Хліб в мультиварці
Спекти смачний домашній хліб – справжнє мистецтво. А адже він є універсальним продуктом, підходить абсолютно до всього. До того ж, його можна вживати в будь-якому вигляді: теплому або холодному, є окремо або з маслом, варенням, сметаною або медом. Ми поділимося з вами деякими рецептами випічки хліба в мультиварці.
Інгредієнти:
сіль – 1 ч. ложка;
дріжджі швидкорозчинні – 1 ст. ложка;
молоко – 500 мл;
цукор – 1 ч. ложка;
масло рослинне – 35 мл;
борошно – 800 р.
Приготування
Отже, для приготування хліба в мультиварці розчиняємо в теплому молоці сухі, додаємо цукор, сіль і наливаємо трохи олії. Потім починаємо вводити порціями борошно і акуратно, вмішуючи її спочатку ложкою, а потім руками, замішуємо м'яке тісто. Після цього закутуємо миску рушником і ставимо в тепле місце для підняття хвилин на 40. Потім знову обминаємо його руками і перекладаємо в чашу мультиварки, промазану злегка маслом. Закриваємо кришку приладу і включаємо режим «Підігрів» на 10 хв. Далі відключаємо програму і залишаємо тісто постояти ще хвилин 40. Після цього вибираємо «Випічка» і встановлюємо таймер на 90 хвилин. По закінченні часу, перевертаємо буханець на іншу сторону і ставимо режим «Випічка» 30 хвилин. Акуратно дістаємо готовий білий хліб з мультиварки і залишаємо його остигати.
Інгредієнти:
дріжджі сухі – 2 ч. ложки;
вода – 325 г;
борошно 550 г;
олія рослинна.
Приготування
У гарячу воду кидаємо цукор, сіль і розмішуємо до повного розчинення. Додаємо дріжджі, прибираємо в тепло і залишаємо на півгодини. Цим часом просіваємо борошно. У запенившиеся дріжджі наливаємо трохи олії і висипаємо борошно, вимішуємо тісто. Потім викладаємо в каструлю, затягуємо плівкою і прибираємо ще на 3 години. Далі розподіляємо тісто в чашу мультиварки і закриваємо кришку. Як тільки тісто знову підніметься, випікаємо буханець у режим «Випічка» 50 хвилин, а потім обережно перевертаємо на інший бік і засікаємо 15 хвилин. Ось і все, пишний домашній хліб в мультиварці готовий!
Інгредієнти:
борошно – 2 ст.;
геркулесові пластівці – 1 ст.;
родзинки – жменя;
масло вершкове – 50 г;
сода – 15 ч. ложки;
цукор – 50 г;
сіль – 1 ч. ложка;
волоські горіхи – жменя;
кефір – 1 ст.
Приготування
Для швидкого приготування хліба в мультиварці беремо миску, висипаємо в неї пластівці, борошно, додаємо соду і цукор. Холодне масло дрібно рубаємо, перекладаємо до сухих інгредієнтів і розтираємо до отримання крихти. В іншу миску кладемо родзинки, заливаємо його гарячою водою і відставляємо в сторону. Цим часом волоські горіхи подрібнюємо і перекладаємо їх до решти інгредієнтів. З родзинок виливаємо воду, висипаємо його на рушник, витираємо, а потім кидаємо в загальну миску. Далі вливаємо кефір і все перемішуємо. Замішуємо м'яке тісто, розподіляємо його в мультиварці і випікаємо пшеничний хліб на режимі «Випічка» 55 хвилин. Після сигналу перекладаємо буханець на решітку і залишаємо остигати.
Інгредієнти:
борошно – 500 г;
масло рослинне – 1 ст. ложка;
вода – 250 мл;
сіль – щіпка;
цукор – 2 ст. ложки;
мокрі дріжджі – 25 г;
кмин – за смаком;
сіль – щіпка.
Приготування
У теплій воді розвести дріжджі, додаємо цукор, сіль і підливаємо олії. Підсипаємо борошно, кмин, замішуємо м'яке тісто і залишаємо його підходити. Потім обминаємо руками, скачуємо в кулю і викладаємо в чашу мультиварки. Випікаємо хліб 40 хвилин на відповідному режимі, після чого акуратно перевертаємо і засікаємо ще 10 хвилин.
