Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як спекти хліб в мультиварці?

Як спекти хліб в мультиварці?

28-05-2016, 12:32
813
Як спекти хліб в мультиварці?
Смак домашнього хліба не порівняти з придбаними в магазині. Насамперед, він приготований і вымешен вашими руками, і ви завжди знаєте, що поклали в тісто. Сьогодні ми розповімо, як спекти домашній смачний і ароматний хліб в мультиварці і ви зможете самі реалізувати подібну ідею, скориставшись вашої кухонної помічницею.

Швидкий житній хліб в мультиварці на кефірі без дріжджів


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне просеянная – 245 г;

  • житнє борошно – 85 м;

  • геркулесові пластівці – 55 г;

  • кефір жирністю 32% – 240 мл;

  • харчова сода – 2 ч. ложки;

  • оцет або сік лимонний – 15 мл;

  • пісок цукровий – 25 г;

  • масло вершкове – 65 г;

  • сіль кухонна велика – 1 ч. ложка;

  • сухарі панірувальні дрібні (за бажанням) – 1 неповна ст. ложка.


  • Приготування
    До розтопленого вершкового масла вливаємо кефір, додаємо погашену лимонним соком або оцтом харчову соду і добре розмішуємо. В окремій посудині з'єднуємо просіяне пшеничне і житнє борошно, додаємо геркулесові пластівці вівсяні і перемішуємо. Вводимо суху суміш в кефірну масу і виробляємо заміс м'якого і еластичного тіста.
    Мультикастрюлю промазуємо грунтовно вершковим маслом, за бажанням обсипаємо сухарями дрібними панірувальними і викладаємо в неї підготовлене тісто. Налаштовуємо пристрій на функцію «Випічка» і встановлюємо таймер на тридцять хвилин. Після сигналу перевертаємо хлібець за допомогою кухонного рукавиці або ємності для приготування на пару на іншу сторону і повторюємо попередню програму протягом такого ж часу.
    По готовності даємо хлібу полежати під рушником хвилин тридцять і можемо пробувати.

    Як спекти білий хліб в мультиварці?


    Інгредієнти:

  • пшенична просеянная борошно – 560 г;

  • молоко незбиране або очищена вода – 330 мл;

  • сухі дріжджі – 2 ч. ложки;

  • масло без аромату рослинне – 35 мл;

  • пісок цукровий – 20 г;

  • сіль кухонна велика – 10 р.


  • Приготування
    Першим ділом активуємо сухі дріжджі. Для цього прогріваємо до 45 градусів очищену воду або молоко незбиране, розчиняємо в ньому цукровий пісок і сіль і вмішуємо після цього сухі дріжджі. Прибираємо посудину в тепло хвилин на тридцять.
    По закінченні часу додаємо в дріжджову суміш просіяне борошно пшеничне, рослинну без аромату масло і добре вимішуємо тісто протягом п'ятнадцяти хвилин, при необхідності підсипаючи ще борошно.
    У підсумку текстура тіста повинна вийти не липкою, але обов'язково залишитися м'якою. Вимішене спочатку в посуді, а потім на столі тісто повертаємо в миску, прикривають плівкою і рушником і залишаємо години на три для расстойки і визрівання. Після цього обминаємо його і перекладаємо в промаслений ємність мультиустройства. Даємо тісту ще раз піднятися вже в мультикастрюле протягом години, після чого налаштовуємо прилад на режим «Випічка» і випікаємо хлібець протягом п'ятдесяти хвилин. Перевертаємо виріб дбайливо за допомогою решітки на інший бік і даємо йому підрум'янитися ще протягом десяти-п'ятнадцяти хвилин в тому ж режимі.

    Приготування домашнього італійського хліба в мультиварці


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне просеянная – 420-440 г;

  • вода очищена – 210 мл;

  • дріжджі сухі – 2 ч. ложки;

  • пісок цукровий – 25 г;

  • олія оливкова – 55 мл;

  • сіль кухонна велика – 1 ч. ложка;

  • суміш сухих ароматних італійських трав – 1 щіпка;

  • в'ялені помідори і оливки – за смаком.


  • Приготування
    В теплій очищеної воді активуємо сухі дріжджі, розчинивши їх разом з цукром і сіллю і помістивши хвилин на тридцять в тепло. Після цього вливаємо олію оливкову, вводимо просіяне борошно і виробляємо заміс не липкого тіста. Поміщаємо його у відповідну посудину і ставимо приблизно на годину-півтора в тепло і затишок.
    Як спекти хліб в мультиварці?
    Після цього обминаємо і скачуємо тісто в кулю, а потім розтягуємо змащеними олією оливковою руками до отримання плоскої коржі товщиною п'ять-сім міліметрів. Промазуємо її поверхня ароматним маслом від в'ялених томатів, приправляємо сухими травами, розкладаємо самі нарізані в'ялені томати і оливки і звертаємо пласт рулетом. З нього формуємо равлика, яку поміщаємо в промаслений мультикастрюлю і даємо підійти протягом тридцяти хвилин, включивши хвилин на п'ять режим «Підігрів». Тепер налаштовуємо пристрій на режим «Випічка» і випікаємо італійський ароматний хлібець в два заходи: тридцять хвилин з одного боку, і п'ятнадцять - з іншого, перевернувши виріб акуратно за допомогою решітки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пісний хліб в мультиварці
    Пісний хліб в мультиварці
    Не секрет, що випічка в мультиварці завжди виходить вдалою. Навіть хліб можна спекти з її допомогою. Далі опишемо три найбільш цікавих варіанти такої
    Тісто для пасок на Великдень
    Тісто для пасок на Великдень
    Варіантів традиційної великодньої випічки неймовірна кількість і новачкові деколи складно визначити, який же паска вийде вдалим. Далі опишемо два
    Товсті пишні млинці на кефірі - рецепт
    Товсті пишні млинці на кефірі - рецепт
    Варіантів різноманітних млинців існує неймовірне безліч і далі поговоримо саме про товстих, пухких виробах. Розповімо, як домогтися повітряного
    Бездріжджовий хліб в мультиварці
    Бездріжджовий хліб в мультиварці
    Останнім часом все частіше говорять про те, що дріжджовий хліб не дуже корисний для здоров'я. Радує, що хліб без дріжджів можна приготувати в
    Хліб в мультиварці
    Хліб в мультиварці
    Комусь може здатися, що спекти смачний хліб в домашніх умовах дуже складно і краще купити готовий. Насправді, приготувати вдома хліб досить легко,
    Житній хліб в мультиварці
    Житній хліб в мультиварці
    Без хліба не обходиться жодна трапеза. І, звичайно ж, домашня випічка краще покупної. І сьогодні ми розповімо, як спекти корисний житній хлібець в