Шашлик з телятини
Ніжне м'ясо телятини чудово підходить для приготування шашлику. Воно також може стати відмінною альтернативою свинині або курятині.
Рецепт шашлику з телятини
Інгредієнти:
яловичина (м'якоть) – 985 г;
цибулина – 55 г;
лук свіжий зелений – 05 пучка;
майонез домашній – 20 мл;
спеції .
Приготування
Телятину промиваємо та нарізаємо шматочками. Цибулю чистимо, шаткуємо кільцями, а зелену цибулю дрібно рубаємо ножем. Викладаємо м'ясо в миску, засипаємо підготовленим цибулею, приправляємо спеціями, додаємо майонез і ретельно все перемішуємо. Маринуємо телятину 3 години, а тим часом розпалюємо поки мангал. Далі нанизуємо на шматочки шампури і обсмажуємо шашлик до рум'яної скоринки.
Як приготувати шашлик з телятини?
Інгредієнти:
м'якоть телятини – 455 г;
копчений шпик – 195 г;
масло рослинне – 45 мл;
базилік – за смаком;
спеції.
Для соусу:
жовтий солодкий перець – 95 г;
перець чилі – 05 шт.;
корінь свіжого імбиру – 1 див.;
винний оцет – 45 мл;
цукор – 15 р.
Приготування
Для приготування соусу перець чилі і імбир подрібнюємо, додаємо нарізаний кубиками солодкий перчик, заливаємо все оцтом, олією і розбавляємо водою. Відправляємо посуд з соусом на вогонь і проварюємо 10 хвилин. Потім додаємо цукор і тушкуємо ще 5-7 хвилин без кришки. Телятину і шпик нарізаємо невеликими кубиками, приправляємо спеціями і, чергуючи, нанизуємо на шампури. Масло змішуємо з рубаним базиліком, поливаємо цією сумішшю шашлик і маринуємо протягом 20 хвилин. Потім обсмажуємо його на грилі і подаємо з імбирним соусом.
Як смачно замаринувати телятину для шашлику?
Інгредієнти:
телятина – 805 г;
гострий перець – 2 стручка;
темний соєвий соус – 20 мл;
олія оливкова – 25 мл;
картопля середній – 15 кг;
червоне вино – 05 ст.;
цукор – 10 г;
кумин – 5 г;
лимон – 65 г;
паприка – за смаком;
спеції.
Приготування
М'ясо промиваємо, обсушуємо і нарізаємо шматками. У ковшичке підігріваємо соєвий соус з червоним вином, додаємо цукор, гострий перець і кумін. Телятину викладаємо в каструлю, заливаємо теплим маринадом, закриваємо кришкою і прибираємо на 4 години на холод. Молода картопля промиваємо, розрізаємо вздовж на половинки і складаємо в миску. Вливаємо олію, кидаємо паприку і солимо за смаком. Все перемішуємо і відправляємо в холод на 2 години. Після цього обсмажуємо м'ясо і картоплю на решітці, збризкуємо страву лимонним соком.
Як замаринувати телятину на шашлик в грейпфрутовом соку?
Інгредієнти:
телятина – 995 г;
грейпфрут – 2 шт.;
болгарський жовтий перець – 65 г;
яблуко кисле – 1 шт.;
спеції;
цибуля – 45 р.
Приготування
Телятину нарізаємо шматочками і складаємо в глибоку миску. Потім додаємо сік одного грейпфрута, приправляємо спеціями і прибираємо м'ясо на ніч в холод. Перець, грейпфрут, цибулю і яблуко нарізаємо великими шматками і нанизуємо на шампури. Окремо готуємо шампури з м'ясом і обсмажуємо до готовності. М'ясо перед подаванням на стіл підсолюємо.
Рецепт шашлику з телятини по-кавказьки
Інгредієнти:
телятина – 985 г;
цибуля ріпчаста – 145 г;
сало – 1 ст. ложка;
оцет столовий – 95 мл;
спеції.
Приготування
М'ясо нарізаємо кубиками і складаємо в миску. Потім посипаємо спеціями, кидаємо подрібнений ріпчаста цибуля, поливаємо оцтом і добре перемішуємо. Маринуємо в холодному місці 3 години, а потім нанизуємо м'ясо на шампури, чергуючи з цибулею, і змащуємо все курдючним салом. Підсмажуємо шашлик на мангалі 15 хвилин і подаємо зі свіжими овочами.
Шашлик з телятини в пиві
Інгредієнти:
яловичина (м'якоть) – 1225 м;
пиво темне – 1 пляшка;
цибуля ріпчаста – 95 г;
спеції.
