Спекти смачний домашній хліб – справжнє мистецтво. А адже він є універсальним продуктом, підходить абсолютно до всього. До того ж, його можна вживати в будь-якому вигляді: теплому або холодному, є окремо або з маслом, варенням, сметаною або медом. Ми поділимося з вами деякими рецептами випічки хліба в мультиварці.
Рецепт білого хліба в мультиварці
Інгредієнти: сіль – 1 ч. ложка; дріжджі швидкорозчинні – 1 ст. ложка; молоко – 500 мл; цукор – 1 ч. ложка; масло рослинне – 35 мл; борошно – 800 р. Приготування Отже, для приготування хліба в мультиварці розчиняємо в теплому молоці сухі, додаємо цукор, сіль і наливаємо трохи олії. Потім починаємо вводити порціями борошно і акуратно, вмішуючи її спочатку ложкою, а потім руками, замішуємо м'яке тісто. Після цього закутуємо миску рушником і ставимо в тепле місце для підняття хвилин на 40. Потім знову обминаємо його руками і перекладаємо в чашу мультиварки, промазану злегка маслом. Закриваємо кришку приладу і включаємо режим «Підігрів» на 10 хв. Далі відключаємо програму і залишаємо тісто постояти ще хвилин 40. Після цього вибираємо «Випічка» і встановлюємо таймер на 90 хвилин. По закінченні часу, перевертаємо буханець на іншу сторону і ставимо режим «Випічка» 30 хвилин. Акуратно дістаємо готовий білий хліб з мультиварки і залишаємо його остигати.
Рецепт домашнього хліба в мультиварці
Інгредієнти: дріжджі сухі – 2 ч. ложки; вода – 325 г; борошно 550 г; олія рослинна. Приготування У гарячу воду кидаємо цукор, сіль і розмішуємо до повного розчинення. Додаємо дріжджі, прибираємо в тепло і залишаємо на півгодини. Цим часом просіваємо борошно. У запенившиеся дріжджі наливаємо трохи олії і висипаємо борошно, вимішуємо тісто. Потім викладаємо в каструлю, затягуємо плівкою і прибираємо ще на 3 години. Далі розподіляємо тісто в чашу мультиварки і закриваємо кришку. Як тільки тісто знову підніметься, випікаємо буханець у режим «Випічка» 50 хвилин, а потім обережно перевертаємо на інший бік і засікаємо 15 хвилин. Ось і все, пишний домашній хліб в мультиварці готовий!
Рецепт приготування хліба в мультиварці
Інгредієнти: борошно – 2 ст.; геркулесові пластівці – 1 ст.; родзинки – жменя; масло вершкове – 50 г; сода – 15 ч. ложки; цукор – 50 г; сіль – 1 ч. ложка; волоські горіхи – жменя; кефір – 1 ст. Приготування Для швидкого приготування хліба в мультиварці беремо миску, висипаємо в неї пластівці, борошно, додаємо соду і цукор. Холодне масло дрібно рубаємо, перекладаємо до сухих інгредієнтів і розтираємо до отримання крихти. В іншу миску кладемо родзинки, заливаємо його гарячою водою і відставляємо в сторону. Цим часом волоські горіхи подрібнюємо і перекладаємо їх до решти інгредієнтів. З родзинок виливаємо воду, висипаємо його на рушник, витираємо, а потім кидаємо в загальну миску. Далі вливаємо кефір і все перемішуємо. Замішуємо м'яке тісто, розподіляємо його в мультиварці і випікаємо пшеничний хліб на режимі «Випічка» 55 хвилин. Після сигналу перекладаємо буханець на решітку і залишаємо остигати.
Пісний хліб в мультиварці
Інгредієнти: борошно – 500 г; масло рослинне – 1 ст. ложка; вода – 250 мл; сіль – щіпка; цукор – 2 ст. ложки; мокрі дріжджі – 25 г; кмин – за смаком; сіль – щіпка. Приготування У теплій воді розвести дріжджі, додаємо цукор, сіль і підливаємо олії. Підсипаємо борошно, кмин, замішуємо м'яке тісто і залишаємо його підходити. Потім обминаємо руками, скачуємо в кулю і викладаємо в чашу мультиварки. Випікаємо хліб 40 хвилин на відповідному режимі, після чого акуратно перевертаємо і засікаємо ще 10 хвилин.