Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як смачно посмажити свинину на сковороді?

Як смачно посмажити свинину на сковороді?

22-05-2016, 21:09
993
Як смачно посмажити свинину на сковороді?
Свинина, пожаренная на сковороді, випромінює запаморочливі аромати, встояти від яких просто неможливо. Але м'ясо повинно бути не тільки ароматним, але ще і м'яким і смачним. Досягти ідеального смакового букета і бажаної текстури смаженої свинини вам допоможуть рекомендації, викладені в рецептах нижче.

Як смачно посмажити шматочками свинину на сковороді з цибулею?


Інгредієнти:

  • свиняча лопатка або ошийок – 760 г;

  • ріпчасті цибулини – 320 г;

  • зубчики часникові – 2 шт.;

  • рослинна олія рафінована – 45 мл;

  • чорний свіжозмелену перець – 1 невелика щіпка;

  • сіль кухонна велика – 1 щіпка.


  • Приготування
    Для приготування смачної свинини на сковороді шматочками чудово підійде свинячий ошийок або лопатка. Промиваємо м'ясо, обсушуємо, ріжемо скибочками розміром приблизно чотири сантиметри і викладаємо в товстостінну сковороду з розігрітим грунтовно в ній рафінованим рослинним маслом. Даємо свинині підрум'яниться з усіх боків, помішуючи в процесі смаження, а потім закладаємо очищені і нарізані кільцями ріпчасті цибулини. Прикриваємо сковороду кришкою, зменшуємо температуру до інтенсивності трохи нижче середньої і смажимо, періодично перемішуючи, до того моменту, коли цибуля стане м'яким і коричневим кольором. Присмачую тепер м'ясо за смаком сіллю, меленим чорним перчиком, додаємо очищені і подрібнені часникові зубчики, прикриваємо посудину кришкою і вимикаємо плиту.
    Через п'ять хвилин можна розкладати шматочками свинину з цибулею по тарілках, і подавати до столу, доповнивши її улюбленим гарніром.

    Як смачно посмажити шматки свинини на сковороді, як стейки?


    Інгредієнти:

  • свиняча корейка – 575 г;

  • соус соєвий – 25 мл;

  • бальзамічний оцет – 5 мл;

  • олія оливкова або соняшникова рафінована – 35 мл;

  • сік лимона – 15 мл;

  • часникові зубці – 1-2 шт.;

  • чорний свіжозмелену перець – 1 невелика щіпка;

  • сіль кухонна велика – 1 щіпка.


  • Приготування
    Для стейка вибираємо свинячу корейку і нарізаємо її на скибочки товщиною приблизно два сантиметри. Підсолюємо їх за смаком, присмачую свежесмолотым перчиком і поміщаємо в підходящу миску. В окремій ємності змішуємо олію рафіновану, соєвий соус і оцет бальзамічний, додаємо лимонний сік і подрібнені зубці часникові і перемішуємо. Тепер заправляємо отриманої пряною сумішшю заготовки стейків і хорошенечко втираємо її в м'ясо. Залишаємо свинину для маринування мінімум на годину при кімнатних умовах або в ідеалі на ніч на полиці холодильника.
    Якщо у вас є сковорода гриль - чудово, не замислюючись, встановлюємо її на плиту прогріватися. Якщо ні - не біда, підійде і звичайна сковорода з товстим дном.
    Промариновані скибочки свинини обсушуємо від вологи серветками і прибираємо з їх допомогою скибочки часнику, щоб вони не пригоріли під час термічної обробки м'яса і не зіпсували смак готових стейків. Коли сковорода добре прогріється, промазуємо поверхню шматочків свинини рафінованим маслом і викладаємо в неї для подальшого приготування. Смажимо стейки, щохвилини перевертаючи, до повної готовності. Не рекомендуємо готувати стейки з свинини з кров'ю. Цей вид м'яса повинен повністю прожариваться щоб уникнути негативних наслідків для організму. І, якщо вам все ж не вдалося домогтися на сковороді повної приготування стейка, його необхідно помістити хвилин на п'ять-сім в добре прогріту духовку.
    Готові вироби викладаємо на блюдо, і хвилин на п'ять-десять прикриваємо фольгою для рівномірного розподілу тепла всередині м'ясного скибки.

    Як посмажити смачну свинину сковороді з гранатовим соком?


    Інгредієнти:

  • свиняча лопатка або ошийок – 980 р;

  • сік гранатовий – 220 мл;

  • ріпчасті цибулини – 190 г;

  • свинячий жир – 60 г;

  • пір'я зеленої цибулі – 3-5 шт.;
  • Як смачно посмажити свинину на сковороді?

  • чорний свіжозмелену перець – 1 невелика щіпка;

  • сіль кухонна велика – 1 щіпка.


  • Приготування
    Для реалізації даного рецепту підготовлену свинячу лопатку або ошийок нарізаємо на шматочки середнього розміру і закладаємо в сковороду з прогрітим у ній грунтовно свинячим жиром. Даємо м'яса добре підрум'янитися, після чого, додаємо нарізану півкільцями цибулю ріпчасту, підсолюємо і перчимо страву за смаком і вливаємо сік гранатовий. Смажимо вміст сковороди, помішуючи, до повного випаровування вологи, а потім приправляємо подрібненими пір'ям зеленого лука і подаємо до столу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шашлик зі свинини на сковороді
    Шашлик зі свинини на сковороді
    Безсумнівно, шашлик смачніше пожаренный на вугіллі, однак якщо немає можливості вийти на пікнік, можна спорудити це незрівнянне страву на власній
    Як смачно замаринувати шашлик зі свинини?
    Як смачно замаринувати шашлик зі свинини?
    Маринування шашлику - невід'ємна частина всього процесу приготування цього улюбленого всіма страви. Пропонуємо кілька незрівнянних варіацій найбільш
    Шашлик в духовці з свинини
    Шашлик в духовці з свинини
    Навіть не виходячи з дому, можна спорудити незрівнянний шашлик, використовуючи нехитрі технології. Страва вийде таким же чудово смачним, ніжним і
    Свинина на сковороді гриль
    Свинина на сковороді гриль
    Приготування м'яса з використанням сковороди-гриль здатне прикрасити будь-яку страву. М'ясо, пожаренное за допомогою цієї диво-посуду виходить
    Стейк зі свинини на сковороді
    Стейк зі свинини на сковороді
    Стейки - це чудовий варіант гарячого страви для святкового столу. Поєднується з будь-яким не складним гарніром або овочевим салатом і має широке
    Смажене м'ясо з цибулею на сковороді
    Смажене м'ясо з цибулею на сковороді
    Підсмажити м'ясо з цього простого рецепту не складе труднощів навіть починаючому кулінару. Цибуля і спеції підкреслять смак м'яса, і через деякий час