Рецепт білого хліба в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Отже, для приготування хліба в мультиварці розчиняємо в теплому молоці сухі, додаємо цукор, сіль і наливаємо трохи олії. Потім починаємо вводити порціями борошно і акуратно, вмішуючи її спочатку ложкою, а потім руками, замішуємо м'яке тісто. Після цього закутуємо миску рушником і ставимо в тепле місце для підняття хвилин на 40. Потім знову обминаємо його руками і перекладаємо в чашу мультиварки, промазану злегка маслом. Закриваємо кришку приладу і включаємо режим «Підігрів» на 10 хв. Далі відключаємо програму і залишаємо тісто постояти ще хвилин 40. Після цього вибираємо «Випічка» і встановлюємо таймер на 90 хвилин. По закінченні часу, перевертаємо буханець на іншу сторону і ставимо режим «Випічка» 30 хвилин. Акуратно дістаємо готовий білий хліб з мультиварки і залишаємо його остигати.
Рецепт домашнього хліба в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
У гарячу воду кидаємо цукор, сіль і розмішуємо до повного розчинення. Додаємо дріжджі, прибираємо в тепло і залишаємо на півгодини. Цим часом просіваємо борошно. У запенившиеся дріжджі наливаємо трохи олії і висипаємо борошно, вимішуємо тісто. Потім викладаємо в каструлю, затягуємо плівкою і прибираємо ще на 3 години. Далі розподіляємо тісто в чашу мультиварки і закриваємо кришку. Як тільки тісто знову підніметься, випікаємо буханець у режим «Випічка» 50 хвилин, а потім обережно перевертаємо на інший бік і засікаємо 15 хвилин. Ось і все, пишний домашній хліб в мультиварці готовий!
Рецепт приготування хліба в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Для швидкого приготування хліба в мультиварці беремо миску, висипаємо в неї пластівці, борошно, додаємо соду і цукор. Холодне масло дрібно рубаємо, перекладаємо до сухих інгредієнтів і розтираємо до отримання крихти. В іншу миску кладемо родзинки, заливаємо його гарячою водою і відставляємо в сторону. Цим часом волоські горіхи подрібнюємо і перекладаємо їх до решти інгредієнтів. З родзинок виливаємо воду, висипаємо його на рушник, витираємо, а потім кидаємо в загальну миску. Далі вливаємо кефір і все перемішуємо. Замішуємо м'яке тісто, розподіляємо його в мультиварці і випікаємо пшеничний хліб на режимі «Випічка» 55 хвилин. Після сигналу перекладаємо буханець на решітку і залишаємо остигати.
Пісний хліб в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
У теплій воді розвести дріжджі, додаємо цукор, сіль і підливаємо олії. Підсипаємо борошно, кмин, замішуємо м'яке тісто і залишаємо його підходити. Потім обминаємо руками, скачуємо в кулю і викладаємо в чашу мультиварки. Випікаємо хліб 40 хвилин на відповідному режимі, після чого акуратно перевертаємо і засікаємо ще 10 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Бездріжджовий хліб в мультиварці
Останнім часом все частіше говорять про те, що дріжджовий хліб не дуже корисний для здоров'я. Радує, що хліб без дріжджів можна приготувати в
Житній хліб в мультиварці - рецепти
Користь житнього хліба для організму очевидна - в першу чергу це високий вміст клітковини і низький вміст жирів. Вибір чорного хліба в магазинах
Гречаний хліб
Домашній хліб природно смачніше і корисніше покупного. І сьогодні ми поділимося з вами досить простими, але в теж час чудовими рецептами приготування
Житній хліб в мультиварці
Без хліба не обходиться жодна трапеза. І, звичайно ж, домашня випічка краще покупної. І сьогодні ми розповімо, як спекти корисний житній хлібець в
Булочки в мультиварці
В даний час мультиварка є відмінною помічницею у створенні самих різних блюд. І сьогодні ми розповімо, як спекти в ній булочки з родзинками, маком,
Хліб з родзинками
Хліб з родзинками - відмінний варіант для ранкового сніданку: можна зробити тост з джемом або канапе з маслом і рибою. Давайте розберемося, як