Пісний хліб в духовці

Рецепт пісного хліба в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Дріжджі розводимо в 100 мо теплої води. Додаємо цукор, близько 4 столових ложок борошна. Коли опара підніметься, поміщаємо її в ємність більшого обсягу, вливаємо 400 мл води і 400 г борошна. Добре розмішуємо. Накриваємо отримане тісто рушником і залишаємо в спокої на 1 годину. Потім вливаємо олію, сіль, решту борошно і замішуємо тісто. Змащуємо маслом форму, поміщаємо в неї тісто і залишаємо на кілька хвилин відпочивати. Ставимо форму з тістом в нагріту до 200 градусів духовку і випікаємо близько 40 хвилин.
Пісний бездріжджовий хліб в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Щоб спекти домашній пісний хліб в духовці без дріжджів, спочатку зробимо закваску. Родзинки розминаємо товкачиком, висипаємо масу в банку і вливаємо близько 100 мл підігрітої води. Всипаємо туди ж 3 столові ложки житнього борошна і цукор. Добре розмішуємо. Накриваємо баночку мокрим шматочком тканини і ставимо в тепле місце. Вміст баночки періодично перемішуємо і стежимо, щоб ганчірочка не висихала. На другий день проціджуємо, додаємо 4 столові ложки житнього борошна і трохи теплої води, щоб вийшла закваска як густа сметана. Знову накриваємо і ставимо в тепло. Також періодично перемішуємо і стежимо, щоб тканина не висихала. На наступний день додаємо ще 2 столові ложки борошна і вливаємо трохи теплої води. На 4-й день додаємо ще 2 столові ложки борошна і теплої води, щоб вийшло тісто як сметана. І знову ставимо в тепло під мокру ганчірку. На 5-й день додаємо 2 столові ложки пшеничного борошна і теплої води. Тепер духовку нагріваємо до 180 градусів, вимикаємо і ставимо в неї баночку з закваскою. Коли закваска покриється пухирцями, можна приступати до замісу тіста на хліб. Для цього беремо всього 9 столових ложок закваски, а решту додаємо 4 столові ложки борошна і трохи води і розмішуємо. Тепер закриваємо баночку кришкою з дірочками і прибираємо в холод до наступного використання. Дня за 2 до використання починаємо підгодовувати закваску борошном. Заміс тіста для хліба зробимо в хлібопічці. Для цього в ємність всипаємо 250 г борошна, зверху кладемо 9 столових ложок закваски, зверху висипаємо ще 250 г борошна, цукор, сіль, соду і виливаємо 250 мл теплої води і масла. Далі включаємо програму «Французький хліб». Вона триває 4 години, але нам потрібно почекати всього 1 година 30 хвилин і вимикаємо прилад.

Рекомендуємо добрі рецепти

Бездріжджовий хліб в мультиварці
Останнім часом все частіше говорять про те, що дріжджовий хліб не дуже корисний для здоров'я. Радує, що хліб без дріжджів можна приготувати в

Житній хліб на заквасці
Домашній хліб житній заквасці - смачна і корисна складова будь-якого обіду. А як його правильно і смачно приготувати ми розповімо в нашій статті.

Хліб без дріжджів в хлібопічці
Любителів бездріжджового хліба дуже багато, а тому сьогодні ми вирішили розповісти про рецепти його приготування, причому не про простих, а для вашої

Хліб з житнього борошна
Житній хліб набагато корисніше білого пшеничного та інших видів хлібобулочних виробів, тому що в ньому міститься набагато більше вітамінів і

Хліб без дріжджів - рецепти
Дріжджі є основною складовою повітряного хліба. Але в деяких випадках можна обійтися і без них. Як? Ми розповімо в нашій сьогоднішній статті. Читаємо