Приготування
Телятину нарізаємо кубиками і складаємо в миску. Потім додаємо цибулю, нарізаний кільцями і заливаємо все темним пивом. Приправляємо спеціями, маринуємо м'ясо 30 хвилин, а потім нанизуємо на шампури і обсмажуємо до рум'яності.
Рецепт шашлику з телятини
Інгредієнти:
Приготування
Телятину промиваємо та нарізаємо шматочками. Цибулю чистимо, шаткуємо кільцями, а зелену цибулю дрібно рубаємо ножем. Викладаємо м'ясо в миску, засипаємо підготовленим цибулею, приправляємо спеціями, додаємо майонез і ретельно все перемішуємо. Маринуємо телятину 3 години, а тим часом розпалюємо поки мангал. Далі нанизуємо на шматочки шампури і обсмажуємо шашлик до рум'яної скоринки.
Як приготувати шашлик з телятини?
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Для приготування соусу перець чилі і імбир подрібнюємо, додаємо нарізаний кубиками солодкий перчик, заливаємо все оцтом, олією і розбавляємо водою. Відправляємо посуд з соусом на вогонь і проварюємо 10 хвилин. Потім додаємо цукор і тушкуємо ще 5-7 хвилин без кришки. Телятину і шпик нарізаємо невеликими кубиками, приправляємо спеціями і, чергуючи, нанизуємо на шампури. Масло змішуємо з рубаним базиліком, поливаємо цією сумішшю шашлик і маринуємо протягом 20 хвилин. Потім обсмажуємо його на грилі і подаємо з імбирним соусом.
Як смачно замаринувати телятину для шашлику?
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо промиваємо, обсушуємо і нарізаємо шматками. У ковшичке підігріваємо соєвий соус з червоним вином, додаємо цукор, гострий перець і кумін. Телятину викладаємо в каструлю, заливаємо теплим маринадом, закриваємо кришкою і прибираємо на 4 години на холод. Молода картопля промиваємо, розрізаємо вздовж на половинки і складаємо в миску. Вливаємо олію, кидаємо паприку і солимо за смаком. Все перемішуємо і відправляємо в холод на 2 години. Після цього обсмажуємо м'ясо і картоплю на решітці, збризкуємо страву лимонним соком.
Як замаринувати телятину на шашлик в грейпфрутовом соку?
Інгредієнти:
Приготування
Телятину нарізаємо шматочками і складаємо в глибоку миску. Потім додаємо сік одного грейпфрута, приправляємо спеціями і прибираємо м'ясо на ніч в холод. Перець, грейпфрут, цибулю і яблуко нарізаємо великими шматками і нанизуємо на шампури. Окремо готуємо шампури з м'ясом і обсмажуємо до готовності. М'ясо перед подаванням на стіл підсолюємо.
Рецепт шашлику з телятини по-кавказьки
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо нарізаємо кубиками і складаємо в миску. Потім посипаємо спеціями, кидаємо подрібнений ріпчаста цибуля, поливаємо оцтом і добре перемішуємо. Маринуємо в холодному місці 3 години, а потім нанизуємо м'ясо на шампури, чергуючи з цибулею, і змащуємо все курдючним салом. Підсмажуємо шашлик на мангалі 15 хвилин і подаємо зі свіжими овочами.
Шашлик з телятини в пиві
Інгредієнти:
Приготування
Телятину нарізаємо кубиками і складаємо в миску. Потім додаємо цибулю, нарізаний кільцями і заливаємо все темним пивом. Приправляємо спеціями, маринуємо м'ясо 30 хвилин, а потім нанизуємо на шампури і обсмажуємо до рум'яності.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шашлик зі свинячої вирізки
Шалено смачним вийде шашлик, якщо в якості основи використовувати свинячу вирізку. Далі докладно опишемо, як таке м'ясо оригінально замаринувати і
Як смачно приготувати телятину?
Приготуйте дивовижно смачні страви з телятини різними способами. Далі запропонуємо прекрасні варіанти запікання м'яса в духовці або томління в
Шашлик зі свинини з оцтом
Кулінари стверджують, що ідеальним інгредієнтом для замочування шашлику є оцет. Чи Так це, пропонуємо розібратися, вивчивши рецепти, детально описані
Гуляш з телятини
Традиційно угорський гуляш готується з молодої телятини. Постараємося сильно не відходити від класики, але трохи модифікуємо рецепт, додавши в звичне
Шашлик з печериць
Шашлик - як багато смаку в цьому слові. Шашлик буває різний, частіше всього з м'яса, однак не варто зациклюватися на цьому інгредієнті. У доповнення
Телятина з грибами
Телятина з грибами - соковите і ароматне блюдо, яке чудово підійде до недільного обіду або вечері в колі родини. Його можна подати з будь-яким