Як спекти хліб в мультиварці?

Швидкий житній хліб в мультиварці на кефірі без дріжджів
Інгредієнти:
Приготування
До розтопленого вершкового масла вливаємо кефір, додаємо погашену лимонним соком або оцтом харчову соду і добре розмішуємо. В окремій посудині з'єднуємо просіяне пшеничне і житнє борошно, додаємо геркулесові пластівці вівсяні і перемішуємо. Вводимо суху суміш в кефірну масу і виробляємо заміс м'якого і еластичного тіста.
Мультикастрюлю промазуємо грунтовно вершковим маслом, за бажанням обсипаємо сухарями дрібними панірувальними і викладаємо в неї підготовлене тісто. Налаштовуємо пристрій на функцію «Випічка» і встановлюємо таймер на тридцять хвилин. Після сигналу перевертаємо хлібець за допомогою кухонного рукавиці або ємності для приготування на пару на іншу сторону і повторюємо попередню програму протягом такого ж часу.
По готовності даємо хлібу полежати під рушником хвилин тридцять і можемо пробувати.
Як спекти білий хліб в мультиварці?
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом активуємо сухі дріжджі. Для цього прогріваємо до 45 градусів очищену воду або молоко незбиране, розчиняємо в ньому цукровий пісок і сіль і вмішуємо після цього сухі дріжджі. Прибираємо посудину в тепло хвилин на тридцять.
По закінченні часу додаємо в дріжджову суміш просіяне борошно пшеничне, рослинну без аромату масло і добре вимішуємо тісто протягом п'ятнадцяти хвилин, при необхідності підсипаючи ще борошно.
У підсумку текстура тіста повинна вийти не липкою, але обов'язково залишитися м'якою. Вимішене спочатку в посуді, а потім на столі тісто повертаємо в миску, прикривають плівкою і рушником і залишаємо години на три для расстойки і визрівання. Після цього обминаємо його і перекладаємо в промаслений ємність мультиустройства. Даємо тісту ще раз піднятися вже в мультикастрюле протягом години, після чого налаштовуємо прилад на режим «Випічка» і випікаємо хлібець протягом п'ятдесяти хвилин. Перевертаємо виріб дбайливо за допомогою решітки на інший бік і даємо йому підрум'янитися ще протягом десяти-п'ятнадцяти хвилин в тому ж режимі.
Приготування домашнього італійського хліба в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
В теплій очищеної воді активуємо сухі дріжджі, розчинивши їх разом з цукром і сіллю і помістивши хвилин на тридцять в тепло. Після цього вливаємо олію оливкову, вводимо просіяне борошно і виробляємо заміс не липкого тіста. Поміщаємо його у відповідну посудину і ставимо приблизно на годину-півтора в тепло і затишок.

Рекомендуємо добрі рецепти

Пісний хліб в мультиварці
Не секрет, що випічка в мультиварці завжди виходить вдалою. Навіть хліб можна спекти з її допомогою. Далі опишемо три найбільш цікавих варіанти такої

Тісто для пасок на Великдень
Варіантів традиційної великодньої випічки неймовірна кількість і новачкові деколи складно визначити, який же паска вийде вдалим. Далі опишемо два

Товсті пишні млинці на кефірі - рецепт
Варіантів різноманітних млинців існує неймовірне безліч і далі поговоримо саме про товстих, пухких виробах. Розповімо, як домогтися повітряного

Бездріжджовий хліб в мультиварці
Останнім часом все частіше говорять про те, що дріжджовий хліб не дуже корисний для здоров'я. Радує, що хліб без дріжджів можна приготувати в

Хліб в мультиварці
Комусь може здатися, що спекти смачний хліб в домашніх умовах дуже складно і краще купити готовий. Насправді, приготувати вдома хліб досить легко,

Житній хліб в мультиварці
Без хліба не обходиться жодна трапеза. І, звичайно ж, домашня випічка краще покупної. І сьогодні ми розповімо, як спекти корисний житній хлібець в