Ніжне м'ясо телятини чудово підходить для приготування шашлику. Воно також може стати відмінною альтернативою свинині або курятині.
Рецепт шашлику з телятини
Інгредієнти: яловичина (м'якоть) – 985 г; цибулина – 55 г; лук свіжий зелений – 05 пучка; майонез домашній – 20 мл; спеції . Приготування Телятину промиваємо та нарізаємо шматочками. Цибулю чистимо, шаткуємо кільцями, а зелену цибулю дрібно рубаємо ножем. Викладаємо м'ясо в миску, засипаємо підготовленим цибулею, приправляємо спеціями, додаємо майонез і ретельно все перемішуємо. Маринуємо телятину 3 години, а тим часом розпалюємо поки мангал. Далі нанизуємо на шматочки шампури і обсмажуємо шашлик до рум'яної скоринки.
Як приготувати шашлик з телятини?
Інгредієнти: м'якоть телятини – 455 г; копчений шпик – 195 г; масло рослинне – 45 мл; базилік – за смаком; спеції. Для соусу:
жовтий солодкий перець – 95 г; перець чилі – 05 шт.; корінь свіжого імбиру – 1 див.; винний оцет – 45 мл; цукор – 15 р. Приготування Для приготування соусу перець чилі і імбир подрібнюємо, додаємо нарізаний кубиками солодкий перчик, заливаємо все оцтом, олією і розбавляємо водою. Відправляємо посуд з соусом на вогонь і проварюємо 10 хвилин. Потім додаємо цукор і тушкуємо ще 5-7 хвилин без кришки. Телятину і шпик нарізаємо невеликими кубиками, приправляємо спеціями і, чергуючи, нанизуємо на шампури. Масло змішуємо з рубаним базиліком, поливаємо цією сумішшю шашлик і маринуємо протягом 20 хвилин. Потім обсмажуємо його на грилі і подаємо з імбирним соусом.
Як смачно замаринувати телятину для шашлику?
Інгредієнти: телятина – 805 г; гострий перець – 2 стручка; темний соєвий соус – 20 мл; олія оливкова – 25 мл; картопля середній – 15 кг; червоне вино – 05 ст.; цукор – 10 г; кумин – 5 г; лимон – 65 г; паприка – за смаком; спеції. Приготування М'ясо промиваємо, обсушуємо і нарізаємо шматками. У ковшичке підігріваємо соєвий соус з червоним вином, додаємо цукор, гострий перець і кумін. Телятину викладаємо в каструлю, заливаємо теплим маринадом, закриваємо кришкою і прибираємо на 4 години на холод. Молода картопля промиваємо, розрізаємо вздовж на половинки і складаємо в миску. Вливаємо олію, кидаємо паприку і солимо за смаком. Все перемішуємо і відправляємо в холод на 2 години. Після цього обсмажуємо м'ясо і картоплю на решітці, збризкуємо страву лимонним соком.
Як замаринувати телятину на шашлик в грейпфрутовом соку?
Інгредієнти: телятина – 995 г; грейпфрут – 2 шт.; болгарський жовтий перець – 65 г; яблуко кисле – 1 шт.; спеції; цибуля – 45 р. Приготування Телятину нарізаємо шматочками і складаємо в глибоку миску. Потім додаємо сік одного грейпфрута, приправляємо спеціями і прибираємо м'ясо на ніч в холод. Перець, грейпфрут, цибулю і яблуко нарізаємо великими шматками і нанизуємо на шампури. Окремо готуємо шампури з м'ясом і обсмажуємо до готовності. М'ясо перед подаванням на стіл підсолюємо.
Рецепт шашлику з телятини по-кавказьки
Інгредієнти: телятина – 985 г; цибуля ріпчаста – 145 г; сало – 1 ст. ложка; оцет столовий – 95 мл; спеції. Приготування М'ясо нарізаємо кубиками і складаємо в миску. Потім посипаємо спеціями, кидаємо подрібнений ріпчаста цибуля, поливаємо оцтом і добре перемішуємо. Маринуємо в холодному місці 3 години, а потім нанизуємо м'ясо на шампури, чергуючи з цибулею, і змащуємо все курдючним салом. Підсмажуємо шашлик на мангалі 15 хвилин і подаємо зі свіжими овочами.
Шашлик з телятини в пиві
Інгредієнти: яловичина (м'якоть) – 1225 м; пиво темне – 1 пляшка; цибуля ріпчаста – 95 г; спеції. Приготування Телятину нарізаємо кубиками і складаємо в миску. Потім додаємо цибулю, нарізаний кільцями і заливаємо все темним пивом. Приправляємо спеціями, маринуємо м'ясо 30 хвилин, а потім нанизуємо на шампури і обсмажуємо до рум'яності.