» » Капустяний пиріг на кефірі

Капустяний пиріг на кефірі

Капустяний пиріг на кефірі
Кефір є частим інгредієнтів в рецепти випічки завдяки текстурою, яку він надає тісту. З-за наявності молочної кислоти і жирів, випічка виходить досить пишною навіть без додавання дріжджів і при цьому м'якушка не втрачає свій щільності. Переконатися в цьому можна, спробувавши приготувати капустяний пиріг на кефірі, мова про який піде в цьому матеріалі.

Заливний капустяний пиріг на кефірі


Ця варіація капустяного пирога відрізняється від своїх аналогів наявністю картоплі в начинці, завдяки чому страва виходить набагато більш ситним. Подібний же ефект і забезпечує сметанна заливка, якою покриваються овочі.
Інгредієнти:

  • борошно - 385 г;

  • ріпчаста цибуля - 95 г;

  • вершкове масло - 165 г;

  • кефір - 260 мл;

  • сметана - 225 мл;

  • картопля - 630 г;

  • капуста - 165 г;

  • часникові зубки - 3 шт.;

  • яйця - 2 шт.


  • Приготування
    Підготуйте овочі: крупно натріть картоплю і наріжте молоді капустяне листя. Спасеруйте півкільця цибулі і додайте підготовлені овочі. Дайте капусти і картоплі дійти до напівготовності, приправте, покладіть часник і відставте злегка охолонути на час замішування тіста.
    Тісто для швидкого капустяного пирога на кефірі готується також швидко, як і начинка. Досить з'єднати розтоплене масло разом з кефіром і борошном, всипати трохи солі і ретельно перемішати.
    Вилийте половину тіста, покрити його шаром начинки і залийте все збитими зі сметаною і сіллю яйцями. Вилийте тісто і поставте запікати пиріг на 40 хвилин при 185 градусах.
    Ви також можете зробити капустяний пиріг на кефірі в мультиварці, повторивши всі шари і залишивши готуватися на «Випікання» протягом години.

    Капустяний пиріг для ледачих – рецепт на кефірі


    Інгредієнти:

  • нашаткована молода капуста - 2 1/2 ст.;

  • зелена цибуля - 4-5 пір'я;

  • яйця - 3 шт.;

  • сметана - 75 мл;

  • борошно - 55 г;

  • майонез - 35 г;

  • розпушувач - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Капустяний пиріг на кефірі

    Молоду капусту нашаткувати, щедро посоліть її і гарненько обімніть. Змішайте капустяне листя з нарізаною цибулею і займіться тестом. Для останнього досить збити сметану з яйцями, майонезом і всипати розпушувач з борошном. Отримане тісто потім змішують разом з нашаткованої капусти і розкладають суміш у формі.
    Капустяний пиріг на кефірі готується в духовці при 180 градусах протягом півгодини.
    При бажанні, в суміш для тіста додатково можна покласти будь-які спеції та сушені трави по вашому смаку.
    Додав: admin | 3-07-2016, 21:44
    Переглядів: 568