Свинина, пожаренная на сковороді, випромінює запаморочливі аромати, встояти від яких просто неможливо. Але м'ясо повинно бути не тільки ароматним, але ще і м'яким і смачним. Досягти ідеального смакового букета і бажаної текстури смаженої свинини вам допоможуть рекомендації, викладені в рецептах нижче.
Як смачно посмажити шматочками свинину на сковороді з цибулею?
Інгредієнти: свиняча лопатка або ошийок – 760 г; ріпчасті цибулини – 320 г; зубчики часникові – 2 шт.; рослинна олія рафінована – 45 мл; чорний свіжозмелену перець – 1 невелика щіпка; сіль кухонна велика – 1 щіпка. Приготування Для приготування смачної свинини на сковороді шматочками чудово підійде свинячий ошийок або лопатка. Промиваємо м'ясо, обсушуємо, ріжемо скибочками розміром приблизно чотири сантиметри і викладаємо в товстостінну сковороду з розігрітим грунтовно в ній рафінованим рослинним маслом. Даємо свинині підрум'яниться з усіх боків, помішуючи в процесі смаження, а потім закладаємо очищені і нарізані кільцями ріпчасті цибулини. Прикриваємо сковороду кришкою, зменшуємо температуру до інтенсивності трохи нижче середньої і смажимо, періодично перемішуючи, до того моменту, коли цибуля стане м'яким і коричневим кольором. Присмачую тепер м'ясо за смаком сіллю, меленим чорним перчиком, додаємо очищені і подрібнені часникові зубчики, прикриваємо посудину кришкою і вимикаємо плиту.
Через п'ять хвилин можна розкладати шматочками свинину з цибулею по тарілках, і подавати до столу, доповнивши її улюбленим гарніром.
Як смачно посмажити шматки свинини на сковороді, як стейки?
Інгредієнти: свиняча корейка – 575 г; соус соєвий – 25 мл; бальзамічний оцет – 5 мл; олія оливкова або соняшникова рафінована – 35 мл; сік лимона – 15 мл; часникові зубці – 1-2 шт.; чорний свіжозмелену перець – 1 невелика щіпка; сіль кухонна велика – 1 щіпка. Приготування Для стейка вибираємо свинячу корейку і нарізаємо її на скибочки товщиною приблизно два сантиметри. Підсолюємо їх за смаком, присмачую свежесмолотым перчиком і поміщаємо в підходящу миску. В окремій ємності змішуємо олію рафіновану, соєвий соус і оцет бальзамічний, додаємо лимонний сік і подрібнені зубці часникові і перемішуємо. Тепер заправляємо отриманої пряною сумішшю заготовки стейків і хорошенечко втираємо її в м'ясо. Залишаємо свинину для маринування мінімум на годину при кімнатних умовах або в ідеалі на ніч на полиці холодильника.
Якщо у вас є сковорода гриль - чудово, не замислюючись, встановлюємо її на плиту прогріватися. Якщо ні - не біда, підійде і звичайна сковорода з товстим дном.
Промариновані скибочки свинини обсушуємо від вологи серветками і прибираємо з їх допомогою скибочки часнику, щоб вони не пригоріли під час термічної обробки м'яса і не зіпсували смак готових стейків. Коли сковорода добре прогріється, промазуємо поверхню шматочків свинини рафінованим маслом і викладаємо в неї для подальшого приготування. Смажимо стейки, щохвилини перевертаючи, до повної готовності. Не рекомендуємо готувати стейки з свинини з кров'ю. Цей вид м'яса повинен повністю прожариваться щоб уникнути негативних наслідків для організму. І, якщо вам все ж не вдалося домогтися на сковороді повної приготування стейка, його необхідно помістити хвилин на п'ять-сім в добре прогріту духовку.
Готові вироби викладаємо на блюдо, і хвилин на п'ять-десять прикриваємо фольгою для рівномірного розподілу тепла всередині м'ясного скибки.
Як посмажити смачну свинину сковороді з гранатовим соком?
Інгредієнти: свиняча лопатка або ошийок – 980 р; сік гранатовий – 220 мл; ріпчасті цибулини – 190 г; свинячий жир – 60 г; пір'я зеленої цибулі – 3-5 шт.; чорний свіжозмелену перець – 1 невелика щіпка; сіль кухонна велика – 1 щіпка. Приготування Для реалізації даного рецепту підготовлену свинячу лопатку або ошийок нарізаємо на шматочки середнього розміру і закладаємо в сковороду з прогрітим у ній грунтовно свинячим жиром. Даємо м'яса добре підрум'янитися, після чого, додаємо нарізану півкільцями цибулю ріпчасту, підсолюємо і перчимо страву за смаком і вливаємо сік гранатовий. Смажимо вміст сковороди, помішуючи, до повного випаровування вологи, а потім приправляємо подрібненими пір'ям зеленого лука і подаємо до столу.