Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Домашня ковбаса з свинини в кишках

Домашня ковбаса з свинини в кишках

3-07-2016, 21:17
502
Домашня ковбаса з свинини в кишках
Домашня ковбаса, приготовлена власноруч зі свинини в кишках, не йде ні в яке порівняння з покупними ковбасними виробами. При наявності вільного часу і скориставшись простими рекомендаціями із запропонованих рецептів, ви зможете забезпечити себе і своїх близьких справжнім м'ясним делікатесом.

Рецепт домашньої ковбаси з свинини в кишці


Інгредієнти:

  • свинина (м'якоть) – 22 кг;

  • свіже свиняче сало – 400 г;

  • часникові головки – 2-3 шт.;

  • горошини чорного перцю – 15-20 г;

  • зерна коріандру (за бажанням);

  • мускатний горіх (за бажанням);

  • велика кухонна сіль;

  • свинячі кишки – 5-55 м.


  • Приготування
    Для приготування домашньої ковбаси нам знадобляться свинячі кишки, які можна придбати вже підготовлені належним чином або ж купити на ринку за символічну ціну у торговців у вихідному їх вигляді. В останньому випадку кишки необхідно буде спочатку замочити в ненасиченому розчині солі і харчової соди хвилин на сорок, після чого промити і вичистити до прозорості тильною стороною ножа. Зробити це потрібно буде з внутрішньої і зовнішньої сторони, вивернувши кишки навиворіт. На завершення поміщаємо оболонки для ковбаси в холодну воду, яку в ідеалі краще трохи посолити. Залишаємо кишки вимочуватися, поки ми будемо готувати для них начинку.
    Свинячу м'якоть промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими скибочками. Ще дрібніше намагаємося нарізати свиняче сало, позбавивши його від шкури. Тепер очищаємо і видавлюємо через прес часникові зубці, а горошини чорного перцю і за бажанням коріандру поміщаємо в ступку і перетираємо добряче. Додаємо спеції до м'яса з салом, присмачую масу також великої кухонної сіллю і за бажанням меленим мускатним горіхом і ретельно вимішуємо.
    Тепер приступаємо безпосередньо до формування ковбас. Наповнювати кишки начинкою можна за допомогою спеціальної насадки вручну або ж скористатися такою для реалізації ідеї за допомогою м'ясорубки, прибравши з неї попередньо ножі і сітку. Зав'язуємо один кінець кишки ниткою і приступаємо до наповнення. Довжину виробів і їх форму визначаємо самостійно. Можна згорнути ковбасу равликом або укласти будь-яким іншим способом, перев'язуючи і скріплюючи завитки в декількох місцях ниткою. Не варто занадто щільно набивати вироби, щоб уникнути розривів під час теплової обробки. З тією ж метою проколюємо ковбасу в декількох місцях зубочисткою.
    Залишилося лише довести домашню ковбасу до готовності. Для цього відварюємо заготовки в підсоленій воді зі спеціями протягом тридцяти хвилин, після чого виймаємо з води, обсушуємо, укладаємо на деко, промазанный смальцем, і відправляємо підрум'янюватися в прогріту до максимальних температур духовку.
    Перед вживанням домашню ковбасу слід охолодити в холодильнику.

    Як приготувати домашню ковбасу в кишках з свинини і яловичини?


    Інгредієнти:

  • свинина (м'якоть) – 11 кг;

  • яловичина (м'якоть) – 11 кг;

  • свіже свиняче сало – 250 г;

  • часникові головки – 2-3 шт.;

  • горошини чорного перцю – 15-20 г;

  • коньяк – 40 мл;

  • вода – 40 мл;

  • цукровий пісок – 20 г;

  • велика кухонна сіль – 50 г або по смаку;

  • свинячі кишки – 5-55 м.


  • Приготування
    Приготування домашньої ковбаси з свинини і яловичини починаємо з підготовки продуктів. Очищені і промиті свинячі кишки заливаємо холодною, бажано підсоленій, водою і залишаємо хвилин на тридцять-сорок вимочуватися. В цей час свинину і яловичину промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими шматочками. Зручніше працювати з м'ясом, якщо його заздалегідь підготувати і трохи підморозити в морозильній камері. Нарізаємо також дрібненько свиняче сало, попередньо позбавивши його від шкури. Змішуємо підготовлені компоненти у великій мисці, додаємо очищені і продавлені через прес часникові зубці і перемелені в ступці горошини
    Домашня ковбаса з свинини в кишках
    чорного перцю. Присмачую також масу сіллю і цукром, вливаємо трохи коньяку і води і ретельно вимішуємо, розминаючи фарш добре руками.
    Наповнюємо ковбасу з урахуванням наведених рекомендацій у попередньому рецепті, скориставшись спеціальною насадкою.
    По готовності перев'язуємо заготовки ниткою, проколюємо в декількох місцях зубочисткою, бланшируем протягом двадцяти-тридцяти хвилин при температурі 80-90 градусів, після чого даємо виробів підрум'янитися в духовці при максимальній температурі.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Домашня ковбаса печінкова
    Домашня ковбаса печінкова
    Сьогодні майже неможливо купити якісну ковбасу, тим більше печінкову. Тому рекомендуємо зробити її самостійно, адже це не складно. Використовуючи
    Домашні ковбаски в кишці на м'ясорубці - рецепт
    Домашні ковбаски в кишці на м'ясорубці - рецепт
    Сьогодні, напевно, кожен замислювався про якість ковбаси, купуючи готовий продукт в магазині. Щоб не виникало подібних сумнівів пропонуємо зробити
    Домашня ковбаса в кишках – рецепт
    Домашня ковбаса в кишках – рецепт
    Навряд чи можна назвати ковбасу корисним продуктом, але так чи інакше вона все-таки з'являється в нашому раціоні. Для того, щоб пом'якшити шкоду
    Ковбаса печінкова в домашніх умовах
    Ковбаса печінкова в домашніх умовах
    Якщо ви не проти іноді поласувати печінкової ковбаскою, то наші рецепти стануть вам у нагоді! Не пошкодуйте часу, для приготування домашньої
    Ліверна ковбаса
    Ліверна ковбаса
    Ліверна ковбаса - це смачний продукт, виготовлений із печінки, легенів, серця і нирок. І сьогодні ми розповімо, як її правильно зробити в домашніх
    Ковбаса в домашніх умовах
    Ковбаса в домашніх умовах
    Останнім часом ми все частіше замислюємося про якості покупних продуктів, і висновки невтішні. Але так іноді хочеться побалувати себе і близьких