» » Шашлик з телятини

Шашлик з телятини

Шашлик з телятини
Ніжне м'ясо телятини чудово підходить для приготування шашлику. Воно також може стати відмінною альтернативою свинині або курятині.
Рецепт шашлику з телятини
Інгредієнти:

  • яловичина (м'якоть) – 985 г;

  • цибулина – 55 г;

  • лук свіжий зелений – 05 пучка;

  • майонез домашній – 20 мл;

  • спеції .


  • Приготування
    Телятину промиваємо та нарізаємо шматочками. Цибулю чистимо, шаткуємо кільцями, а зелену цибулю дрібно рубаємо ножем. Викладаємо м'ясо в миску, засипаємо підготовленим цибулею, приправляємо спеціями, додаємо майонез і ретельно все перемішуємо. Маринуємо телятину 3 години, а тим часом розпалюємо поки мангал. Далі нанизуємо на шматочки шампури і обсмажуємо шашлик до рум'яної скоринки.
    Як приготувати шашлик з телятини?
    Інгредієнти:

  • м'якоть телятини – 455 г;

  • копчений шпик – 195 г;

  • масло рослинне – 45 мл;

  • базилік – за смаком;

  • спеції.


  • Для соусу:

  • жовтий солодкий перець – 95 г;

  • перець чилі – 05 шт.;

  • корінь свіжого імбиру – 1 див.;

  • винний оцет – 45 мл;

  • цукор – 15 р.


  • Приготування
    Для приготування соусу перець чилі і імбир подрібнюємо, додаємо нарізаний кубиками солодкий перчик, заливаємо все оцтом, олією і розбавляємо водою. Відправляємо посуд з соусом на вогонь і проварюємо 10 хвилин. Потім додаємо цукор і тушкуємо ще 5-7 хвилин без кришки. Телятину і шпик нарізаємо невеликими кубиками, приправляємо спеціями і, чергуючи, нанизуємо на шампури. Масло змішуємо з рубаним базиліком, поливаємо цією сумішшю шашлик і маринуємо протягом 20 хвилин. Потім обсмажуємо його на грилі і подаємо з імбирним соусом.
    Як смачно замаринувати телятину для шашлику?
    Інгредієнти:

  • телятина – 805 г;

  • гострий перець – 2 стручка;

  • темний соєвий соус – 20 мл;

  • олія оливкова – 25 мл;

  • картопля середній – 15 кг;

  • червоне вино – 05 ст.;

  • цукор – 10 г;

  • кумин – 5 г;

  • лимон – 65 г;

  • паприка – за смаком;

  • спеції.


  • Приготування
    М'ясо промиваємо, обсушуємо і нарізаємо шматками. У ковшичке підігріваємо соєвий соус з червоним вином, додаємо цукор, гострий перець і кумін. Телятину викладаємо в каструлю, заливаємо теплим маринадом, закриваємо кришкою і прибираємо на 4 години на холод. Молода картопля промиваємо, розрізаємо вздовж на половинки і складаємо в миску. Вливаємо олію, кидаємо паприку і солимо за смаком. Все перемішуємо і відправляємо в холод на 2 години. Після цього обсмажуємо м'ясо і картоплю на решітці, збризкуємо страву лимонним соком.
    Як замаринувати телятину на шашлик в грейпфрутовом соку?
    Інгредієнти:

  • телятина – 995 г;

  • грейпфрут – 2 шт.;

  • болгарський жовтий перець – 65 г;

  • яблуко кисле – 1 шт.;

  • спеції;

  • цибуля – 45 р.


  • Приготування
    Телятину нарізаємо шматочками і складаємо в глибоку миску. Потім додаємо сік одного грейпфрута, приправляємо спеціями і прибираємо м'ясо на ніч в холод. Перець, грейпфрут, цибулю і яблуко нарізаємо великими шматками і нанизуємо на шампури. Окремо готуємо шампури з м'ясом і обсмажуємо до готовності. М'ясо перед подаванням на стіл підсолюємо.
    Рецепт шашлику з телятини по-кавказьки
    Інгредієнти:

  • телятина – 985 г;

  • цибуля ріпчаста – 145 г;

  • сало – 1 ст. ложка;

  • оцет столовий – 95 мл;

  • спеції.


  • Приготування
    М'ясо нарізаємо кубиками і складаємо в миску. Потім посипаємо спеціями, кидаємо подрібнений ріпчаста цибуля, поливаємо оцтом і добре перемішуємо. Маринуємо в холодному місці 3 години, а потім нанизуємо м'ясо на шампури, чергуючи з цибулею, і змащуємо все курдючним салом. Підсмажуємо шашлик на мангалі 15 хвилин і подаємо зі свіжими овочами.
    Шашлик з телятини в пиві
    Шашлик з телятини

    Інгредієнти:

  • яловичина (м'якоть) – 1225 м;

  • пиво темне – 1 пляшка;

  • цибуля ріпчаста – 95 г;

  • спеції.


  • Приготування
    Телятину нарізаємо кубиками і складаємо в миску. Потім додаємо цибулю, нарізаний кільцями і заливаємо все темним пивом. Приправляємо спеціями, маринуємо м'ясо 30 хвилин, а потім нанизуємо на шампури і обсмажуємо до рум'яності.
    Додав: admin | 10-08-2016, 19:41
    Переглядів: 606