Грудинка в розсолі - найсмачніший рецепт
Солона грудинка – чудова закуска, яка за зовнішнім виглядом і незрівнянному смаком не поступається популярним м'ясних делікатесів. І нижче описані зовсім не клопітні, але безсумнівно найсмачніші рецепти грудинки в розсолі.
Інгредієнти:
грудинка свиняча – 13 кг;
вода – 15 л;
сіль поварена – 275 г;
перець запашний і чорний (горошини) – по 1 ст. ложці;
зерна коріандру, гірчиці і кмину – по 10 р;
лаврушка – 3-4 листочка;
гвоздика – 3-4 бутона;
перець червоний гострий - 1 шт.;
часник – 5 зубчиків.
Приготування
Грудинку наріжте великими прямокутними шматками. Змішайте сухі спеції, не дрібно подрібнений часник, гострий перчик і закладіть в ємність до грудинці.
Приготуйте розсіл. Розчиніть сіль у воді. Прокип'ятіть 3-5 хвилин і трохи остудіть. Покрийте розсолом шматочки зі спеціями і щільно закрийте ємність кришкою, остудіть, а потім визначте посуд в прохолоду мінімум на 48 годин.
Інгредієнти:
грудинка - 1 кг;
вода - 15 л;
сіль (велика) – 275 г;
горошки чорного перця - 1 ст. ложка;
лаврушка - 4-5 листочків;
аджика (гостра) – 125 г;
головка часнику;
цибулиння – 3-4 жмені.
Приготування
Грудинку наріжте досить великими скибочками завдовжки приблизно 25 див. Воду в каструлі закип'ятіть, додайте лаврушку, лушпиння, сіль, аджику і горошини перцю. У киплячий розсіл визначте шматочки грудинки і варіть їх 15 хвилин, після чого зніміть посуд з вогню і оберніть чим-небудь теплим, ковдрою наприклад. Нехай грудинка просолится в теплі 15 годин, потім обсушити скибочки полотняною серветкою і натріть пюрированным часничком. Дайте заготівлі постояти в холодильнику хоча б 12 годин і тільки потім можете дегустувати.
Інгредієнти:
грудинка – 2 кг;
сіль велика – 175 г;
очищена вода – 1 л;
головки часнику – 2-3 шт.;
улюблені прянощі і спеції.
Приготування
Сало наріжте на великі шматки і визначте їх в трилітрову банку, чергуючи зі спеціями і подрібненим часником.
Воду закип'ятіть, розчиніть в ній сіль і залийте цим розсолом вміст банки. Через, приблизно 24 години сало потрібно обтерти полотняною серветкою трохи охолодити і можна буде спробувати. Можна натерти шматки свежесмолотой сумішшю перців і залишити в морозильній камері, обернувши листом пергаменту.
Засолювання грудинки в розсолі в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Грудинку наріжте великими прямокутними шматками. Змішайте сухі спеції, не дрібно подрібнений часник, гострий перчик і закладіть в ємність до грудинці.
Приготуйте розсіл. Розчиніть сіль у воді. Прокип'ятіть 3-5 хвилин і трохи остудіть. Покрийте розсолом шматочки зі спеціями і щільно закрийте ємність кришкою, остудіть, а потім визначте посуд в прохолоду мінімум на 48 годин.
Солона грудинка в розсолі з часником – рецепт в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Грудинку наріжте досить великими скибочками завдовжки приблизно 25 див. Воду в каструлі закип'ятіть, додайте лаврушку, лушпиння, сіль, аджику і горошини перцю. У киплячий розсіл визначте шматочки грудинки і варіть їх 15 хвилин, після чого зніміть посуд з вогню і оберніть чим-небудь теплим, ковдрою наприклад. Нехай грудинка просолится в теплі 15 годин, потім обсушити скибочки полотняною серветкою і натріть пюрированным часничком. Дайте заготівлі постояти в холодильнику хоча б 12 годин і тільки потім можете дегустувати.
Як засолити грудинку в розсолі?
Інгредієнти:
Приготування
Сало наріжте на великі шматки і визначте їх в трилітрову банку, чергуючи зі спеціями і подрібненим часником.
Воду закип'ятіть, розчиніть в ній сіль і залийте цим розсолом вміст банки. Через, приблизно 24 години сало потрібно обтерти полотняною серветкою трохи охолодити і можна буде спробувати. Можна натерти шматки свежесмолотой сумішшю перців і залишити в морозильній камері, обернувши листом пергаменту.
Рекомендуємо добрі рецепти
Солона свиняча грудинка – рецепт
Грудинка – ідеальний бюджетний м'ясної зріз, який, можна перетворити в приголомшливу холодну закуску. Одним із способів приготування цього шматка
Варено-копчена грудинка в домашніх умовах
Любителі домашніх делікатесів неодмінно оцінять гідно рецепти, наведені у статті. Далі максимально детально розповімо, як зробити власноруч
Варена грудинка в цибулинні
Здивуйте гостей чудовою закускою власного приготування, адже ми пропонуємо найпростіші її рецепти. Розповімо, як зварити свинячу грудинку в маринаді
Засолювання сала в розсолі з часником
Улюблену багатьма закуску - солоне сало, можна без клопоту зробити самостійно. Пропонуємо трохи урізноманітнити звичний процес засолювання і
Як приготувати свинячу грудинку в цибулинні?
Свиняча грудинка в цибулинні може стати відмінною альтернативою магазинною ковбасою. Процес її приготування досить простий і не вимагає ніяких
Як засолити грудинку?
Свиняча грудинка являє собою чергуються шари сала з прошарками м'яса. Її зазвичай маринують, коптять і солять. Ось про останньому варіанті її