Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пісний хліб в мультиварці

Пісний хліб в мультиварці

28-04-2016, 21:40
1 294
Пісний хліб в мультиварці
З появою мультиварок багато почали пекти хліб самостійно, адже в цьому немає нічого складного. Як спекти пісний хліб в мультиварці, читайте нижче.

Пісний хліб в мультиварці – рецепт


Інгредієнти:

  • борошно просеянная пшеничне вищого сорту – 450 г;

  • пісок цукровий – 40 г;

  • фільтрована вода – 250 мл;

  • масло рослинне – 25 мл;

  • свіжі дріжджі – 40 г;

  • сіль.


  • Приготування
    Свіжі дріжджі розводимо в теплій воді, додаємо цукровий пісок, кладемо сіль, підливаємо рослинне масло і добре розмішуємо, потім додаємо борошно і розмішуємо. Залишаємо приблизно на годинку для підйому. Потім його обминаємо, надаємо форму кулі і відправляємо в мультиварочную ємність, змащену маслом. Залишаємо на годину підходити, при цьому хвилин на 10 можна включити «Підігрів». Коли тісто добре підійде, готуємо на «Випікання» 40 хвилин. Потім хліб за допомогою пластикової кошика акуратно перевертаємо і випікаємо ще 15 хвилин. Потім хліб витягаємо і залишаємо до повного охолодження, прикривши серветкою.

    Пісний кукурудзяний хліб в мультиварці


    Інгредієнти:

  • пшеничне борошно вищого сорту – 250 г;

  • тепла вода – 300 мл;

  • борошно кукурудзяне – 250 г;

  • свіжі дріжджі – 30 г;

  • сіль – 10 г;

  • рослинна олія – 50 мл;

  • пісок цукровий – 45 р.


  • Приготування
    Дріжджі кришимо в мисочку. Додаємо тепленьку воду і розмішуємо в ній дріжджі, а потім всипаємо борошно пшеничне. Ретельно перемішуємо. Потім всипаємо кукурудзяне борошно і також перемішуємо. Вливаємо олію і ще раз перемішуємо. Тісто має вийти не занадто щільним, але при цьому і до рук не повинно липнути. Накриваємо ємність з тістом серветкою і залишаємо для підйому. Потім масу обминаємо. Змащуємо мультиварку олією і покласти в неї тісто. Закриваємо каструлю і в режимі «Випічка» залишаємо на 40 хвилин. Потім хліб перевертаємо за допомогою контейнера-пароварки, знову поміщаємо в чашу і готуємо ще 10 хвилин. Після цього вже хліб остаточно отримуємо, залишаємо до охолодження, а потім вже нарізаємо.

    Пісний житній хліб в мультиварці


    Інгредієнти:

  • борошно просеянная вищого сорту – 600 г;

  • борошно житнє – 250 г;

  • сухі дожі – 10 г;

  • вода – 500 мл;

  • соняшникова рафінована олія – 40 мл;

  • пісок цукровий – 30 г;

  • сіль.
  • Пісний хліб в мультиварці


    Приготування
    Цукровий пісок і дріжджі розводимо в теплій воді. Коли маса трохи постоїть, додаємо просіяне борошно і розмішуємо. Також кладемо сіль, вливаємо олію і замішуємо тісто. Залишаємо його для підйому на півгодинки – годинку. Потім його обминаємо і відправляємо в мультиварочную чашу, змащену маслом. На режимі «Підігрів» витримуємо 15 хвилин. Потім даний режим відключаємо, даємо тісту постояти хвилин 40. Потім виставляємо програму «Випічка» і випікаємо житній хліб з одного боку 60 хвилин. Потім акуратно перевертаємо і з іншого боку випікаємо ще 40 хвилин. Остуджуємо його, ріжемо шматочками і подаємо до столу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пісний хліб в духовці
    Пісний хліб в духовці
    Хліб із скоромних компонентів, який продають у магазині, не завжди відповідає заявленій якості. Тому необхідно випробувати, запропоновані нами
    Житній хліб в мультиварці - рецепти
    Житній хліб в мультиварці - рецепти
    Користь житнього хліба для організму очевидна - в першу чергу це високий вміст клітковини і низький вміст жирів. Вибір чорного хліба в магазинах
    Хліб в мультиварці
    Хліб в мультиварці
    Комусь може здатися, що спекти смачний хліб в домашніх умовах дуже складно і краще купити готовий. Насправді, приготувати вдома хліб досить легко,
    Гречаний хліб
    Гречаний хліб
    Домашній хліб природно смачніше і корисніше покупного. І сьогодні ми поділимося з вами досить простими, але в теж час чудовими рецептами приготування
    Житній хліб в мультиварці
    Житній хліб в мультиварці
    Без хліба не обходиться жодна трапеза. І, звичайно ж, домашня випічка краще покупної. І сьогодні ми розповімо, як спекти корисний житній хлібець в
    Хліб з родзинками
    Хліб з родзинками
    Хліб з родзинками - відмінний варіант для ранкового сніданку: можна зробити тост з джемом або канапе з маслом і рибою. Давайте розберемося, як