовлений тільки власноруч. Ви самі контролюєте міцність напою, його солодкість і насиченість. А як
    Житній хліб на заквасці в хлібопічці
    Житній хліб на заквасці в хлібопічці
    Дивно смачний хліб у вас вийде, якщо скористаєтеся детальними рекомендаціями з статті. Далі підкажемо, як спекти в домашній хлібопічці по-справжньому
    Як спекти хліб в мультиварці?
    Як спекти хліб в мультиварці?
    Не секрет, що мультиварка здатна впоратися з більшістю самих різноманітних страв, і випічка в цьому приладі також виходить вельми успішно. Далі
    Тісто для пасок на Великдень
    Тісто для пасок на Великдень
    Варіантів традиційної великодньої випічки неймовірна кількість і новачкові деколи складно визначити, який же паска вийде вдалим. Далі опишемо два
    Житній хліб в мультиварці - рецепти
    Житній хліб в мультиварці - рецепти
    Користь житнього хліба для організму очевидна - в першу чергу це високий вміст клітковини і низький вміст жирів. Вибір чорного хліба в магазинах
    Житній хліб на заквасці
    Житній хліб на заквасці
    Домашній хліб житній заквасці - смачна і корисна складова будь-якого обіду. А як його правильно і смачно приготувати ми розповімо в нашій статті.