Капустяний пиріг на кефірі
Кефір є частим інгредієнтів в рецепти випічки завдяки текстурою, яку він надає тісту. З-за наявності молочної кислоти і жирів, випічка виходить досить пишною навіть без додавання дріжджів і при цьому м'якушка не втрачає свій щільності. Переконатися в цьому можна, спробувавши приготувати капустяний пиріг на кефірі, мова про який піде в цьому матеріалі.
Ця варіація капустяного пирога відрізняється від своїх аналогів наявністю картоплі в начинці, завдяки чому страва виходить набагато більш ситним. Подібний же ефект і забезпечує сметанна заливка, якою покриваються овочі.
Інгредієнти:
борошно - 385 г;
ріпчаста цибуля - 95 г;
вершкове масло - 165 г;
кефір - 260 мл;
сметана - 225 мл;
картопля - 630 г;
капуста - 165 г;
часникові зубки - 3 шт.;
яйця - 2 шт.
Приготування
Підготуйте овочі: крупно натріть картоплю і наріжте молоді капустяне листя. Спасеруйте півкільця цибулі і додайте підготовлені овочі. Дайте капусти і картоплі дійти до напівготовності, приправте, покладіть часник і відставте злегка охолонути на час замішування тіста.
Тісто для швидкого капустяного пирога на кефірі готується також швидко, як і начинка. Досить з'єднати розтоплене масло разом з кефіром і борошном, всипати трохи солі і ретельно перемішати.
Вилийте половину тіста, покрити його шаром начинки і залийте все збитими зі сметаною і сіллю яйцями. Вилийте тісто і поставте запікати пиріг на 40 хвилин при 185 градусах.
Ви також можете зробити капустяний пиріг на кефірі в мультиварці, повторивши всі шари і залишивши готуватися на «Випікання» протягом години.
Інгредієнти:
нашаткована молода капуста - 2 1/2 ст.;
зелена цибуля - 4-5 пір'я;
яйця - 3 шт.;
сметана - 75 мл;
борошно - 55 г;
майонез - 35 г;
розпушувач - 1 ч. ложка.
Приготування
Молоду капусту нашаткувати, щедро посоліть її і гарненько обімніть. Змішайте капустяне листя з нарізаною цибулею і займіться тестом. Для останнього досить збити сметану з яйцями, майонезом і всипати розпушувач з борошном. Отримане тісто потім змішують разом з нашаткованої капусти і розкладають суміш у формі.
Капустяний пиріг на кефірі готується в духовці при 180 градусах протягом півгодини.
При бажанні, в суміш для тіста додатково можна покласти будь-які спеції та сушені трави по вашому смаку.
Заливний капустяний пиріг на кефірі
Ця варіація капустяного пирога відрізняється від своїх аналогів наявністю картоплі в начинці, завдяки чому страва виходить набагато більш ситним. Подібний же ефект і забезпечує сметанна заливка, якою покриваються овочі.
Інгредієнти:
Приготування
Підготуйте овочі: крупно натріть картоплю і наріжте молоді капустяне листя. Спасеруйте півкільця цибулі і додайте підготовлені овочі. Дайте капусти і картоплі дійти до напівготовності, приправте, покладіть часник і відставте злегка охолонути на час замішування тіста.
Тісто для швидкого капустяного пирога на кефірі готується також швидко, як і начинка. Досить з'єднати розтоплене масло разом з кефіром і борошном, всипати трохи солі і ретельно перемішати.
Вилийте половину тіста, покрити його шаром начинки і залийте все збитими зі сметаною і сіллю яйцями. Вилийте тісто і поставте запікати пиріг на 40 хвилин при 185 градусах.
Ви також можете зробити капустяний пиріг на кефірі в мультиварці, повторивши всі шари і залишивши готуватися на «Випікання» протягом години.
Капустяний пиріг для ледачих – рецепт на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Молоду капусту нашаткувати, щедро посоліть її і гарненько обімніть. Змішайте капустяне листя з нарізаною цибулею і займіться тестом. Для останнього досить збити сметану з яйцями, майонезом і всипати розпушувач з борошном. Отримане тісто потім змішують разом з нашаткованої капусти і розкладають суміш у формі.
Капустяний пиріг на кефірі готується в духовці при 180 градусах протягом півгодини.
При бажанні, в суміш для тіста додатково можна покласти будь-які спеції та сушені трави по вашому смаку.
Рекомендуємо добрі рецепти
Капустяна шарлотка
Пропонуємо спекти шарлотку в абсолютно несподіваному варіанті. Замість яблук будемо використовувати капусту, отримавши таким чином дивовижний,
Швидкий капустяний пиріг
Капустяний пиріг здатний скласти чудову компанію будь-якої страви на обід. Далі опишемо найпростіші рецепти цій нехитрій випічки і запропонуємо
Заливний пиріг на кефірі з капустою
Популярність швидкої несолодкої випічки стрімко набирає обертів. І це не випадково, адже таким способом можна, ситно і швидко нагодувати голодну
Капустяний пиріг в мультиварці
Капустяний пиріг - смачне і ситне блюдо, яке можна подавати в якості основного блюда або ж просто до чаю. Приготувати капустяний пиріг набагато
Капустяний пиріг рецепт
Ситний, ароматний капустяний пиріг - традиційне російське блюдо, чудово підійде до обіду або просто до чаю. Такий пиріг готувати досить просто,
Капустяний пиріг на швидку руку
Іноді наше бажання спекти пиріг зникає при думці,що доведеться довго возитися з приготуванням. З нашими рецептами приготувати капустяний пиріг на