Смак домашнього хліба не порівняти з придбаними в магазині. Насамперед, він приготований і вымешен вашими руками, і ви завжди знаєте, що поклали в тісто. Сьогодні ми розповімо, як спекти домашній смачний і ароматний хліб в мультиварці і ви зможете самі реалізувати подібну ідею, скориставшись вашої кухонної помічницею.
Швидкий житній хліб в мультиварці на кефірі без дріжджів
Інгредієнти: борошно пшеничне просеянная – 245 г; житнє борошно – 85 м; геркулесові пластівці – 55 г; кефір жирністю 32% – 240 мл; харчова сода – 2 ч. ложки; оцет або сік лимонний – 15 мл; пісок цукровий – 25 г; масло вершкове – 65 г; сіль кухонна велика – 1 ч. ложка; сухарі панірувальні дрібні (за бажанням) – 1 неповна ст. ложка. Приготування До розтопленого вершкового масла вливаємо кефір, додаємо погашену лимонним соком або оцтом харчову соду і добре розмішуємо. В окремій посудині з'єднуємо просіяне пшеничне і житнє борошно, додаємо геркулесові пластівці вівсяні і перемішуємо. Вводимо суху суміш в кефірну масу і виробляємо заміс м'якого і еластичного тіста.
Мультикастрюлю промазуємо грунтовно вершковим маслом, за бажанням обсипаємо сухарями дрібними панірувальними і викладаємо в неї підготовлене тісто. Налаштовуємо пристрій на функцію «Випічка» і встановлюємо таймер на тридцять хвилин. Після сигналу перевертаємо хлібець за допомогою кухонного рукавиці або ємності для приготування на пару на іншу сторону і повторюємо попередню програму протягом такого ж часу.
По готовності даємо хлібу полежати під рушником хвилин тридцять і можемо пробувати.
Як спекти білий хліб в мультиварці?
Інгредієнти: пшенична просеянная борошно – 560 г; молоко незбиране або очищена вода – 330 мл; сухі дріжджі – 2 ч. ложки; масло без аромату рослинне – 35 мл; пісок цукровий – 20 г; сіль кухонна велика – 10 р. Приготування Першим ділом активуємо сухі дріжджі. Для цього прогріваємо до 45 градусів очищену воду або молоко незбиране, розчиняємо в ньому цукровий пісок і сіль і вмішуємо після цього сухі дріжджі. Прибираємо посудину в тепло хвилин на тридцять.
По закінченні часу додаємо в дріжджову суміш просіяне борошно пшеничне, рослинну без аромату масло і добре вимішуємо тісто протягом п'ятнадцяти хвилин, при необхідності підсипаючи ще борошно.
У підсумку текстура тіста повинна вийти не липкою, але обов'язково залишитися м'якою. Вимішене спочатку в посуді, а потім на столі тісто повертаємо в миску, прикривають плівкою і рушником і залишаємо години на три для расстойки і визрівання. Після цього обминаємо його і перекладаємо в промаслений ємність мультиустройства. Даємо тісту ще раз піднятися вже в мультикастрюле протягом години, після чого налаштовуємо прилад на режим «Випічка» і випікаємо хлібець протягом п'ятдесяти хвилин. Перевертаємо виріб дбайливо за допомогою решітки на інший бік і даємо йому підрум'янитися ще протягом десяти-п'ятнадцяти хвилин в тому ж режимі.
Приготування домашнього італійського хліба в мультиварці
Інгредієнти: борошно пшеничне просеянная – 420-440 г; вода очищена – 210 мл; дріжджі сухі – 2 ч. ложки; пісок цукровий – 25 г; олія оливкова – 55 мл; сіль кухонна велика – 1 ч. ложка; суміш сухих ароматних італійських трав – 1 щіпка; в'ялені помідори і оливки – за смаком. Приготування В теплій очищеної воді активуємо сухі дріжджі, розчинивши їх разом з цукром і сіллю і помістивши хвилин на тридцять в тепло. Після цього вливаємо олію оливкову, вводимо просіяне борошно і виробляємо заміс не липкого тіста. Поміщаємо його у відповідну посудину і ставимо приблизно на годину-півтора в тепло і затишок.

Після цього обминаємо і скачуємо тісто в кулю, а потім розтягуємо змащеними олією оливковою руками до отримання плоскої коржі товщиною п'ять-сім міліметрів. Промазуємо її поверхня ароматним маслом від в'ялених томатів, приправляємо сухими травами, розкладаємо самі нарізані в'ялені томати і оливки і звертаємо пласт рулетом. З нього формуємо равлика, яку поміщаємо в промаслений мультикастрюлю і даємо підійти протягом тридцяти хвилин, включивши хвилин на п'ять режим «Підігрів». Тепер налаштовуємо пристрій на режим «Випічка» і випікаємо італійський ароматний хлібець в два заходи: тридцять хвилин з одного боку, і п'ятнадцять - з іншого, перевернувши виріб акуратно за допомогою решітки.